Boodschapp werkt weer na update, blijft voorlopig gratis

Door een update werkt de iPhone- en iPad-app van Boodschapp weer. Ontwikkelaar Lab1111 kondigt eveneens aan dat de boodschappen-vergelijkingsapp gratis zal blijven en afziet van een betaalde abonnementsvorm.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

BoodschappDe Nederlandse applicatie Boodschapp wordt geen betaalde abonnementsdienst. Dat maakt de App Store-omschrijving van de toepassing bij de laatste update bekend. De gratis app waarmee je boodschappen op voedingswaarde kan vergelijken, verscheen januari dit jaar als betatest op de iPhone en zou alleen tot maart gratis zijn. Nu is definitief bekend geworden dat je geen geld hoeft uit te geven aan de voedingschecker. In de nieuwste update lost ontwikkelaar Lab1111 eveneens een kritisch opstartprobleem op. De app werkt nu weer. Update: nu met reactie van de ontwikkelaar.

Boodschapp prijsvergelijkToen Boodschapp op 4 januari van dit jaar uitkwam, was het de eerste boodschappenvergelijker in zijn soort voor de iPhone, maar dat hield niet lang stand. In april verscheen de vergelijker Foodhouse van de ontwikkelaar achter de Aanbieding-app, en vanaf begin mei kan je met Superwijzer bovendien je voeding op diervriendelijkheid en natuurlijk productieproces controleren. Ondanks dat Boodschapp de enige duidelijke prijsvergelijkingsapp van de drie is, is het in dat licht niet zo raar dat Boodschapp afziet van een abonnementsvorm.

We hebben Lab1111 gevraagd hoe het verdienmodel van Boodschapp er nu uit ziet. Pim de Graaff laat ons weten dat er wordt gekeken naar een freemium-model, maar dat er nog geen concrete invulling voor is bedacht:

We doen intensief gebruikersonderzoek. Hiervoor proberen we iedere week tien mensen te spreken. Aan de hand van de bevindingen bepalen we hoe we de basisdienst kunnen optimaliseren en waar de kansen liggen voor betaalde aanvullende diensten. Onze uitdaging zit ‘m in het verder ontwikkelen van de dienst die het herhaaldelijk gebruik stimuleert en op lange termijn waarde opbouwt voor onze gebruikers.

We proberen de komende tijd zoveel mogelijk gebruikers te spreken over hun motivatie om Boodschapp te downloaden. Graag zouden we een oproep doen aan onze gebruikers om mee te werken aan ons onderzoek. We willen verzoeken hun telefoonnummer te mailen naar info@boodschapp.nl.

Downloaden: Boodschapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2012, 15:30
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen boodschappen, vergelijking, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.