Apple activeert Genius-functie in iOS 6 App Store

Apple heeft de Genius-functionaliteit van de App Store in iOS 6 ingeschakeld. Hiermee kun je apps op basis van eerdere aankoop vinden.

Genius App Store iOS 6Apple heeft de Genius-optie geactiveerd in de App Store van iOS 6. Hiermee kun je op basis van eerder geïnstalleerde apps nieuwe applicaties vinden voor op je iOS-device. De Genius-knop verscheen afgelopen week al in de iOS 6 App Store, maar de functie zelf was tot vandaag nog niet geactiveerd. Genius is al langer in de oude versie van de App Store te vinden in iOS 5 en lager.

Nieuw in de Genius-optie van iOS 6 is een ‘Not Interested’-knop. Op het moment van schrijven doet deze knop het nog niet, maar de App Store zal mogelijk je interesses verfijnen op basis van hoe vaak je op deze knop tapt. De kans bestaat ook dat je met de knop alleen een aanrader verwijdert, zoals je binnen de huidige versie van Genius al kunt door over een app te swipen.

Apple lijkt Genius net als de nieuwe zoeklayout van vorige week geleidelijk uit te rollen. Zelf waren wij in staat om de dienst te activeren, maar we kregen vervolgens een foutmelding waardoor we hem niet actief konden gebruiken. Appleinsider slaagde er wel in om de nieuwe Genius-optie te bekijken.

Genius lijkt een prominente feature in de App Store van iOS 6. De knop staat middenin de tabbalk, waar je in iOS 5 en lager nog de Top 25 zag staan. De Categorieën-optie van de App Store is daarnaast uit de balk verdwenen. De Genius-optie in de huidige App Store bevindt zich bovenin het Uitgelicht-tabblad, waardoor je hem alleen op bepaalde momenten ziet staan.

Apple heeft mogelijk samengewerkt met het overgenomen bedrijf Chomp om de Genius-aanraders te verbeteren. Chomp was voor de overname van Apple een app-zoekdienst. Ontwikkelaars merkten eerder al op dat het zoekalgoritme van de App Store lijkt te zijn veranderd en dat de nieuwe zoeklayout erg lijkt op de layout van Chomp’s app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 10:24
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.