Apple: ‘Google Now voor iOS nog niet bij ons ingediend’ (update: bevestigd door Google)

Google Now voor iOS is volgens Apple nog niet ingediend. Apple spreekt daarmee uitspraken van Google-topman Eric Schmidt tegen dat Google Now al ter review bij Apple ligt.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google Now Google iPhone iPadGoogle Now voor iOS is nog niet bij Apple ingediend. Dat verklaart een woordvoerder van Apple desgevraagd aan verschillende media. Volgens The Verge is er op dit moment zelfs geen enkele Google-app die op goedkeuring wacht. Uitspraken van Google-topman Eric Schmidt wezen er eerder op dat de update al wel bij Apple was ingediend. Google Now zal als update voor de iOS-app Google Search worden uitgebracht.
Update: Google heeft inmiddels bevestigd dat de app nog niet is ingediend.

De uitspraken van Schmidt leken erop te wijzen dat de update niet alleen bij Apple zou zijn ingediend maar al langer dan gebruikelijk in Apple’s goedkeuringsproces zou zitten. Mogelijk een poging van de topman om wat druk te zetten op Apple. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat het goedkeuringsproces van een Google-app langer in beslag neemt dan gebruikelijk is.

Google Now is in eerste instantie Google’s alternatief op Siri, maar de dienst heeft ook een aantal eigen interessante trekjes. Now leert op basis van je bezigheden wat je precies nodig hebt en geeft je op basis daarvan automatisch informatie. Arriveer je bijvoorbeeld op een treinstation, dan krijg je een overzicht van alle vertrekkende treinen. Het bestaan van de app bleek uit een introductievideo die door Google per ongeluk online was gezet. Daarmee leek het slechts een kwestie van tijd voordat de update in de App Store zou verschijnen.

Update: Google heeft de update voor Google Search inderdaad niet ingediend bij Apple, bevestigen beide bedrijven aan CNET. Een reden voor het misverstand wordt niet gegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 23:28
Categorie Diensten
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.