Bol.com introduceert ebook-app Boekenbol voor iPhone en iPad

Boekenbol is de nieuwe app van Bol.com waarmee je ebooks op de iPhone en iPad kunt lezen. Boekenbol is bedoeld voor boeken met Adobe DRM.

boekenbolOnline boekenwinkel Bol.com heeft vandaag de Boekenbol-app officieel gelanceerd. Het gaat om een app waarmee ebooklezers boeken kunnen lezen op de iPhone, iPad en iPod touch. De app is gratis te downloaden en geeft je toegang tot alle reeds gekochte ebooks van Bol.com. De omweg via apps als Txtr is daardoor niet meer nodig. Klanten kunnen ook boeken kopen bij bol.com en ze daarna laden in de app. Reeds gekochte boeken verschijnen direct in de bibliotheek van de Boekenbol-app.

Voor het kopen van boeken kun je op je mobiele apparaat terecht op de site e.bol.com. Je betaalt dus niet via het afrekensysteem van Apple, maar schaft de boeken rechtstreeks bij Bol.com aan. De benodigde app vind je in de App Store of de Android Market (voor het geval je de boeken op een Android-smartphone of -tablet wil lezen). Na installatie van de app moet je allereerst je Bol.com accountgegevens invullen en vervolgens je Adobe ID hieraan koppelen, aangezien de boeken van Bol.com zijn voorzien van Adobe DRM. De app zelf biedt de gebruikelijke functies van een ereader: je kunt bijvoorbeeld een groter of kleiner lettertype instellen en inschakelen op nachtmodus (donkere achtergrond, zodat je niet tegen een ‘lamp’ aan zit te kijken).

Bol.com kondigde een tijd geleden aan dat ze zouden gaan samenwerken met Txtr om het lezen van boeken op mobiele apparaten zoals de iPhone en iPad mogelijk te maken.

Downloaden: Boekenbol (gratis)

boekenbol 1   boekenbol 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2011, 11:29
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, bol.com, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.