iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Kinderen voor Kinderen, AlertsPro, 3nder en meer

De leukste iPhone- en iPad-apps van de afgelopen week op rij. Tinder voor trio's en een activiteitentracker voor afkicken van je telefoon.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kinderen voor Kinderen Karaoke iOS meezingenDat je voor elk doel wel een app kan vinden was al langer bekend, maar deze week toont de extremen daarvan wel aan. Zo kan je in 3nder op zoek gaan naar een seksueel bijeenkomen naar je voorkeur, moet je in Facebook Slingshot al iets terugsturen nog voordat je iets hebt gezien en kan je met AlertsPro nauwkeurig locatiegebonden weeralarmen inschakelen op je telefoon. Je moet even afkicken van al die apps en je telefoon? Daar is met Moment dan ook weer een app voor.

KFC Order via MyOrder betalenKFC Order – Onder de vlag van de Rabobank wordt de Nederlandse betaalapp MyOrder steeds meer ondersteund. De applicatie waarmee je eten kan bestellen en kan afrekenen bij restaurants, Thuisbezorgd.nl, bioscopen, tankstations en thuiskoks, heeft de Kentucky Fried Chicken aan zich gebonden als nieuwe winkel waar je kan betalen. Zo kan je van tevoren een bestelling plaatsen en afrekenen om die af te halen bij de KFC. Meteen of later.
Downloaden: KFC Order (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Day One dagboekapp iPhone iPadDay One dagboekapp iPhone iPadDay One – De populaire dagboekapp Day One is een blogplatform geworden. Je kon je verslagen al aankondigen op Twitter en Facebook en publiceren op een Day One-site gekoppeld aan je eigen account. Nu kan je ze ook direct publiceren op Tumblr. Je publiceert een verhaal in dat geval op zowel je Day One-website als je Tumblr-blog. Zaken als tekstopmaak en foto’s worden keurig meegenomen naar het blog.
Downloaden: Day One (€4,49, universeel, iOS 7.0+)

AG SlingshotSlingshot – If you can’t join them, beat them. Dat moet Facebook hebben gedacht toen haar plannen voor een overname van Snapchat voor 3 miljard dollar afketsten eind vorig jaar. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en de zijnen introduceerden al verschillende apps en functies om het Snapchat lastig te maken. Zelfs de gigantische berichtenapp WhatsApp werd overgenomen. Maar Snapchat is nog altijd niet op zijn retour. Daarom brengt Facebook nu opnieuw een aparte foto- en videoapp uit voor tijdelijke bestanden: Slingshot. De applicatie is na een week testen in de Verenigde Staten nu wereldwijd verkrijgbaar.
Downloaden: Slingshot (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Kinderen voor Kinderen KaraokeKinderen voor Kinderen Karaoke – Meezingen met de hits van Kinderen voor Kinderen, wie is er niet groot mee geworden? Vanaf nu wordt het je nog wat makkelijker gemaakt. De VARA heeft de iPhone-app Kinderen voor Kinderen Karaoke uitgebracht, waarin je mee kan zingen met de bekende liedjes terwijl je de tekst mee ziet kleuren op de melodie. De app moet regelmatig worden voorzien van nieuwe liedjes en als je vindt dat je je niet voor je zingen hoeft te schamen, kan je jezelf meteen opnemen.
Downloaden: Kinderen voor Kinderen Karaoke (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

FitbitFitbit – Ben je gebruiker van Moves of Runkeeper Breeze en heb je ook een Fitbit? Dan heb je voortaan genoeg aan één app, want de vernieuwde Fitbit-app kan nu ook vastleggen welke routes je hebt gelopen. Tijdens het wandelen en hardlopen volgt de app je gps-positie en laat zien welk traject je hebt gelopen en met welke snelheid. De nieuwe functie MobileRun verzamelt daarbij realtime statistieken. Ook is het makkelijker geworden om voeding te tracken. Fitbit belooft een voedseldatabase met 350.000 items en een barcodescanner om het allemaal snel in te voeren. Maar voor Nederlandse gebruikers is het niks.
Downloaden: Fitbit (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AlertsPro iPhone weeralarm op iOSAlertsPro – Het Duitse MeteoGroup dat verantwoordelijk is voor de succesvolle weerapp WeatherPro, heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPhone. AlertsPro is geen complete weerapp zoals WeatherPro of MeteoEarth, maar richt zich puur op weeralarmen. Je kan waarschuwingen krijgen voor bosbranden, vrieskou, hitte, ijzel, ijzige wegen, kou, onweer, zware storm, zware regen, zware sneeuwval of algemene weeralarmen. Daarbij zit wel een addertje onder het gras.
Downloaden: AlertsPro (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

SoundCloud iPhone iPad vernieuwdSoundCloud 3.0 – Het is nog maar anderhalve maand geleden dat het gerucht naar buiten kwam dat Twitter geïnteresseerd was in de overname van SoundCloud. Dat werd later kracht bij gezet: Twitter had interesse, maar een bod werd niet uitgebracht. Flash forward naar 26 juni 2014. SoundCloud heeft versie 3.0 van haar iPhone- en iPad-app uitgebracht en die brengt een volledig nieuw ontwerp op de iPhone. Het toont als geen ander dat SoundCloud nog genoeg eigen ideeën heeft.
Downloaden: SoundCloud (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Opera Mini 8.0Opera Mini 8.0 – Opera heeft haar langlopende webbrowser Opera Mini opnieuw uitgevonden. Versie 8.0 geeft de applicatie voor iPhone en iPad een compleet nieuw uiterlijk. Dat ziet er niet alleen opgeschoond uit, maar kan je ook aankleden met verschillende achtergronden voor de hoofdpagina. De truc die je moet overhalen Opera Mini te gebruiken is echter de compressiemodus. Met een paar schakelaars zorg je ervoor dat je minder data verbruikt en sneller surft.
Downloaden: Mobiele webbrowser Opera Mini (gratis, universeel, iOS 7.0+)

3nder Tinder voor drie man3nder – Je kon erop wachten – maar geïnteresseerden wisten misschien al de app eraan zat te komen. 3nder is uitgebracht voor iPhone. Een applicatie die je eigenlijk maar op één manier kan omschrijven: als Tinder voor trio’s. Zoek anderen, keur de kandidaten en scoor matches. Daar doet de app met de slogan ‘Trios made easy’ ook helemaal niet moeilijk over. Je kan je als single en als koppel opgeven in de app, en het ziet er allemaal een stuk strakker uit dan je bij het onderwerp zou verwachten. Ook het verdienmodel is modern.
Downloaden: 3nder – Trios made easy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

YnewsYnews – Het nieuws van 5000 krantenwebsites uit meer dan 80 landen, inclusief een handige vertaalknop waarmee Google Translate de pagina voor je vertaalt. De nieuwe iPhone- en iPad-app Ynews hoeft zichzelf niet lang te verkopen. Afkomstig van de ontwikkelaar van de hooggewaardeerde radioapp myTuner Radio, kan je in de app ook nog meer dan een miljoen podcasts uit die landen horen.
Downloaden: Ynews (gratis, universeel, iOS 7.1+)

SNS Vakantiehulp iPhoneSNS Vakantiehulp – De SNS Bank heeft een aparte iPhone-app uitgebracht voor problemen op vakantie. Als je bent gerold (maar nog wel je telefoon hebt) of je pinpas wordt ingeslikt in een pinautomaat, kan je SNS Vakantiehulp gebruiken om de schade te beperken. De applicatie zorgt ervoor dat je contact geld kan regelen als je de betaalpas niet meer kan gebruiken en helpt je geldautomaten in de buurt te vinden.
Downloaden: SNS Vakantiehulp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

My MedalsMy Medals – In welke tijd liep je de vorige marathon ook alweer? My Medals is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die je helpt om je sportieve resultaten vast te leggen. Dat gebeurt nu eens niet automatisch, waardoor je de iPhone niet elk evenement bij je hoeft te hebben. My Medals is meer een virtuele prijzenkast, waarin je prestaties zet en terugleest voor eigen gebruik. My Medals ondersteunt vier sporten die je kan vastleggen in de app: hardlopen, schaatsen, fietsen en zwemmen.
Downloaden: My Medals (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Moment tracker iconMoment – De App Store heeft er een nieuwe activiteitentracker bij. De iOS-app Moment vertelt je net als zijn vele concurrenten waar je op een dag precies geweest bent, maar biedt hierbij nog een andere handige statistiek. Je kunt in Moment namelijk ook zien hoeveel je jouw iPhone op een dag hebt gebruikt. Hiermee probeert Moves de meest intensieve iPhone-gebruikers te helpen met minderen. Hierdoor is de app handig voor mensen die zichzelf bijvoorbeeld zien als iPhone-verslaafden.
Downloaden: Moment (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

Videoland UnlimitedVideoland Unlimited – RTL heeft een iPad-applicatie uitgebracht voor het deze week gestarte Videoland Unlimited. Met deze app kun je films en series bekijken die onder de videodienst vallen. Daarmee heeft Videoland eindelijk een losstaande applicatie in de App Store. Eerder beloofde RTL al dat er aan een iOS-app voor Videoland werd gewerkt. Eén nadeel: de app is er op het moment enkel voor de iPad. Een iPhone-app is nog niet beschikbaar
Downloaden: Videoland Unlimited (gratis, iPad, iOS 6.0+)

The Weather ChannelThe Weather Channel – In iOS 8 verruilt Apple de weerdata van Yahoo voor die van The Weather Channel. Al verandert er feitelijk niet zo heel veel. The Weather Channel is zeker geen onbekende op het iOS-platform. De van oorsprong Amerikaanse weerdienst heeft al zijn eigen app voor iPhone en iPad. Die laatste werd nu vernieuwd. The Weather Channel voor iPad krijgt in versie 4.0 een nieuw ontwerp dat beter aansluit op het ontwerp van iOS 7 met nog meer ruimte voor weerfoto’s.
Downloaden: The Weather Channel for iPad (gratis, iPad, iOS 6.0+)

StrykeStryke – Zoek op een instrument in de App Store en je ziet dat je hem virtueel kan bespelen op de iPad. En van synthesizers op de iPad zijn er misschien nog wel meer. Maar nieuwe instrumenten? Dat zie je minder vaak. Stryke is er een. Gooi de melodietjes van jaren 90 happy hardcore en de foute keyboardgitaren van de jaren tachtig bij elkaar en je krijgt een idee van hoe fout Stryke is. Hoe héérlijk fout Stryke is.
Downloaden: Stryke (€2,69, iPad, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:28
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.