Topografie 2.0: plaatsen leren kennen nu op leerniveau aangepast

De Nederlandse app Topografie is geüpdatet en bevat nu complete leerwegen voor scholieren die de boeken Wereldwijs en De Geo gebruiken voor Aardrijkskunde. Zij kunnen nu proefwerken in de app afwerken.

Topografie iPhone schoolbordDe lesrooster-app Mijn rooster is niet de enige iPhone-applicatie die handig inspringt op het begin van het schooljaar. Topografie van de Nederlandse ontwikkelaar Susan Pesman is vernieuwd naar versie 2.0 en past de moeilijkheid van de landen, plaatsen, gebieden en gebergten die je moet leren, nu beter aan op hetgeen je moet leren. Dat doet het aan de hand van schoolboeken die gebruikt worden voor verschillende niveau’s. De eerste twee waar de proefwerken in de app op gebaseerd zijn, zijn Wereldwijs en De Geo.

Met de plus-knop op de proefwerkpagina kan je ook andere leerwegen aanvragen in de app, waarbij je in een mail aan Pesman duidelijk moet maken of het om de basisschool of middelbare school gaat, welk leerjaar, welke stroming en welke uitgever. Tot dusver kan je bij de Wereldwijs en De Geo kiezen voor vmbo-bk, vmbo-kgt, vmbo-t, havo-vwo en vwo, met keuze uit drie leerjaren. Na het leerjaar kan je een hoofdstuk voor je proefwerk kiezen en vervolgens kan je nog aangeven hoe je het wilt spelen. Geeft de app je plaatsnamen aan die je moet aanwijzen, of wijst de app plaatsen aan die je moet beschrijven?

Topografie iPhone India aanwijzenAls je geen specifieke proefwerken aanstaande hebt en gewoon even je kennis wilt oefenen met de app, kan je voortaan ook een tijdrace spelen. Je vult je naam in voor een lokaal opgeslagen highscore en kiest uit de niveau’s makkelijk, gemiddeld of moeilijk. Vervolgens kan je kiezen uit drie tijdsduren: 10 seconden, 30 seconden of een minuut. Het gaat daarbij verbazingwekkend genoeg niet om de tijd per vraag (waarbij je af bent als je een vraag fout hebt), maar om de totale tijd! Dat mag wel iets vergeeflijker, zeker gezien je veel tijd kwijt kan zijn met inzoomen op de kaart.

Topografie is een leuke app om je kennis over aardrijkskundige kennis bij te schaven en door de update met de specifieke leerwegen voor scholieren een stuk nuttiger dan bijvoorbeeld Topo Nederland en Topo Tutor. Rest er nog één onbeschreven leuke feature: je kan op de menu’s krijten alsof het schoolborden zijn, gelukkig met een fijner geluid dan in het lokaal.

Downloaden: Topografie (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 19:55
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp topografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.