Winter Survival Kit voor iPhone: hoe lang hou jij het uit in een sneeuwstorm?

De Winter Survival Kit is een wat halfslachtige app, waarmee je in noodgevallen kunt uitrekenen hoe lang je nog in een auto met draaiende motor kunt zitten. Je kunt met de app ook nooddiensten bellen.

winter survival kitAls we de weermannen en -vrouwen mogen geloven, komt er een horrorwinter aan. Eentje waarbij je makkelijk ingesneeuwd raakt en een lekke band op de Afsluitdijk wel eens je doodvonnis kan zijn. Winter Survival Kit biedt hulp in een dergelijke situatie. Je kunt de noodnummers van politie en hulpdiensten opnemen in deze app en via knoppen snel een berichtje op Twitter plaatsen. Maar de meest handige functie is dat de app berekent hoe lang je met draaiende motor in de auto kunt zitten, zonder koolmonoxidevergiftiging op te lopen.

De app berekent op basis van je huidige tankinhoud hoeveel uur je nog met stationair draaiende motor te gaan hebt. Hij waarschuwt elke 30 minuten om even de motor uit te zetten en een wandeling rondom de auto te maken, zodat je meteen kunt kijken of je uitlaat niet ingesneeuwd is geraakt.

Dit is ook meteen de meest nuttige functie van Winter Survival Kit. Voor de rest bevat de app nogal wat voor de hand liggende adviezen, zoals het feit dat je bij de auto moet blijven, omdat je met een draaiende motor langer warm blijft. Ook hebben de makers zich niet echt goed in de doelgroep verplaatst. Als je in nood bent en op de grote rode ‘I’m stranded’-knop in de app drukt, wil je meteen grote knoppen zien om hulpdiensten te bellen of desnoods hulp via Twitter of Facebook op te roepen. In plaats daarvan krijg je eerst een lange lijst met wist-ik-al-adviezen te zien, en moet je via de mobiele website jezelf eerst aanmelden bij Twitter, voordat je een bericht kan posten. Er is geen gebruik gemaakt van de Twitter-integratie in iOS 5. Ook staat er geen prefab hulpoproep klaar, maar een link naar een artikel waar de al eerder genoemde adviezen nog eens staan opgesomd. Probeer bij 25 graden onder nul met half bevroren vingers maar eens een hulpoproep in te tikken! Laat staat dat het lukt om de (klein uitgevallen) knopjes te raken.

winter survival kit iphoneWie wat doorklikt in de app, ontdekt dat je je tankinhoud behalve in gallons ook in liters kunt opgeven. En er zijn knopjes waarmee je de noodnummers zelf kunt instellen, zodat je niet per ongeluk de Amerikaanse 911 belt. Als je dan met de knop ‘Find Gas Stations Nearby’ wil kijken hoever je moet rijden naar het volgende benzinestation, blijkt deze knop ‘dood’ te zijn. Winter Survival Kit is daarom alleen handig voor de al genoemde alertfunctie, waarmee je kunt zien hoeveel uur je nog in de auto kunt blijven om jezelf warm te houden en die je elke 30 minuten waarschuwt zodat je niet in slaap dommelt en vergeet de hulpdiensten te bellen. Wat de noodnummers betreft is de onlangs op iPhoneclub besproken app Nummers NL wellicht handiger.

Downloaden: Winter Survival Kit (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2011, 11:22
Categorie Onderwijs
Onderwerp winter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.