CarPlay vanaf 2015 ook in Audi

Audi gaat Apple's CarPlay aanbieden in de automodellen vanaf 2015, maar doet ook mee met Android Auto.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

audi-infotainmentAudi werkt aan ondersteuning voor Apple’s CarPlay. Vanaf 2015 rollen de eerste auto’s van de band, waarin CarPlay officieel is geïntegreerd. Eerder leek het erop dat Audi samen met de andere merken van het Volkwagen-concern alleen Google’s Android Auto zou ondersteunen. Dat werd nog eens versterkt door het feit dat Audi bij de oprichting van Google’s Open Automotive Allicance (OAA) prominent naar voren werd geschoven als duurder merk. Maar nu blijkt het een van de weinige merken te zijn, waar je voor beide oplossingen kunt kiezen. Andere autofabrikanten die dat ook doen, zijn Honda, Hyundai, Opel en Volvo.

Audi werkt naar eigen zeggen nauw samen met Apple en Google om te zorgen dat allerlei smartphonefuncties straks ook vanaf het dashboard te bedienen zijn. In een persbericht geeft Audi aan dat ze gebruiksvriendelijkheid, voorkomen van afleiding in het verkeer en beveiliging van data belangrijk vinden. Data die betrekking heeft op het voertuigsysteem wordt compleet gescheiden van het infotainmentsysteem.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Android Auto versus Apple CarPlay

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.