Reacties voor: Vergelijking iPhone 4 – iPhone 3GS op hardwaregebied

Apple beweert de iPhone opnieuw te hebben uitgevonden. Maar waarin verschilt de iPhone 4 van de iPhone 3GS? Dit is hier in een overzichtelijk schema te zien.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 123 reacties

  1. Wie zegt dat ‘n kleinere en lichtere telefoon een verbetering is?

  2. Misschien hadden jullie antenne ook moeten opnemen. Ik had ook staat er niet in dat de iPhone 4 HSUPA heeft, en de 3GS niet.

  3. Zal het de moeite waard zijn om mijn bijna nieuwe 3gs om te ruilen voor een 4g?

  4. Valt best mee de verschillen alleen de processor is wel veel beter maar Facetime zou ik toch niet gaan gebruiken dus wachten tot volgend jaar op de nieuwe als er volgend jaar weer 1 komt

  5. Die batterij tijd klopt niet.

  6. Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

  7. Hmm idd is 3GS 32GB omruilen voor een 4 32GB het waard…???

  8. Moet wifi N dan ook niet grijs aangegeven worden? :p

  9. Niemand mentioned de veel snellere processor. In verhouding tot 3G en 3Gs is, zou deze dan eigenlijk ook iPhone 4s moeten heten, aangezien hij weer veeel sneller is.

  10. bluetooth staat er nog niet tussen

  11. Is het trouwens zeker dat deze A4 processor op 1 GHz draait?
    En is er al een hoeveelheid RAM geheugen bekend?

  12. Ik heb nog 3G en die vind ik al snel genoeg.. ben erg benieuwd hoe de 4 wordt, moet wel een heel groot verschil zijn!

  13. @martijn h.: dat is de volgende generatie

  14. Je kan ook ff wachten tot volgend jaar vorig haar kwam de 3gs
    En las net op twitter dit RT @ceoSteveJobs Let the work begin on iPhone 5 for 2011
    (Red.) ceoSteveJobs is een nep-account. Ik heb je reactie daarom niet geplaatst om niet weer dezelfde discussie te voeren (was al bij een ander nieuwsartikel uitgebreid aan bod gekomen.

  15. Origineel geplaatst door anna
    Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

    Een 3Gs is toch ook mooi???
    Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen.
    Volgend jaar komt de iPhone 5 al weer…….

  16. Origineel geplaatst door marc3l
    Is het trouwens zeker dat deze A4 processor op 1 GHz draait? En is er al een hoeveelheid RAM geheugen bekend?

    Dat was in de keynote te zien en op de site van Apple.

    Ik ben overigens wel benieuwd naar de hoeveelheid RAM.

  17. @martijn h.: Nee, want de 3GS was sneller dan de 3G, en de iPhone 4 is weer een hele nieuwe generatie..

  18. Volgens mij is nog niet bekend op welke klok snelheid de iPhone 4 draait hoor, dat hij de Apple A4 processor bevat betekent niet dat hij het zelfde geklokt is als de iPad namelijk 1Ghz. Het lijkt mij totaal niet gek als Apple hem onderklokt ivm batterij duur. Waarschijnlijk zou hij dan iets van 800mhz draaien. Apple heeft dit ook gedaan met 3GS die een 833MHz Cortex-A8 processor bevat

    @Troye:
    In de keynote zeggen ze alleen dat het een Apple A4 bevat niks over de snelheid, ook op de website kan ik hier niks over vinden.

  19. Ziet er toch echt netjes uit vind ik!

  20. Mooi en overzichtelijk. Bedankt 🙂

  21. Is het trouwens zeker dat de 3GS geen FaceTime heeft? Je hebt uiteraard geen front-Cam, maar wel je gewone cam…

  22. Apple heeft de A4 chip geïntroduceerd als een eigen silicon die draait op 1GHz. Je kunt er gewoon vanuit gaan dat de iPhone 4 ook op 1 GHz draait. De iPad heeft 256MB geheugen aanboord, eveneens als de iPhone 3GS. Er gingen geruchten dat het geheugen van de iPhone 4 512MB zou zijn, ik denk echter dat dit gewoon 256MB is.

  23. Origineel geplaatst door anna
    Ik blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…

    De iPhone 4 is kleiner qua form-factor. Deze zou infeite gewoon in je bestaande accessoires passen. Naar alle waarschijnlijkheid werken deze (vaak dure producten) gewoon nog.

  24. Jullie zijn vergeten de wifi n grijs te markeren

  25. Origineel geplaatst door KixAss
    Is het trouwens zeker dat de 3GS geen FaceTime heeft? Je hebt uiteraard geen front-Cam, maar wel je gewone cam…

    Ga er maar niet van uit dat dit op de iPhone 3GS beschikbaar komt. Het geeft mensen wel minder reden om te upgraden. (tenzij hun contract toch afloopt).

    MuscleNerd heeft aangegeven dat ze hier hoogstwaarschijnlijk een jailbreak applicatie voor beschikbaar maken, om facetime werkend te krijgen op de iPhone 3GS. Kwestie van afwachten.

  26. Jullie hebben de verbetering bij WiFi vergeten. De iPhone 4 heeft nu 802.11n ter beschikking. Tegenover de 802.11g van de 3GS.

    Verder vind ik de iPhone 4 echt een immense vooruitgang! Volgens mij zijn zowat alle negatieve punten die de iPhone 3GS kreeg in reviews weggewerkt.

    Ik koop hem zodra hij uitkomt in België. (m’n 3G begint een beetje traag te worden, maar de nieuwe camera is echt welkom!)

  27. Een Apple A4 is ook gewoon een chip gebaseerd op een Cortex A8, dus het is niet ineens ‘iets anders’ zoals jullie laten lijken uit het vergelijkinkje. Bovendien heeft de 3GS ook 802.11n wifi, want hij haalt gewoon snelheden boven 1000 KB/s.

    Het lijkt me dat jullie objectief zijn, iPhoneclub, dus houd jullie alsjeblieft aan de feiten :).

    http://www.apple.com/nl/iphone/specs.html

  28. @kixass
    facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)

  29. Is er iets geweten over het RAM-geheugen van dit beesje? Is dit zoals in de 3Gs 512 megabyte of krijgen we 1gb / 768mb?

    Is iets wat ik nergens terugvind, wil namelijk wel eens kunnen schatten hoe vlot dat beestje gaat lopen.
    Want je mag nog met een processor zitten van 1ghz, als je daar 128mb ram zou bijstoppen gaat dat niet veel doen lijkt mij 🙂

  30. @KixAss: wil je dan altijd bij een spiegel gaan zitten om de ander te zien?
    denk dat dat niet echt de bedoeling is 😉

  31. als je een beetje belt en internet elke dag, moet je je iphone 3gs elke dag opnieuw opladen. Ook al heeft de iphone 4 een iets beter batterij, je zal em toch weer elke dag opnieuw moeten opladen als je naast bellen en internet ook nog eens een beetje wilt “face-timen”.
    Bruto zijn die tijden vooruit gegaan, maar uiteindelijk kom je netto gezien weer op het feit dat je elke dag je iphone 4 moet opladen

  32. @Kal_el: Zoals ik al zei heeft de iPhone 3GS 256MB geheugen eveneens als de iPad.
    Volgens Gizmodo gingen de geruchten dat de hardware van de iPhone 4 512MB geheugen zou bevatten, echter denk ik dat iPhone 4 ook voorzien is van 256MB geheugen.

  33. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Stijn — Wij beweren nergens dat de Apple A4 anders is dan een Cortex A8. Het grijs gemarkeerde deel is alleen bedoeld om het verschil in kloksnelheid aan te geven (800MHz vs 1GHz)

    ik denk ook dat Stijn dat bedoeld omdat de Cortex A8 idd 833MHz aankan, maar jullie geven 600 (ik dacht 533) weer. wat dus de werkelijke snelheid zou zijn. het verschil tussen 1GHz en 833MHz is natuurlijk kleiner dan dat er word aangegeven..

  34. @Jean-Paul Horn:
    Het lijkt alsof de Apple A4 dus niet op Cortex A8 is gebaseerd, omdat het daar ineens niet bijstaat. Dan zou je het eigenlijk bij beide moeten vermelden of weglaten. Hetzelfde geldt voor het IPS scherm. Dan moet je eigenlijk ook specificeren wat voor soort scherm de 3GS heeft (een TN-paneel waarschijnlijk).

  35. Origineel geplaatst door Herbert
    Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…Een 3Gs is toch ook mooi???

    Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen. Volgen
    d jaar komt de iPhone 5 al weer…….

    ik wil de iPhone 4 zogauw hij verkrijgbaar is. moet ik daarom eventueel gestraft worden ?

    snel rekensommetje: dock 25 euro, carkit 100 euro, soundsystem 800 euro, wekkerradio 120 euro, en reken daar nog pakweg 200 euro aan sleeves en cases bij.

    ik ga ECHT niet elk jaar 1245 euro aan accessoires betalen (los van de iPhone zelf), die dan een jaar meegaan…

  36. toch jammer dat er inderdaad niks wordt gezegd door Apple over de snelheid van 3GS vs 4, het lijkt me logisch dat er meer RAM geheugen in gaat zitten dan in de 3GS, maar dat wordt nergens bevestigd..

  37. Origineel geplaatst door Peter
    @kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)

    je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

  38. Origineel geplaatst door Nino
    Origineel geplaatst door Peter@kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

    bron ?

  39. Origineel geplaatst door Nino
    Origineel geplaatst door Peter@kixass facetime werkt enkel van iPhone 4 naar iPhone 4 (een van de laatste slides in de keynote)je kan ook alleen die gene bekijke met de iPhone 4 en die met de 3Gs dat die dan niks filmt.

    dat is dus de reden dat apple het tegenhoud.
    Apple wil alles dusdanig in de hand houden dat alles wat ze bieden ook optimaal werkt. en anders maar niet.
    zo stralen ze wel kwaliteit uit. de iphone 4 is echt niet de telefoon die het meeste kan van alle telefoons. maar zal ongetwijfeld (zoals de 3gs en de 3g) in hetgene wat hij wel kan wel de beste zijn.

  40. Momenteel zal de software update ook al heel wat zijn…
    en wachten tot de iphone 5 uitkomt… zal dan misschien ook met gratis navigatiesoftware zijn…. en andere… zoals googlemaps nu met het “groene” broertje doet…. (lol)

  41. Hoe zit het eigenlijk met de GPS chip in de iPhone 4? Ik hoop dat deze beter werkt dan de GPS chip in de 3G(s). Die stelt namelijk echt weinig voor zonder de TT-carkit!

  42. @iNiek: hij is niet lichter hè

  43. Zijn er ook staatjes zoals dit met de 3G? Zo ja, waar?

  44. in het artikel lijkt het of iMovie for iPhone niet op de 3gs te gebruiken zal zijn.
    Weet iemand of dat waar is?

  45. Origineel geplaatst door jippe joosten
    hij is niet lichter hè @iNiek:

    *zucht*
    “De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.”
    staat er onder het plaatje 😉
    135 gram (iPhone3GS) is gemarkeerd tov. 137gram (iPhone 4)
    Waarom zou een lichtere telefoon een verbetering zijn?
    Dat bedoelt iNiek 😉

  46. Ik ben ook wel erg benieuwd naar het intern geheugen. De iPad is nou niet rijkelijk voorzien zeg maar..

  47. @iNiek: Er staat ook dat hij 2 gram zwaarder is, dus niet lichter hé 😉

  48. Origineel geplaatst door anna
    Origineel geplaatst door Herbert
    Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…Een 3Gs is toch ook mooi???

    Je hoeft de iPhone 4 niet te nemen. Volgen
    d jaar komt de iPhone 5 al weer…….

    ik wil de iPhone 4 zogauw hij verkrijgbaar is. moet ik daarom eventueel gestraft worden ?

    snel rekensommetje: dock 25 euro, carkit 100 euro, soundsystem 800 euro, wekkerradio 120 euro, en reken daar nog pakweg 200 euro aan sleeves en cases bij.

    ik ga ECHT niet elk jaar 1245 euro aan accessoires betalen (los van de iPhone zelf), die dan een jaar meegaan…

    Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4…
    Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.

  49. 2 gram lichter is beter?! Wel een beetje ver gezocht, en kleiner vind ik persoonlijk slechter

    Facetime is alleen software toch? heeft er weinig mee te maken vind ik, dan vind ik multitasking veel belangrijker, en die mis ik, dat is meer dan OS

    en de glazen achterkant is anders, mooier, maar wel meer krassen (nee is niet krasvast zoals apple zegt, kom maar naar mijn iphone kijken, ziet er niet meer uit en echt normaal gebruikt)

  50. @anna: Ik vind het een naaistreek, maar volgens Apple zou dat heten Marketing. Maar ik ga er van uit dat het wel past.

  51. mijn grootste vraag is ook of de TT carkit nog past op de iphone4 en misschien wel andere dock’s en op mijn dock van het bose-systeem… maar gewoon al de TT carkit, die kost 100 euro met brodit-clip nog 40 euro erbij is 140 euro extra. Kan iphoneclub dit eens nakijken?

  52. @Anna: Jij kiest er toch zelf voor om zulke dure spullen te kopen voor een telefoon die je op dat moment hebt..
    Je bent niet verplicht om over te stappen naar de iPhone 4.
    Waarschijnlijk zal alles nog gewoon passen, maar vind niet dat je kan zeuren tegenover Apple over dat ze je daarmee straffen ofzo….

  53. Idd, de dock connecter blijft hetzelfde maar gaat de iPhone 4 niet te los/niet vast te klikken zijn in de TT carkit? Andere accesoires gaan idd gewoon blijven werken, en hoesjes etc zullen iets losser zitten… Veronderstel ik.

  54. Het ziet er weer uit als een geweldige telefoon, maar als je al een 3GS hebt, lijkt het me niet enorm nuttig om te updaten. Het zal allemaal wat sneller zijn, beeldscherm is natuurlijk een stuk scherper, maar veel meer dan dat is het ook niet.

    FaceTime is leuk, maar dat moet je wel op zoek naar andere mensen met een iPhone 4. Zou wel mooi zijn als je met Skype nu ook die camera kan gebruiken.

    Kortom, tenzij ik het voor mijn werk als iPhone programmeur nodig ga hebben, dan zal ik er een krijgen, maar anders weet ik nog niet zo zeker of ik wel over ga op de iPhone 4 en niet gewoon wacht tot de volgende update.

  55. Het gaat hier om een vergelijk van oud tegen nieuw toestel vergelijk hem eens met een nieuwe HTC EVO ? Dan wordt het pas echt moeilijk. Engadget heeft zo,n test. Apple verband Flash. ( reclame ) en jaaaaa. iAD wordt voor Apple de nieuwe bron van inkomsten. Wacht maar wie hier zo briljant is. Reclame op de iPhone en inkomsten naar Apple. De omgekeerde wereld. Ik zie dat Google wordt na gedaan. Alleen is Google open PS Ik zeg maar wat ik lees.

  56. Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: “Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4… Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.”

    ik heb het niet over de dock connector, die blijft 30 pins, ik heb het over de vorm van het toestel.als ik mijn Bose bekijk, past de rechthoekige 4 er echt niet in. net als in de TT. en het dock. en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

  57. De specs zijn wel erg goed vooruit gegaan, ik weet niet wat ik aan hardware nog had kunnen wensen voor de nieuwe iPhone. Op het gebied van software nog wel genoeg (wat met een jailbreak hopelijk snel mogelijk is).

    Ik stap iig zeker over (vanaf een iPhone 3G)

  58. Wordt m’n eerste iPhone, hoop ervan te kunnen genieten!!

  59. @iNiek: Niet geheel goed gelezen… De iPhone 4 is nl zwaarder dan de 3Gs…

  60. jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

  61. De 3Gs draait op 600 Mhz en geen 800!

  62. Origineel geplaatst door poserman
    jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

    720p is HD vriend…

  63. Origineel geplaatst door just1n
    Origineel geplaatst door jippe joostenhij is niet lichter hè @iNiek:*zucht* “De met grijze achtergrondkleur gemarkeerde onderdelen zijn een verbetering ten opzichte van het andere model.” staat er onder het plaatje 135 gram (iPhone3GS) is gemarkeerd tov. 137gram (iPhone 4) Waarom zou een lichtere telefoon een verbetering zijn? Dat bedoelt iNiek

    Jij snapt m! 😉

    Origineel geplaatst door Kelly
    @iNiek: Niet geheel goed gelezen… De iPhone 4 is nl zwaarder dan de 3Gs…

    Nee maar wel is de lichtere en de kleinere als “beter” aangeduid en ik wil alleen maar zeggen dat lichter niet beter hoeft te zijn en kleiner ook niet…
    Snap je m?

  64. Origineel geplaatst door poserman
    jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p.

    720p is HD!

  65. Origineel geplaatst door anna
    Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: “Tuurlijk. Hier zit een compleet andere dockconnector in. Niet dus. Wees maar niet bang, ik denk dat je (misschien bluetooth) carkit zelfs nog beter gaat werken met iOS 4… Niet zo panisch, Apple zou dat soort dingen echt niet zo maar ineens veranderen.”ik heb het niet over de dock connector, die blijft 30 pins, ik heb het over de vorm van het toestel.als ik mijn Bose bekijk, past de rechthoekige 4 er echt niet in. net als in de TT. en het dock. en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

    Ach een dremel is niet zo duur

  66. Origineel geplaatst door poserman
    jammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.

    720p is HD.
    1080p is Full HD.

    Anyway, mooi apparaat. Enorm krachtig, ik ben van plan om van mijn iPod Touch over te stappen naar de iPhone 4. (Ben blij dat ik geen iPod Touch 3G of iPhone 4GS heb gekocht!) 😀

  67. @poserman: video bewerking is gewoon de app iVideo. deze zal voor elk iToestel te kopen zijn. dus al dat de rede is zal het misschien niet nodig zijn om te updaten.

  68. Origineel geplaatst door sonny
    Origineel geplaatst door annaIk blijf me nog steeds afvragen of de iPhone 4 past in mijn 3GS-dock, mijn TT carkit, mijn Bose soundsystem, en mijn Sony wekkerradio. dure grap anders…De iPhone 4 is kleiner qua form-factor. Deze zou infeite gewoon in je bestaande accessoires passen. Naar alle waarschijnlijkheid werken deze (vaak dure producten) gewoon nog.

    Er komt dan meestal een verloopstuk ofzo uit want 2G en 3G hadden hetzelfde probleem.

  69. Kan de iMovie ook op de iPhone 3gs of alleen op de iPhone 4g?

  70. Komt er ook zoiets (overzicht) voor iOS4.0 en alle features?

  71. Is er een argument te bedenken om m’n 2g in te ruilen voor deze g4?

  72. Ik wacht nog een jaartje, dan is het verschil wat groter tussen m’n 3GS.

    Wat ik vooral wil zien is meer schijfruimte. Het ontwerp vind ik zo echter prima. Dus het zal wel een iPhone 4S worden voor mij volgend jaar.

  73. @Michel Hartog: Volgens mij niet. Apple slaagt er telkens in een nieuwe generatie een “nice to have”, maar niet broodnodig te maken voor de gebruikers van de vorige generatie, maar voor die van de generatie daarvoor een absolute must.

    Zal mischien iets te maken hebben met de 2-jaren contracten bij AT&T?

  74. LoL ik heb ook een 3gs voor mij is nog nog niet waard om de nieuwe te gaan halen/ruilen wacht wel nog 1 jaar voor een NOG BETERE Iphone.

  75. @anna: Ik denk dat de TT carkit wel past het verschil is maar 1 mm lengte, dikte maakt volgens mij niet uit. Tenminste ik hoop het anders is het weer een investering

  76. Apple en haar Preferred Business Partner TomTom communiceren weer geheel naar eigen normen (virtuele rooksignalen)

  77. 3G heeft niets met Apple of iPhone te maken!

    3G is een telefonie standaard, Apple heeft zijn iPhone naar deze standaard genoemd om te tonen dat de iPhone eindelijk ook 3G had (maar eigelijk was het de 2de generatie!!!)

    Apple kwam weliswaar zo’n 5 jaar achter!

    Nu klopt het plaatje terug en zit Apple aan de 4de generatie iPhone, dus logisch zou zijn om vanaf nu 5, 6, 7 aan te nemen enz.
    En dus niet de naam van een telefoniestandaard aan te nemen Apple kon deze 4 dan ook eigenlijk HSDPA noemen, zou even fout zijn!!!

    Wat betreft die sounddock enz., zijn dingen die je op voorhand weet. Dus nu niet lopen klagen!

  78. Heb al een Iphone 4 32g zwart gepre-orderd bij de switch in Antwerpen 🙂

  79. Origineel geplaatst door sonny
    bluetooth

    De 3GS heeft toch ook bluetooth…? De mijne tenminste wel… 😉

  80. Ik vermoed ook dat de A4 chip niet op 1Ghz draait (zolang dit niet bevestigd wordt door Apple). De iPhone 3GS draait ook op een lagere kloksnelheid dan de iPod touch V3, om energie te sparen.

  81. Jammer dat de overgang van 3G naar 3GS er niet ook bij staat, zodat al die mensen die beweren dat dat een update van niets was eens begrijpen, dat de update van 2g naar 3g niets was maar van 3g naar 3gs wel, dat is altijd zo lache.
    Zo veel mensen kijken alleen naar de buiten kant en idd dan zie je geen verschil tusssen de 3g en 3gs en wel tussen de 2g en 3g.

  82. @data: dat is pas lachen! Want bijna alle ‘nieuwe’ dingen op de 3Gs kon ik al met mijn 3G. Jaja hij was sneller en zat een kompas in. LOL! Ik bedoel trouwens enkel op mensen die hun 3G toen wegdeden en nu komen zeggen dat de ip4 niet veel verschil maakt.

  83. trouwens was het niet niet 14u 3g voor de iphone 4 en 12u 3g voor de 3gs?

  84. Ik vind de verschillen helemaal niet zo groot, natuurlijk iets nieuwer, paar kleine nieuwe zaken. Qua software zijn ze straks gelijk aan elkaar als iOS4 downloadbaar is.

    Ik denk dat mijn huidige 3GS gewoon nog heeeeel lang mee kan zonder een overstap te MOETEN maken.

  85. @Ikki:
    Goeie opmerking, mijn complimenten! “Het is fout maar ik zeg lekker niet wat het wel moet zijn…”

  86. @anna:

    anders gebruik je je huidige iPhone toch dedicated als navigatie & iPod? Sleep je alleen wel constant 2 iPhones mee 😉

  87. 1 mhz is de andere 1 mhz ook niet.. de processors van tegenwoordig maken veel meer berekeningen per mhz als oudere processors.. dus ik snap niet dat deze vergelijking nog wordt gemaakt op de processor markt.. iets als x berekeningen per seconde zou veel beter de kwaliteit weergeven.

  88. Apple marketing doet alweer goede zaken als ik het zo lees.

    Even wat relativeren:
    – wifi N : snelheid is sterk processor afhankelijk, waarschijnlijk enkel geintroduceerd omdat steeds meer mensen een N lan hebben en geen G meer.
    – 600mhz – 1000mhz: lijkt bijna 2x sneller maar dat merk je meestal uitsluitend in benchmarks (super pi etc) … in applicaties is die snelheids winst vaak marginaal
    – werkgeheugen: wordt pas echt interessant als de hoeveelheid draaiende apps de harde limiet benaderd… die heb ik met mijn 3Gs nog nooit behaalt, wie wel ?

  89. Hier een leuke artikel omtrent de Retina beeldscherm en Super Amoled….

    http://www.engadget.com/2010/06/09/samsung-iphone-4s-retina-display-is-nice-but-its-no-amoled/

  90. Helaas is het zo dat Wifi-N alleen overweg kan met 2.4GHz netwerken en dus niet met het meer gangbare (voor n-netwerken) 5GHz. Dit is echt een slechte keuze aangezien alle Apple Airport apparaten (Extreme, Express, TM) alleen wifi-n op 5GHz doen. De 2.4GHz band is al zo druk vanwege alle g netwerken daarop.

    bron: specs gedeelte op officiele apple iphone site

  91. Origineel geplaatst door mischadbs
    Heb al een Iphone 4 32g zwart gepre-orderd bij de switch in Antwerpen

    Echt? 😮 Dan ga ik ook es op zoek of ik em al ergens kan pre-orderen.

  92. Heerlijk toestel. Ben benieuwd of t mobile zijn contract zokan aanpassen dat we nu al van de 4g kunnen genieten.

  93. ik heb mijn 2G nu nog… maar niet lang meer! 😀

  94. Origineel geplaatst door anna
    en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

    Sinds de TT carkit uit kwam.

  95. Leuk apparaat maar absoluut niet upgrade waardig. Ik heb een 3GS en zie het voordeel niet. Denk dat Apple van dit toestel een stuk minder gaat verkopen. Had er eerlijk gezegd meer van verwacht…

  96. @Nino: zeg maar gewoon bellen dus … dat was al een feature

  97. @Jole: nee ……

  98. Origineel geplaatst door anna
    Woitek zei op 9 juni 2010 om 23:10: en sinds wanneer werkt de TT carkit via BT ???

    de bel functie van tt gaat via bt.

  99. ja face-time video bellen is wel echt hardware ja….

  100. Naar mijn mening was het verschil tussen de 3G en de 3Gs wel groot, qua snelheid en opties en ga ik ervan uit dat dat met de 4G weer zo is. Die laatste is dus van harte welkom.

  101. @marc3l: Op Wikipedia staat dat de iPhone 4 256 MB Ram heeft, net als de iPhone 3gs. http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone#Models

  102. Wel jammer dat er ook in dit artikel weer wordt gezegd dat de iPhone 4 een ‘tikje kleiner is’. Als je het totale volume even berekend, is de iPhone 4 bijna 29% kleiner dan de iPhone 3GS, en dat is toch egt wel meer dan een tikkeltje!

  103. Er wordt niets gezegt over het hsdpa modem. In de 3gs zit een 7,2 mbit HSDPA modem en in de 4 zit deze ook weer. Dit terwijl Nokia op de E72 al max snelheden aankan van 10,2Mbit. De grotere providers bv KPN en Vodafone zullen dit jaar deze verhogingen invoeren.

  104. Origineel geplaatst door cyber2001
    Er wordt niets gezegt over het hsdpa modem. In de 3gs zit een 7,2 mbit HSDPA modem en in de 4 zit deze ook weer. Dit terwijl Nokia op de E72 al max snelheden aankan van 10,2Mbit. De grotere providers bv KPN en Vodafone zullen dit jaar deze verhogingen invoeren.

    Alleen zo jammer dat je er zo weinig aan hebt, als de providers de snelheden limiteren. Vodafone is nu de snelste met 3,6Mbit, dus voorlopig is het maximum van 7,2Mbit van de iPhone meer dan voldoende..

  105. Origineel geplaatst door Troye
    Origineel geplaatst door posermanjammer dat je niet kan opnemen in HD op de iPhone 4. het is helaas nog maar 720p. ga vanwege de video bewerking wel over naar deze telefoon. heb nu nog een 3G en filmpjes uploaden naar youtube lijkt me heel leuk.720p is HD. 1080p is Full HD.Anyway, mooi apparaat. Enorm krachtig, ik ben van plan om van mijn iPod Touch over te stappen naar de iPhone 4. (Ben blij dat ik geen iPod Touch 3G of iPhone 4GS heb gekocht!)

    De HD discussie ^^

    HD betekent “high” defenition en is dus subjectief. Marketing kreet!

    Ik vind mijn rekenmachine HD! En niemand die me kan tegenspreken.

    Laten we et gewoon op 720p en 1080p houden!

  106. Het zou Apple sieren als ze (op termijn) Skype ook toestaan de hardware van de iPhone 4 te gebruiken voor videobellen. De hardware kan het gemakkelijk aan, maar mogelijk zullen ze hun open FaceTime standaard willen pushen. Verder wordt er hier nogal geneuzeld over kleine details. (2 gram lichter, zwaarder, accesoires die niet passen en/of te duur zijn) Beetje jammer.

  107. @JadAtmag:

    Is wel zo, maar de officiele definitie voor 720p is nu eenmaal “HD”, en voor 1080p “Full HD”.

    Dus kun je ze wat mij betreft beide gebruiken. En als iemand zegt dat de iPhone 4 in HD kan opnemen, is er geen woord gelogen.

  108. Mooie telefoon, maar als ik dit zie kan ik prima bij mijn 3GS blijven. Geen problemen mee! 😀

  109. Word hier zo verdrietig van!

  110. Ik blijf voorlopig bij mijn 3GS. Er zit uiteraard verschil tussen de 3GS en 4 maar enorm spectaculair is het niet.
    Als ik 4 zou hebben, zou ik facetime niet gebruiken (iPhone 4 iPhone 4 only, in mijn adresboekje staat niemand die de iPhone 4 neemt) , wifi N heb ik thuis voorlopig niet en de iPhone moet toch bijna elke dag aan de lader. Het enige waar ik wel voordeel uit zou kunnen halen is de camera met de 5 megapixel foto’s en HD opnames, maar dat vind ik het niet waard. 3G 4 zit al een groter verschil, dan merk je de snelheid + dat apple softwarematig een gat tussen de twee maakt met iOS 4 beperkingen.

  111. @Outlaw:
    Ja, ze hebben beiden Bluetooth. Maar waar het volgens mij om gaat is of de diverse Buetooth-protocollen zijn uitgebreid.

  112. De batterij van de 4 zal niet veel beter zijn hoorr mensen. kijk wat er nou voor extra opzit.

  113. Ik vind de Iphone 4 niet mooi. De extra’s vallen ook tegen, hooguit de snellere processor en de camera. Mijn abo loopt pas af september 2011, ik hou het zolang nog wel uit met m’n 3GS.

  114. Een lijstje met alleen de verbeteringen. Niet echt volledig.

  115. Ik vind alleen de flits en de ietswat verbeterde camera de moeite waard.
    Maar ik heb mijn 3gs pas net dus wacht nog 2 jaar, dan is m’n abonement voorbij.

  116. Gewoon elk jaar de nieuwe kopen, simpel.

  117. Zit er eigenlijk ook een Near Field Communication(NFC) chip in de nieuwe iPhone..?

  118. Het verschil lijkt mij de dubbele resolutie, 2 cameras en een 3-axes gyroscoop en een nieuwe cpu. Dit gaat hele leuke nieuwe apps geven, zoals met A.R. Concurrentie zal snel volgen. 3D processing is waar het voorlopig om gaat draaien, denk ik.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.