iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 34-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 34 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

iCulture App van de Week: Mela
Mela is één van de betere apps voor recepten die we onlangs voorbij hebben zien komen. De app onderscheidt zich van concurrenten door een beter design te bieden zonder reclames en in-app aankopen. Uit onze beknopte test merken we dat er goed is nagedacht over de werking. Je kunt in Mela natuurlijk zelf recepten toevoegen, maar de app heeft ook een ingebouwde browser. Hiermee kun je naar je favoriete receptensite gaan en de recepten importeren.

Mela recepten app

Sommige recepten apps slaan gewoon een afdruk van de pagina op, waar wij weinig meerwaarde in zien. Mela heeft dit beter onder de knie. De app herkent ingrediënten, instructies en meer. Wanneer je een recept opslaat, sla je ook daadwerkelijk alleen het recept op zonder poespas. Deze vind je eenvoudig terug tussen je andere recepten. Je kunt zelfs het aantal personen handmatig aanpassen, waarna Mela de ingrediëntenlijst direct bijwerkt. Eenmaal in de keuken kun je gebruik maken van de goed ontworpen kookstand. Kortom: houd je van koken met recepten, zet dan Mela op je iPad of iPhone.

AirShot

AirShot is een app die je Mac bureaubladafbeelding automatisch kan aanpassen naar je huidige locatie. Er wordt dan een satellietfoto van Apple Kaarten gedownload en ingesteld. Dat doet de app zodra je je Mac uit de slaapstand haalt, dus het slurpt volgens ontwikkelaar Tijmen de Haan geen batterij. Je kunt zelf de hoogte van de satellietfoto kiezen. Heb je geen internetverbinding? Dan schakelt de app tussen 45 afbeeldingen die al zijn gedownload in hoge kwaliteit.

AirShot

MARVEL Future Revolution

Er is weer een nieuwe game voor Marvel-fans in de App Store. Deze week is het de beurt aan MARVEL Future Revolution. Het is de eerste open-world actie RPG van de studio. De game is niet gefocust op één superheld, maar meerdere. Je kunt skills trainen en in realtime vechten tegen andere spelers, maar er zit ook een verhaallijn in waarbij het je missie is om de Convergence te verslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=VTa4p33igqY

Gigit

Hoewel de festivalsector nu op zijn gat ligt, betekent dat niet dat er geen feesten meer zullen zijn. “Echte” festivallers kennen het wel: al die bandjes om je pols na een festivalzomer brengen mooie herinneringen terug. Met Gigit heb je een digitale kluis van al je festivalherinneringen. Je kunt al je tickets importeren en reviews schrijven over concerten. Je vrienden met Gigit kunnen jouw reviews ook bekijken, wat natuurlijk vooral leuk is als jullie samen zijn gegaan.

Speel mee met nijntje

Eentje voor de kleintjes: deze nieuwe app van nijntje biedt leerzame spelletjes in de bekende stijl. Er zitten puzzels in en je kleine leert van 1 tot 10 tellen. Verder vind je muziek, kleurplaten, vormen, objecten en nog meer. Er zitten geen advertenties in de app en je kunt ‘m gratis downloaden, maar om alles te ontgrendelen moet je een in-app aankoop doen van €4,99.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.