iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 28-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 28 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Pass4Wallet
Bij iCulture zijn we fan van Pass4Wallet. Sinds deze week kun je, naast je klantenkaarten, ook je vaccinatie tegen het coronavirus in bewaren. In Pass4Wallet vind je, net als in de CoronaCheck-app van de Rijksoverheid, een QR-code. Het voordeel? Je QR-code bewaren in de Wallet-app, zodat je er sneller bij kunt. Via Pass4Wallet kun je de kaart locatiegebonden maken, zodat hij automatisch naar voren komt op een bepaalde locatie.

Vaccinatie QR code Pass4Wallet

Je importeert je QR-code net als andere kaarten in Pass4Wallet. Maak in de CoronaCheck-app een screenshot en importeer deze in Pass4Wallet. De app regelt de rest. Door extra informatie te openen bekijk je meer informatie over je vaccinatie. Je kunt Pass4Wallet gratis downloaden en gebruiken.

FitnessView

Houd je van mooie grafieken en overzichten? Dan hebben we iets leuks voor je: FitnessView. Deze app importeert de gegevens uit de Gezondheid-app van Apple en toont ze op een mooiere manier dan Apple. De app is meer in lijn met Apple’s Conditie-app, dus je zult snel de weg vinden. In FitnessView kun je doelen stellen en in grafieken bekijken hoe goed je bezig bent.

Na een workout bekijk je, net als in Apple’s Conditie-app, de gegevens van onder meer je hartslag en de snelheid. Wat Apple niet zo uitgebreid doet is het verzorgen van widgets en complicaties. Met FitnessView heb je meer keuze. De app is gratis te gebruiken, maar heeft een pro-abonnement voor een klein bedrag per maand. Deze week profiteer je overigens nog van 50% korting op een levenslange licentie.

iDOS

Oké, deze app is niet echt nieuw, maar deze week is er wel een mooie toepassing gepubliceerd. Met iDOS kun je oude Windows-games spelen op je iPad. Technologiejournalist Harry McCracken heeft echter een manier gevonden om Windows 3.1 hiermee te gebruiken. Je iPad wordt dan als het ware een oude Windows-bak. Je hebt wel een toetsenbord en muis nodig, want anders wordt de bediening lastiger.

Benj Edwards van How-To Geek heeft een handleiding gepubliceerd om het allemaal te installeren. Heb je nog geen plannen voor dit weekend, dan is dit wellicht een mooi idee!

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Angry Birds Reloaded

Nee, we weten het: ook Angry Birds is niet nieuw. Wel kun je sinds deze week een speciale variant van de game downloaden via Apple Arcade. In Angry Birds Reloaded speel je de eerste versie van Angry Birds, maar met nieuwe levels en mooie beeldkwaliteit. Een voordeel van Apple Arcade is dat je geen in-app aankopen hebt en er zijn ook geen advertenties. Bij de gewone Angry Birds-games kijk je soms vaker naar reclame dan dat je potjes speelt, dus wat dat betreft is deze versie een verademing.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je hebt enkel een abonnement op Apple Arcade nodig voor €4,99 per maand. De game werkt op iPhone, iPad, Apple TV en Mac. Ben je nog geen lid geweest, dan is er een gratis proefperiode van 1 maand. Apple voegt regelmatig games toe, dus het is de moeite waard als je wel in bent voor een spelletje.

Keystroke Pro

Wanneer je uitlegvideo’s opneemt met je Mac, wil je soms duidelijk laten zien welke toetsen je indrukt. Vooral als je uitleg geeft over systeemfuncties is dat een handige optie. De Mac biedt hier geen optie voor, maar sins deze week is er Keystroke Pro. Deze app laat je kiezen welke soorten toetsen worden weergeven en waar op het scherm. Om aan te sluiten bij jouw videostijl kun je de kleuren van de getoonde toetsen aanpassen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.