App van kinderzender Z@ppelin voor de iPad-uitgebracht

Z@ppelin heeft haar eigen applicatie voor de iPad uitgebracht. In het gratis programma kun je tekenen, kleuren, voorgelezen worden uit verhaaltjes, spelletjes spelen en filmpjes kijken.

Zappelin voor de iPad hoofdmenuDe Publieke Omroep heeft een applicatie uitgebracht van haar kinderlabel Z@ppelin. Het is een gratis, universele applicatie die geoptimaliseerd is voor zowel de iPad als de iPhone en iPod touch. In de app kun je vier fragmenten van verschillende Z@appelin-programma’s bekijken, zoals Moffel en Piertje en Hoelahoep. De app leest je voor uit vijf verhaaltjes met plaatjes, er zijn vijf kleurplaten en dertig ouderwetse kinderliedjes om mee te zingen. Behalve de kleurplaten is de applicatie ook geschikt om vrij in te tekenen.

Er is namelijk een leeg vel papier beschikbaar, zodat Z@ppelin dient als eenvoudig tekenprogramma op de iPad. Met een grote groene pijl is het makkelijk een kleurplaat op te slaan in het foto-album van de iPad, maar een tekening terugroepen in de applicatie is er niet bij. Je kan de kleur en het formaat van de borstel zelf instellen.

Zappelin voor de iPad kleurplaat

De drie spellen in Z@ppelin zijn memory, het raden van dierengeluiden en het vinden van de juiste foto bij een detail van de foto. Ze zijn duidelijk voor de allerjongste iPad-gebruiker. De indeling van de applicatie is dat ook. Onderaan in beeld staan vijf pictogrammen van de rubrieken: filmpje kijken, verhaaltje lezen, kleuren, liedje zingen en spelletje spelen. Als je op een rubriek klikt, hoor je de naam ervan en komt er een submenu met de keuzes die je kan maken. Alle bestanden moeten ter plekke ingeladen worden, dus hoor je vaak ‘even wachten’ en zie je een laadbalk totdat het item beschikbaar is. Ondertussen kun je wel verder navigeren binnen de applicatie.

Downloaden: Z@ppelin (gratis, universele app)

Zappelin voor de iPad voorgelezen worden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 13:41
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen ipad, kinderen, memory, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.