Amsterdams theater DeLaMar brengt eigen iPhone-app uit

Met DeLaMar-applicatie voor de iPhone en iPod touch kun je zien wie er wanneer optreedt in het DeLaMar-theater in Amsterdam. De app biedt ook een fototour, maar die is een beetje inhoudsloos.

DeLamar voor iPhone app pictogramDe cast van de theatervoorstelling SpangaS Live heeft zojuist het startschot gegeven voor de officiële iPhone-applicatie van het Amsterdamse DeLaMar-theater. De personages Avalanche, Nassim, Samson en Lana checkten alvast of het mogelijk was hun eigen theatervoorstellingen in oktober aldaar te reserveren. Maar dat is niet de enige mogelijkheid van de applicatie. Er is een sectie met nieuwsberichten over voorstellingen en een uitgebreide agenda waarin je kan zoeken op datum of op genre.

De nieuwsberichten verschillen behoorlijk in lengte en tonen allemaal een andere manier van reserveren. Bij de ene voorstelling staat een niet-klikbaar mailadres, bij een andere krijg je een pop-up met de vraag of je de website van DeLaMar wil openen. In de agenda-sectie herbergt de knop ‘Bestellen’ wel altijd dezelfde functies. Je kan kaarten reserveren door ticketlijn te bellen, of je kan bestellen via e-mail.

De agenda zelf is de troef van de applicatie. In tabbladen kun je zoeken op datum, voorstelling of genre. Bij datum en genre kun je respectievelijk de maand en het genre in een submenu onder de tabbladen selecteren. Bij de datum wordt het nog iets drukker. Dan staat er nóg een beweegbaar menu onder met de data zelf. Je moet de eerste keer even goed kijken om er je weg in te vinden. Een andere mogelijkheid is de ‘Fototour’, maar die naam is wat teveel eer voor de twaalf foto’s die je van het theater kan bekijken. Anderzijds is het aardig dat alle berichten en voorstellingen beeld hebben en soms zelfs video’s van DeLaMar zelf.

Downloaden: DeLaMar (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 14:25
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.