Parcel 3.0: iOS-app voor pakketjes verzenden volledig vernieuwd

Met de vernieuwde iPhone- en iPad-app Parcel bekijk je waar pakketjes en verzendingen zijn. De applicatie kan filteren en werkt online.

Parcel iPhone iPad verzendstatusDe applicatie Parcel, waarmee je de status van te verzenden en ontvangen pakketjes kan traceren, is volledig in het nieuw gestoken op de iPhone en iPad. De toepassing heeft een nieuwe interface die refereert naar de kleuren van een doos. Daarnaast kan je eenvoudig schakelen tussen alle verzendingen en actieve verzendingen en onthoudt de app beter van welke verzendmaatschappijen je gebruik maakt. Sinds afgelopen najaar worden ook Nederlandse bestellingen van bijvoorbeeld DHL, PostNL en UPS geregistreerd.

Parcel is gratis te downloaden, maar vraagt je vanaf de huidige versie 3.0 wel om een account aan te maken om verzendingen bij te houden. Ook een account is gratis. Je kan wel een Premium-abonnement afsluiten van 1,79 euro als in-app aankoop. Daarmee maak je de weg vrij voor het volgen van meer pakketjes in de applicatie en krijg je toegang tot een website waarop je de verzendingen eveneens kan bijhouden. Het Premium-abonnement vervangt de in-app aankoop ‘Extended’, waarmee je slechts meer verzendingen kon bijhouden. Gebruikers die al geld hebben uitgegeven aan die aankoop, mogen gratis gebruik blijven maken van het Premium-abonnement. Ten slotte is er in de app een aantal koeriersdiensten toegevoegd, waaronder in Chili, Zuid-Afrika, Roemenië en Bulgarije.

Parcel verzendstatus iPhone iPad details Parcel nieuw pakket invoeren

Met Parcel voer je gegevens van pakketjes in die je verstuurt of ontvangt. De app haalt vervolgens de laatste statusupdates van de verzending. Je ziet zo in welke fase van het verzendproces een pakket verkeert. Parcel heeft zware concurrentie van soortgelijke apps, zoals bijvoorbeeld het bekende maar duurdere Delivery Status Touch. De integratie met het web is een sterk punt van Parcel.

Downloaden: Parcel (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 20:10
Categorie Naslagwerken
Onderwerp tracking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.