App Store krijgt filters en indicatie bij gekochte apps

De App Store heeft filters gekregen en een mogelijkheid om reeds aangeschafte apps te herkennen.

ipad installedApple heeft nieuwe functies in de App Store geïntroduceerd: zoekfilters en de mogelijkheid om eerder gekochte applicaties te herkennen. De zoekfilters zijn momenteel alleen te zien voor iPad-gebruikers en houden in, dat je een zoekopdracht nader kunt filteren op apparaat, waardering, categorie, prijs en releasedatum. De filters bieden je de mogelijkheid om alleen gratis of betaalde apps te zien. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld apps die de laatste 7, 14 of 31 dagen zijn uitgebracht.


Op de desktop en op de iPhone zijn de filters nog niet zichtbaar, ook al bevatten ze wel opties om specifiek op applicaties voor de iPhone/iPod touch te filteren.

Er is nog een tweede nieuwe functie geïntroduceerd: het makkelijker herkennen van reeds gekochte apps. Tot nu toe kreeg je bij elke applicatie een knop met de tekst ‘Gratis’ of de prijs te zien. Maar bij applicaties die je al hebt gekocht, heeft het geen zin om een koopknop te tonen. Bij deze applicaties staat voortaan een Installeer-knop, om aan te geven dat je de applicatie al in bezit hebt (maar opnieuw wilt installeren).

ipad app store filters

Tot nu toe was de koopknop verwarrend, omdat je niet kon zien welke applicaties je al had aangeschaft. In de Mac App Store is overigens wel een tabblad met aankopen aanwezig, waarmee je nog makkelijker kunt zien welke applicaties je eerder hebt aangeschaft. Ook deze nieuwe functie is momenteel alleen nog te zien in de App Store op de iPad, maar zal ongetwijfeld ook op andere iOS-apparaten en op de desktop verschijnen. Of de filters ook op de iPhone en iPod touch verschijnen is nog even de vraag; er is redelijk wat ruimte op het scherm nodig om de knoppen (zoals ze nu op de iPad te zien zijn) op het scherm van deze apparaten te passen.

Bron: , via iPadclub

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

App Store krijgt filters en indicatie bij gekochte apps

De App Store heeft filters gekregen en een mogelijkheid om reeds aangeschafte apps te herkennen.

ipad installedApple heeft nieuwe functies in de App Store geïntroduceerd: zoekfilters en de mogelijkheid om eerder gekochte applicaties te herkennen. De zoekfilters zijn momenteel alleen te zien voor iPad-gebruikers en houden in, dat je een zoekopdracht nader kunt filteren op apparaat, waardering, categorie, prijs en releasedatum. De filters bieden je de mogelijkheid om alleen gratis of betaalde apps te zien. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld apps die de laatste 7, 14 of 31 dagen zijn uitgebracht. Op de desktop en op de iPhone zijn de filters nog niet zichtbaar, ook al bevatten ze wel opties om specifiek op applicaties voor de iPhone/iPod touch te filteren.
(meer…)

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2011 om 9:14
Categorie
Uncategorized

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.