Vergelijking iPhone 4 – iPhone 3GS op hardwaregebied

·

iPhone4Nu de iPhone 4 dan eindelijk door Steve Jobs is aangekondigd en het toestel op veel gebieden is verbeterd, claimt Apple de iPhone opnieuw uitgevonden te hebben. Maar is dit wel zo? In deze vergelijking maken we de balans op: waarin verschilt de iPhone 4 ten opzichte van de iPhone 3GS?
Allereerst is er natuurlijk het formaat: zo is de iPhone 4 een tikje compacter dan de 3GS. Gek genoeg is Apple’s nieuwste kindje met 137 gram iets zwaarder, maar dit is waarschijnlijk toe te rekenen aan de grotere batterij.

Die grotere batterij zorgt er overigens wel voor dat je twee uur langer kan bellen en tien uur langer muziek kan luisteren. Maar de grootste veranderingen zijn toch wel het Retina Display en de mogelijkheid om in HD te filmen en deze filmpjes te kunnen editen met iMovie for iPhone. Dan hebben we natuurlijk ook nog FaceTime, waarmee Apple hoopt dat videobellen eindelijk gaat doorbreken. Door FaceTime een open standaard te maken, zou dit weleens kunnen gebeuren, aangezien een dergelijke app dan ook voor Android en RIM kan worden gemaakt. En wie weet, misschien wordt hier achter de schermen al hard aangewerkt. In het onderstaande overzicht hebben we de verschillen voor jullie op een rij gezet:

iPhone 4 vs iPhone 3G S
De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.

Via: Engadget

door Robin van t Slot

Robin van 't Slot (1987) is een student aan de Hanzehogeschool in Groningen. Zijn interesse voor alles wat met electronica te maken heeft werd al jong gewekt door, jawel, de eerste mobiele spelcomputer: de Game Boy. Urenlang was hij er zoet mee, totdat hij eindelijk een mobiele telefoon van zijn ouders mocht kopen. Na weken bollen te hebben gepeld voor een boer ergens op de Veluwe, had hij eindelijk dé telefoon van dat moment in zijn handen. De Nokia 3310. Hier is het fundament gelegd voor de gadgetfreak die hij vandaag de dag is. Hierdoor volgt hij vanzelfsprekend alle ontwikkelingen rond Apple en de iPhone op de voet.

123 reacties

 1. door iNiek

  Wie zegt dat ‘n kleinere en lichtere telefoon een verbetering is?

 2. door Gaston

  Misschien hadden jullie antenne ook moeten opnemen. Ik had ook staat er niet in dat de iPhone 4 HSUPA heeft, en de 3GS niet.

 3. door Michel Hartog

  Zal het de moeite waard zijn om mijn bijna nieuwe 3gs om te ruilen voor een 4g?

 4. door D#vil

  Valt best mee de verschillen alleen de processor is wel veel beter maar Facetime zou ik toch niet gaan gebruiken dus wachten tot volgend jaar op de nieuwe als er volgend jaar weer 1 komt

 5. door Ikki

  Die batterij tijd klopt niet.

 6. door anna

  Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

 7. door isezumi

  Hmm idd is 3GS 32GB omruilen voor een 4 32GB het waard…???

 8. door Anfroy

  Moet wifi N dan ook niet grijs aangegeven worden? :p

 9. door martijn h.

  Niemand mentioned de veel snellere processor. In verhouding tot 3G en 3Gs is, zou deze dan eigenlijk ook iPhone 4s moeten heten, aangezien hij weer veeel sneller is.

 10. door sonny

  bluetooth staat er nog niet tussen

 11. door marc3l

  Is het trouwens zeker dat deze A4 processor op 1 GHz draait?
  En is er al een hoeveelheid RAM geheugen bekend?

 12. door p.j.

  Ik heb nog 3G en die vind ik al snel genoeg.. ben erg benieuwd hoe de 4 wordt, moet wel een heel groot verschil zijn!

 13. door tycho

  @martijn h.: dat is de volgende generatie

 14. door Don_Grigori

  Je kan ook ff wachten tot volgend jaar vorig haar kwam de 3gs
  En las net op twitter dit RT @ceoSteveJobs Let the work begin on iPhone 5 for 2011
  (Red.) ceoSteveJobs is een nep-account. Ik heb je reactie daarom niet geplaatst om niet weer dezelfde discussie te voeren (was al bij een ander nieuwsartikel uitgebreid aan bod gekomen.

 15. door Herbert

  Origineel geplaatst door anna
  Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

  Een 3Gs is toch ook mooi???
  Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen.
  Volgend jaar komt de iPhone 5 al weer…….

 16. door Troye

  Origineel geplaatst door marc3l
  Is het trouwens zeker dat deze A4 processor op 1 GHz draait? En is er al een hoeveelheid RAM geheugen bekend?

  Dat was in de keynote te zien en op de site van Apple.

  Ik ben overigens wel benieuwd naar de hoeveelheid RAM.

 17. door Nick

  @martijn h.: Nee, want de 3GS was sneller dan de 3G, en de iPhone 4 is weer een hele nieuwe generatie..

 18. door Dylan

  Volgens mij is nog niet bekend op welke klok snelheid de iPhone 4 draait hoor, dat hij de Apple A4 processor bevat betekent niet dat hij het zelfde geklokt is als de iPad namelijk 1Ghz. Het lijkt mij totaal niet gek als Apple hem onderklokt ivm batterij duur. Waarschijnlijk zou hij dan iets van 800mhz draaien. Apple heeft dit ook gedaan met 3GS die een 833MHz Cortex-A8 processor bevat

  @Troye:
  In de keynote zeggen ze alleen dat het een Apple A4 bevat niks over de snelheid, ook op de website kan ik hier niks over vinden.

 19. door Pascal

  Ziet er toch echt netjes uit vind ik!

 20. door fection

  Mooi en overzichtelijk. Bedankt :)

 21. door KixAss

  Is het trouwens zeker dat de 3GS geen FaceTime heeft? Je hebt uiteraard geen front-Cam, maar wel je gewone cam…

 22. door sonny

  Apple heeft de A4 chip geïntroduceerd als een eigen silicon die draait op 1GHz. Je kunt er gewoon vanuit gaan dat de iPhone 4 ook op 1 GHz draait. De iPad heeft 256MB geheugen aanboord, eveneens als de iPhone 3GS. Er gingen geruchten dat het geheugen van de iPhone 4 512MB zou zijn, ik denk echter dat dit gewoon 256MB is.

 23. door sonny

  Origineel geplaatst door anna
  Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

  De iPhone 4 is kleiner qua form-factor. Deze zou infeite gewoon in je bestaande accessoires passen. Naar alle waarschijnlijkheid werken deze (vaak dure producten) gewoon nog.

 24. door Yakuzi

  Jullie zijn vergeten de wifi n grijs te markeren

 25. door sonny

  Origineel geplaatst door KixAss
  Is het trouwens zeker dat de 3GS geen FaceTime heeft? Je hebt uiteraard geen front-Cam, maar wel je gewone cam…

  Ga er maar niet van uit dat dit op de iPhone 3GS beschikbaar komt. Het geeft mensen wel minder reden om te upgraden. (tenzij hun contract toch afloopt).

  MuscleNerd heeft aangegeven dat ze hier hoogstwaarschijnlijk een jailbreak applicatie voor beschikbaar maken, om facetime werkend te krijgen op de iPhone 3GS. Kwestie van afwachten.

 26. door Gilles

  Jullie hebben de verbetering bij WiFi vergeten. De iPhone 4 heeft nu 802.11n ter beschikking. Tegenover de 802.11g van de 3GS.

  Verder vind ik de iPhone 4 echt een immense vooruitgang! Volgens mij zijn zowat alle negatieve punten die de iPhone 3GS kreeg in reviews weggewerkt.

  Ik koop hem zodra hij uitkomt in België. (m’n 3G begint een beetje traag te worden, maar de nieuwe camera is echt welkom!)

 27. door Stijn

  Een Apple A4 is ook gewoon een chip gebaseerd op een Cortex A8, dus het is niet ineens ‘iets anders’ zoals jullie laten lijken uit het vergelijkinkje. Bovendien heeft de 3GS ook 802.11n wifi, want hij haalt gewoon snelheden boven 1000 KB/s.

  Het lijkt me dat jullie objectief zijn, iPhoneclub, dus houd jullie alsjeblieft aan de feiten :).

  http://www.apple.com/nl/iphone/specs.html

 28. door Peter

  @kixass
  facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)

 29. door Kal_el

  Is er iets geweten over het RAM-geheugen van dit beesje? Is dit zoals in de 3Gs 512 megabyte of krijgen we 1gb / 768mb?

  Is iets wat ik nergens terugvind, wil namelijk wel eens kunnen schatten hoe vlot dat beestje gaat lopen.
  Want je mag nog met een processor zitten van 1ghz, als je daar 128mb ram zou bijstoppen gaat dat niet veel doen lijkt mij :-)

 30. door Zwaul

  @KixAss: wil je dan altijd bij een spiegel gaan zitten om de ander te zien?
  denk dat dat niet echt de bedoeling is ;)

 31. door arashrsf

  als je een beetje belt en internet elke dag, moet je je iphone 3gs elke dag opnieuw opladen. Ook al heeft de iphone 4 een iets beter batterij, je zal em toch weer elke dag opnieuw moeten opladen als je naast bellen en internet ook nog eens een beetje wilt “face-timen”.
  Bruto zijn die tijden vooruit gegaan, maar uiteindelijk kom je netto gezien weer op het feit dat je elke dag je iphone 4 moet opladen

 32. We zijn op de hoogte dat het Wi-Fi-verschil niet juist is gemarkeerd als voordeel voor de iPhone 4 (Wi-Fi N vs Wi-Fi G). De betreffende auteur is momenteel echter niet in de gelegenheid om de afbeelding aan te passen. We zullen zo spoedig mogelijk alsnog de juiste afbeelding plaatsen.

  @Stijn – Wij beweren nergens dat de Apple A4 anders is dan een Cortex A8. Het grijs gemarkeerde deel is alleen bedoeld om het verschil in kloksnelheid aan te geven (800MHz 600MHz vs 1GHz). Verder komt deze afbeelding zoals in de bronlink vermeld van Engadget. Deze is door ons aangepast naar Nederlands.

 33. door sonny

  @Kal_el: Zoals ik al zei heeft de iPhone 3GS 256MB geheugen eveneens als de iPad.
  Volgens Gizmodo gingen de geruchten dat de hardware van de iPhone 4 512MB geheugen zou bevatten, echter denk ik dat iPhone 4 ook voorzien is van 256MB geheugen.

 34. door Zwaul

  Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
  @Stijn — Wij beweren nergens dat de Apple A4 anders is dan een Cortex A8. Het grijs gemarkeerde deel is alleen bedoeld om het verschil in kloksnelheid aan te geven (800MHz vs 1GHz)

  ik denk ook dat Stijn dat bedoeld omdat de Cortex A8 idd 833MHz aankan, maar jullie geven 600 (ik dacht 533) weer. wat dus de werkelijke snelheid zou zijn. het verschil tussen 1GHz en 833MHz is natuurlijk kleiner dan dat er word aangegeven..

 35. door Stijn

  @Jean-Paul Horn:
  Het lijkt alsof de Apple A4 dus niet op Cortex A8 is gebaseerd, omdat het daar ineens niet bijstaat. Dan zou je het eigenlijk bij beide moeten vermelden of weglaten. Hetzelfde geldt voor het IPS scherm. Dan moet je eigenlijk ook specificeren wat voor soort scherm de 3GS heeft (een TN-paneel waarschijnlijk).

 36. door anna

  Origineel geplaatst door Herbert
  Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…Een 3Gs is toch ook mooi???

  Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen. Volgen
  d jaar komt de iPhone 5 al weer…….

  ik wil de iPhone 4 zogauw hij verkrijgbaar is. moet ik daarom eventueel gestraft worden ?

  snel rekensommetje: dock 25 euro, carkit 100 euro, soundsystem 800 euro, wekkerradio 120 euro, en reken daar nog pakweg 200 euro aan sleeves en cases bij.

  ik ga ECHT niet elk jaar 1245 euro aan accessoires betalen (los van de iPhone zelf), die dan een jaar meegaan…

 37. door sander

  toch jammer dat er inderdaad niks wordt gezegd door Apple over de snelheid van 3GS vs 4, het lijkt me logisch dat er meer RAM geheugen in gaat zitten dan in de 3GS, maar dat wordt nergens bevestigd..

 38. door Nino

  Origineel geplaatst door Peter
  @kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)

  je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

 39. door anna

  Origineel geplaatst door Nino
  Origineel geplaatst door Peter@kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

  bron ?

 40. door Zwaul

  Origineel geplaatst door Nino
  Origineel geplaatst door Peter@kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

  dat is dus de reden dat apple het tegenhoud.
  Apple wil alles dusdanig in de hand houden dat alles wat ze bieden ook optimaal werkt. en anders maar niet.
  zo stralen ze wel kwaliteit uit. de iphone 4 is echt niet de telefoon die het meeste kan van alle telefoons. maar zal ongetwijfeld (zoals de 3gs en de 3g) in hetgene wat hij wel kan wel de beste zijn.

 41. door luc

  Momenteel zal de software update ook al heel wat zijn…
  en wachten tot de iphone 5 uitkomt… zal dan misschien ook met gratis navigatiesoftware zijn…. en andere… zoals googlemaps nu met het “groene” broertje doet…. (lol)

 42. door Cuno

  Hoe zit het eigenlijk met de GPS chip in de iPhone 4? Ik hoop dat deze beter werkt dan de GPS chip in de 3G(s). Die stelt namelijk echt weinig voor zonder de TT-carkit!

 43. door jippe joosten

  @iNiek: hij is niet lichter hè

 44. door Tony

  Zijn er ook staatjes zoals dit met de 3G? Zo ja, waar?

 45. door rufuskohn

  in het artikel lijkt het of iMovie for iPhone niet op de 3gs te gebruiken zal zijn.
  Weet iemand of dat waar is?

 46. door just1n

  Origineel geplaatst door jippe joosten
  hij is niet lichter hè @iNiek:

  *zucht*
  “De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.”
  staat er onder het plaatje ;)
  135 gram (iPhone3GS) is gemarkeerd tov. 137gram (iPhone 4)
  Waarom zou een lichtere telefoon een verbetering zijn?
  Dat bedoelt iNiek ;)

 47. door Marcooo

  Ik ben ook wel erg benieuwd naar het intern geheugen. De iPad is nou niet rijkelijk voorzien zeg maar..

 48. door Floryan van Ginkel

  @iNiek: Er staat ook dat hij 2 gram zwaarder is, dus niet lichter hé ;)

 49. door Woitek

  Origineel geplaatst door anna
  Origineel geplaatst door Herbert
  Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…Een 3Gs is toch ook mooi???

  Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen. Volgen
  d jaar komt de iPhone 5 al weer…….

  ik wil de iPhone 4 zogauw hij verkrijgbaar is. moet ik daarom eventueel gestraft worden ?

  snel rekensommetje: dock 25 euro, carkit 100 euro, soundsystem 800 euro, wekkerradio 120 euro, en reken daar nog pakweg 200 euro aan sleeves en cases bij.

  ik ga ECHT niet elk jaar 1245 euro aan accessoires betalen (los van de iPhone zelf), die dan een jaar meegaan…

  Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4…
  Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.

 50. Het verschil tussen Wi-Fi b/g/n (iPhone 4) vs Wi-Fi b/g (iPhone 3G) is nu correct gemarkeerd.

  @Stijn – Ik heb de tabel nu zo goed mogelijk aangepast, maar er is beperkte ruimte om alles mee te nemen (zo had ik liever ook Samsung toegevoegd bij de CPU van de iPhone 3GS). De tabel is echter met de beste bedoelingen gemaakt in de hoop op deze manier meer inzicht te bieden.

 51. door Jantje

  2 gram lichter is beter?! Wel een beetje ver gezocht, en kleiner vind ik persoonlijk slechter

  Facetime is alleen software toch? heeft er weinig mee te maken vind ik, dan vind ik multitasking veel belangrijker, en die mis ik, dat is meer dan OS

  en de glazen achterkant is anders, mooier, maar wel meer krassen (nee is niet krasvast zoals apple zegt, kom maar naar mijn iphone kijken, ziet er niet meer uit en echt normaal gebruikt)

 52. door dhr. a

  @anna: Ik vind het een naaistreek, maar volgens Apple zou dat heten Marketing. Maar ik ga er van uit dat het wel past.

 53. door jules

  mijn grootste vraag is ook of de TT carkit nog past op de iphone4 en misschien wel andere dock’s en op mijn dock van het bose-systeem… maar gewoon al de TT carkit, die kost 100 euro met brodit-clip nog 40 euro erbij is 140 euro extra. Kan iphoneclub dit eens nakijken?

 54. door Daejji

  @Anna: Jij kiest er toch zelf voor om zulke dure spullen te kopen voor een telefoon die je op dat moment hebt..
  Je bent niet verplicht om over te stappen naar de iPhone 4.
  Waarschijnlijk zal alles nog gewoon passen, maar vind niet dat je kan zeuren tegenover Apple over dat ze je daarmee straffen ofzo….

 55. @Jantje – Over het algemeen wordt lichter inderdaad als beter gezien. Als dat voor jou persoonlijk een ander issue is, dan gelieve het grijs gemarkeerde blokje aan de andere zijde van de tabel te denken (idem dito voor grootte).

 56. door Syrrist

  Idd, de dock connecter blijft hetzelfde maar gaat de iPhone 4 niet te los/niet vast te klikken zijn in de TT carkit? Andere accesoires gaan idd gewoon blijven werken, en hoesjes etc zullen iets losser zitten… Veronderstel ik.

 57. door BloodDragon

  Het ziet er weer uit als een geweldige telefoon, maar als je al een 3GS hebt, lijkt het me niet enorm nuttig om te updaten. Het zal allemaal wat sneller zijn, beeldscherm is natuurlijk een stuk scherper, maar veel meer dan dat is het ook niet.

  FaceTime is leuk, maar dat moet je wel op zoek naar andere mensen met een iPhone 4. Zou wel mooi zijn als je met Skype nu ook die camera kan gebruiken.

  Kortom, tenzij ik het voor mijn werk als iPhone programmeur nodig ga hebben, dan zal ik er een krijgen, maar anders weet ik nog niet zo zeker of ik wel over ga op de iPhone 4 en niet gewoon wacht tot de volgende update.

 58. door Bart

  Het gaat hier om een vergelijk van oud tegen nieuw toestel vergelijk hem eens met een nieuwe HTC EVO ? Dan wordt het pas echt moeilijk. Engadget heeft zo,n test. Apple verband Flash. ( reclame ) en jaaaaa. iAD wordt voor Apple de nieuwe bron van inkomsten. Wacht maar wie hier zo briljant is. Reclame op de iPhone en inkomsten naar Apple. De omgekeerde wereld. Ik zie dat Google wordt na gedaan. Alleen is Google open PS Ik zeg maar wat ik lees.

 59. door anna

  Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: “Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4… Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.”

  ik heb het niet over de dock connector, die blijft 30 pins, ik heb het over de vorm van het toestel.als ik mijn Bose bekijk, past de rechthoekige 4 er echt niet in. net als in de TT. en het dock. en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

 60. door Robertoo

  De specs zijn wel erg goed vooruit gegaan, ik weet niet wat ik aan hardware nog had kunnen wensen voor de nieuwe iPhone. Op het gebied van software nog wel genoeg (wat met een jailbreak hopelijk snel mogelijk is).

  Ik stap iig zeker over (vanaf een iPhone 3G)

 61. @jules – We kunnen dit pas nakijken als we zelf een iPhone 4 in handen hebben (of als een van de grote Amerikaanse websites/blogs eerder deze test heeft gedaan).

 62. door Cedric

  Wordt m’n eerste iPhone, hoop ervan te kunnen genieten!!

 63. door Kelly

  @iNiek: Niet geheel goed gelezen… De iPhone 4 is nl zwaarder dan de 3Gs…

 64. door poserman

  jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

 65. door Raoul

  De 3Gs draait op 600 Mhz en geen 800!

 66. door Raoul

  Origineel geplaatst door poserman
  jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

  720p is HD vriend…

 67. door iNiek

  Origineel geplaatst door just1n
  Origineel geplaatst door jippe joostenhij is niet lichter hè @iNiek:*zucht* “De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.” staat er onder het plaatje 135 gram (iPhone3GS) is gemarkeerd tov. 137gram (iPhone 4) Waarom zou een lichtere telefoon een verbetering zijn? Dat bedoelt iNiek

  Jij snapt m! ;)

  Origineel geplaatst door Kelly
  @iNiek: Niet geheel goed gelezen… De iPhone 4 is nl zwaarder dan de 3Gs…

  Nee maar wel is de lichtere en de kleinere als “beter” aangeduid en ik wil alleen maar zeggen dat lichter niet beter hoeft te zijn en kleiner ook niet…
  Snap je m?

 68. door RJ

  Origineel geplaatst door poserman
  jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p.

  720p is HD!

 69. door Rien Van Husen

  Origineel geplaatst door anna
  Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: “Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4… Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.”ik heb het niet over de dock connector, die blijft 30 pins, ik heb het over de vorm van het toestel.als ik mijn Bose bekijk, past de rechthoekige 4 er echt niet in. net als in de TT. en het dock. en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

  Ach een dremel is niet zo duur

 70. @Raoul – Grrrr. Fout gegaan met de vorige update. Nu hopelijk de juiste gegevens.

 71. door Troye

  Origineel geplaatst door poserman
  jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

  720p is HD.
  1080p is Full HD.

  Anyway, mooi apparaat. Enorm krachtig, ik ben van plan om van mijn iPod Touch over te stappen naar de iPhone 4. (Ben blij dat ik geen iPod Touch 3G of iPhone 4GS heb gekocht!) :D

 72. door triplex

  @poserman: video bewerking is gewoon de app iVideo. deze zal voor elk iToestel te kopen zijn. dus al dat de rede is zal het misschien niet nodig zijn om te updaten.

 73. door Ali

  Origineel geplaatst door sonny
  Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…De iPhone 4 is kleiner qua form-factor. Deze zou infeite gewoon in je bestaande accessoires passen. Naar alle waarschijnlijkheid werken deze (vaak dure producten) gewoon nog.

  Er komt dan meestal een verloopstuk ofzo uit want 2G en 3G hadden hetzelfde probleem.

 74. door Troy

  Kan de iMovie ook op de iPhone 3gs of alleen op de iPhone 4g?

 75. door TheOnePb

  Komt er ook zoiets (overzicht) voor iOS4.0 en alle features?

 76. door Jole

  Is er een argument te bedenken om m’n 2g in te ruilen voor deze g4?

 77. Ik wacht nog een jaartje, dan is het verschil wat groter tussen m’n 3GS.

  Wat ik vooral wil zien is meer schijfruimte. Het ontwerp vind ik zo echter prima. Dus het zal wel een iPhone 4S worden voor mij volgend jaar.

 78. door KoFFiE

  @Michel Hartog: Volgens mij niet. Apple slaagt er telkens in een nieuwe generatie een “nice to have”, maar niet broodnodig te maken voor de gebruikers van de vorige generatie, maar voor die van de generatie daarvoor een absolute must.

  Zal mischien iets te maken hebben met de 2-jaren contracten bij AT&T?

 79. door ErGuN

  LoL ik heb ook een 3gs voor mij is nog nog niet waard om de nieuwe te gaan halen/ruilen wacht wel nog 1 jaar voor een NOG BETERE Iphone.

 80. door Stefan

  @anna: Ik denk dat de TT carkit wel past het verschil is maar 1 mm lengte, dikte maakt volgens mij niet uit. Tenminste ik hoop het anders is het weer een investering

 81. door Jens Kortmeijer

  Apple en haar Preferred Business Partner TomTom communiceren weer geheel naar eigen normen (virtuele rooksignalen)

 82. door Kevin

  3G heeft niets met Apple of iPhone te maken!

  3G is een telefonie standaard, Apple heeft zijn iPhone naar deze standaard genoemd om te tonen dat de iPhone eindelijk ook 3G had (maar eigelijk was het de 2de generatie!!!)

  Apple kwam weliswaar zo’n 5 jaar achter!

  Nu klopt het plaatje terug en zit Apple aan de 4de generatie iPhone, dus logisch zou zijn om vanaf nu 5, 6, 7 aan te nemen enz.
  En dus niet de naam van een telefoniestandaard aan te nemen Apple kon deze 4 dan ook eigenlijk HSDPA noemen, zou even fout zijn!!!

  Wat betreft die sounddock enz., zijn dingen die je op voorhand weet. Dus nu niet lopen klagen!

 83. door mischadbs

  Heb al een Iphone 4 32g zwart gepre-orderd bij de switch in Antwerpen :)

 84. door Outlaw

  Origineel geplaatst door sonny
  bluetooth

  De 3GS heeft toch ook bluetooth…? De mijne tenminste wel… ;)

 85. door Geno

  Ik vermoed ook dat de A4 chip niet op 1Ghz draait (zolang dit niet bevestigd wordt door Apple). De iPhone 3GS draait ook op een lagere kloksnelheid dan de iPod touch V3, om energie te sparen.

 86. door Data

  Jammer dat de overgang van 3G naar 3GS er niet ook bij staat, zodat al die mensen die beweren dat dat een update van niets was eens begrijpen, dat de update van 2g naar 3g niets was maar van 3g naar 3gs wel, dat is altijd zo lache.
  Zo veel mensen kijken alleen naar de buiten kant en idd dan zie je geen verschil tusssen de 3g en 3gs en wel tussen de 2g en 3g.

 87. door gert

  @data: dat is pas lachen! Want bijna alle ‘nieuwe’ dingen op de 3Gs kon ik al met mijn 3G. Jaja hij was sneller en zat een kompas in. LOL! Ik bedoel trouwens enkel op mensen die hun 3G toen wegdeden en nu komen zeggen dat de ip4 niet veel verschil maakt.

 88. door ProGunNL

  trouwens was het niet niet 14u 3g voor de iphone 4 en 12u 3g voor de 3gs?

 89. door dlo

  Ik vind de verschillen helemaal niet zo groot, natuurlijk iets nieuwer, paar kleine nieuwe zaken. Qua software zijn ze straks gelijk aan elkaar als iOS4 downloadbaar is.

  Ik denk dat mijn huidige 3GS gewoon nog heeeeel lang mee kan zonder een overstap te MOETEN maken.

 90. door Willem

  @Ikki:
  Goeie opmerking, mijn complimenten! “Het is fout maar ik zeg lekker niet wat het wel moet zijn…”

 91. door Bashb

  @anna:

  anders gebruik je je huidige iPhone toch dedicated als navigatie & iPod? Sleep je alleen wel constant 2 iPhones mee ;)

 92. door Jasper

  1 mhz is de andere 1 mhz ook niet.. de processors van tegenwoordig maken veel meer berekeningen per mhz als oudere processors.. dus ik snap niet dat deze vergelijking nog wordt gemaakt op de processor markt.. iets als x berekeningen per seconde zou veel beter de kwaliteit weergeven.

 93. door Mandros

  Apple marketing doet alweer goede zaken als ik het zo lees.

  Even wat relativeren:
  – wifi N : snelheid is sterk processor afhankelijk, waarschijnlijk enkel geintroduceerd omdat steeds meer mensen een N lan hebben en geen G meer.
  – 600mhz – 1000mhz: lijkt bijna 2x sneller maar dat merk je meestal uitsluitend in benchmarks (super pi etc) … in applicaties is die snelheids winst vaak marginaal
  – werkgeheugen: wordt pas echt interessant als de hoeveelheid draaiende apps de harde limiet benaderd… die heb ik met mijn 3Gs nog nooit behaalt, wie wel ?

 94. door BT73

  Hier een leuke artikel omtrent de Retina beeldscherm en Super Amoled….

  http://www.engadget.com/2010/06/09/samsung-iphone-4s-retina-display-is-nice-but-its-no-amoled/

 95. door Sluuz

  Helaas is het zo dat Wifi-N alleen overweg kan met 2.4GHz netwerken en dus niet met het meer gangbare (voor n-netwerken) 5GHz. Dit is echt een slechte keuze aangezien alle Apple Airport apparaten (Extreme, Express, TM) alleen wifi-n op 5GHz doen. De 2.4GHz band is al zo druk vanwege alle g netwerken daarop.

  bron: specs gedeelte op officiele apple iphone site

 96. door Jeroen

  Origineel geplaatst door mischadbs
  Heb al een Iphone 4 32g zwart gepre-orderd bij de switch in Antwerpen

  Echt? :o Dan ga ik ook es op zoek of ik em al ergens kan pre-orderen.

 97. door Lukas

  Heerlijk toestel. Ben benieuwd of t mobile zijn contract zokan aanpassen dat we nu al van de 4g kunnen genieten.

 98. door thomasstroobants

  ik heb mijn 2G nu nog… maar niet lang meer! :D

 99. door Juppe

  Origineel geplaatst door anna
  en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

  Sinds de TT carkit uit kwam.

 100. door Joep

  Leuk apparaat maar absoluut niet upgrade waardig. Ik heb een 3GS en zie het voordeel niet. Denk dat Apple van dit toestel een stuk minder gaat verkopen. Had er eerlijk gezegd meer van verwacht…

 101. door MacBooky

  @Nino: zeg maar gewoon bellen dus … dat was al een feature

 102. door MacBooky

  @Jole: nee ……

 103. door eentje

  Origineel geplaatst door anna
  Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

  de bel functie van tt gaat via bt.

 104. door magoo

  ja face-time video bellen is wel echt hardware ja….

 105. door MacBooky

  Naar mijn mening was het verschil tussen de 3G en de 3Gs wel groot, qua snelheid en opties en ga ik ervan uit dat dat met de 4G weer zo is. Die laatste is dus van harte welkom.

 106. door Robin

  @marc3l: Op Wikipedia staat dat de iPhone 4 256 MB Ram heeft, net als de iPhone 3gs. http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone#Models

 107. door Gerardus89

  Wel jammer dat er ook in dit artikel weer wordt gezegd dat de iPhone 4 een ‘tikje kleiner is’. Als je het totale volume even berekend, is de iPhone 4 bijna 29% kleiner dan de iPhone 3GS, en dat is toch egt wel meer dan een tikkeltje!

 108. door cyber2001

  Er wordt niets gezegt over het hsdpa modem. In de 3gs zit een 7,2 mbit HSDPA modem en in de 4 zit deze ook weer. Dit terwijl Nokia op de E72 al max snelheden aankan van 10,2Mbit. De grotere providers bv KPN en Vodafone zullen dit jaar deze verhogingen invoeren.

 109. door Gerardus89

  Origineel geplaatst door cyber2001
  Er wordt niets gezegt over het hsdpa modem. In de 3gs zit een 7,2 mbit HSDPA modem en in de 4 zit deze ook weer. Dit terwijl Nokia op de E72 al max snelheden aankan van 10,2Mbit. De grotere providers bv KPN en Vodafone zullen dit jaar deze verhogingen invoeren.

  Alleen zo jammer dat je er zo weinig aan hebt, als de providers de snelheden limiteren. Vodafone is nu de snelste met 3,6Mbit, dus voorlopig is het maximum van 7,2Mbit van de iPhone meer dan voldoende..

 110. door JadAtmag

  Origineel geplaatst door Troye
  Origineel geplaatst door posermanjammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.720p is HD. 1080p is Full HD.Anyway, mooi apparaat. Enorm krachtig, ik ben van plan om van mijn iPod Touch over te stappen naar de iPhone 4. (Ben blij dat ik geen iPod Touch 3G of iPhone 4GS heb gekocht!)

  De HD discussie ^^

  HD betekent “high” defenition en is dus subjectief. Marketing kreet!

  Ik vind mijn rekenmachine HD! En niemand die me kan tegenspreken.

  Laten we et gewoon op 720p en 1080p houden!

 111. door sashimi

  Het zou Apple sieren als ze (op termijn) Skype ook toestaan de hardware van de iPhone 4 te gebruiken voor videobellen. De hardware kan het gemakkelijk aan, maar mogelijk zullen ze hun open FaceTime standaard willen pushen. Verder wordt er hier nogal geneuzeld over kleine details. (2 gram lichter, zwaarder, accesoires die niet passen en/of te duur zijn) Beetje jammer.

 112. door Ruud

  @JadAtmag:

  Is wel zo, maar de officiele definitie voor 720p is nu eenmaal “HD”, en voor 1080p “Full HD”.

  Dus kun je ze wat mij betreft beide gebruiken. En als iemand zegt dat de iPhone 4 in HD kan opnemen, is er geen woord gelogen.

 113. door Bart

  Mooie telefoon, maar als ik dit zie kan ik prima bij mijn 3GS blijven. Geen problemen mee! :D

 114. door Ikki

  Word hier zo verdrietig van!

 115. door Eddie

  Ik blijf voorlopig bij mijn 3GS. Er zit uiteraard verschil tussen de 3GS en 4 maar enorm spectaculair is het niet.
  Als ik 4 zou hebben, zou ik facetime niet gebruiken (iPhone 4 iPhone 4 only, in mijn adresboekje staat niemand die de iPhone 4 neemt) , wifi N heb ik thuis voorlopig niet en de iPhone moet toch bijna elke dag aan de lader. Het enige waar ik wel voordeel uit zou kunnen halen is de camera met de 5 megapixel foto’s en HD opnames, maar dat vind ik het niet waard. 3G 4 zit al een groter verschil, dan merk je de snelheid + dat apple softwarematig een gat tussen de twee maakt met iOS 4 beperkingen.

 116. door robenroute

  @Outlaw:
  Ja, ze hebben beiden Bluetooth. Maar waar het volgens mij om gaat is of de diverse Buetooth-protocollen zijn uitgebreid.

 117. door YAnnick.

  De batterij van de 4 zal niet veel beter zijn hoorr mensen. kijk wat er nou voor extra opzit.

 118. door Marianne

  Ik vind de Iphone 4 niet mooi. De extra’s vallen ook tegen, hooguit de snellere processor en de camera. Mijn abo loopt pas af september 2011, ik hou het zolang nog wel uit met m’n 3GS.

 119. door Muppel

  Een lijstje met alleen de verbeteringen. Niet echt volledig.

 120. door Jorina

  Ik vind alleen de flits en de ietswat verbeterde camera de moeite waard.
  Maar ik heb mijn 3gs pas net dus wacht nog 2 jaar, dan is m’n abonement voorbij.

 121. door Mario Mewis

  Gewoon elk jaar de nieuwe kopen, simpel.

 122. door Marnix

  Zit er eigenlijk ook een Near Field Communication(NFC) chip in de nieuwe iPhone..?

 123. door IngMA

  Het verschil lijkt mij de dubbele resolutie, 2 cameras en een 3-axes gyroscoop en een nieuwe cpu. Dit gaat hele leuke nieuwe apps geven, zoals met A.R. Concurrentie zal snel volgen. 3D processing is waar het voorlopig om gaat draaien, denk ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.