Apple Podcasts-app krijgt minder oubollig uiterlijk

De Podcasts-app van Apple heeft een update gekregen. Je kunt nu onderweg afspeellijsten maken en die via iCloud synchroniseren tussen je andere iOS-apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple podcasts appDe officiële Podcasts-app van Apple heeft vanavond een update gekregen. Die bevat een reeks nieuwe functies, waarbij meteen één ding opvalt: de ouderwetse bandrecorder is verdwenen. Voortaan bevinden de bedieningsknoppen zich op een scherm waarop je de coverafbeelding van de betreffende show ziet. Er is geen apart scherm meer waarop je tape ziet ronddraaien. Apple neemt daarmee voor het eerst afscheid van skeuomorfische elementen – wellicht is dat de invloed van Jonathan Ive?

afspeelscherm podcastsCritici vonden dat de realistische elementen de Podcasts-app een oubollig uiterlijk gaven. Bovendien is het niet meer van deze tijd: er is inmiddels een generatie opgegroeid die nog nooit een bandrecorder in actie heeft gezien.

Een andere verbetering in de app is het aanmaken van stations op maat, waarbij de afleveringen automatisch worden bijgewerkt. Ook is er voortaan iCloud-ondersteuning om de stations te synchroniseren tussen al je iOS-apparaten. Je kunt On-The-Go-afspeellijsten van podcastafleveringen maken, die je ook onderling kunt synchroniseren.
Tenslotte is er nog een mogelijkheid om te zorgen dat stations beginnen af te spelen met de nieuwste of de oudste aflevering. De app is bovendien stabieler geworden, heeft een betere performance en afspeellijsten die je vanuit iTunes synchroniseert verschijnen nu ook in de Podcasts-app.

Downloaden: Podcasts (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2013, 15:46
Categorie Lifestyle
Onderwerp Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.