iPhone-app van Z@ppelin uitgebracht

De officiële iPhone-app van kinderzender Z@ppelin van de Publieke Omroep is uitgebracht. In dit artikel vind je de mogelijkheden van de applicatie en zie je waar je hem kan downloaden.

Zappelin voor de iPhone titelschermDe Publieke Omroep heeft een applicatie uitgebracht voor het kinderlabel Z@ppelin. Het is een gratis, universele applicatie die geoptimaliseerd is voor zowel de iPhone en iPod touch als de iPad. In de app kun je vier fragmenten van verschillende Z@appelin-programma’s bekijken, zoals Moffel en Piertje en Hoelahoep. De app leest je voor uit vijf verhaaltjes met plaatjes, er zijn kleurplaten en dertig ouderwetse kinderliedjes om mee te zingen.

De indeling is doelgericht simpel. Onderin beeld staan vijf pictogrammen van de rubrieken die je kan oproepen door op de zeppelin te klikken: filmpje kijken, verhaaltje lezen, kleuren, liedje zingen en spelletje spelen. Als je op een rubriek klikt, hoor je de naam ervan en komt er een submenu met de keuzes die je kan maken. Alle bestanden moeten ter plekke ingeladen worden, dus hoor je vaak ‘even wachten’ en zie je een laadbalk totdat het item beschikbaar is. Ondertussen kun je wel verder navigeren binnen de applicatie.

Zappelin voor de iPhone filmpje kijken

De drie spellen in Z@ppelin zijn memory, het raden van dierengeluiden en het vinden van de juiste foto bij een detail van de foto. Ze zijn duidelijk voor de allerjongste speler. Aardig is dat er naast de vier kleurplaten ook een leeg vel papier beschikbaar is, zodat Z@ppelin dient als eenvoudig tekenprogramma op de iPhone. Met een grote groene pijl is het makkelijk een kleurplaat op te slaan in het foto-album van de telefoon, maar een tekening terugroepen in de applicatie is er niet bij.

Downloaden: Z@ppelin (gratis, universele app)

Zappelin voor de iPhone kleurplaat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 12:58
Categorieën Games, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen kinderen, omroep, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.