Skype wil graag met Apple samenwerken aan FaceTime

VoIP-aanbieder Skype wil graag met Apple samenwerken aan FaceTime. Ze willen het ook uitbreiden naar andere platformen en apparaten zoals tv's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

facetime iphoneSkype ziet wel mogelijkheden om straks op de iPhone 4 videobellen op de iPhone te faciliteren. Ze willen daarbij graag samenwerken met Apple. Apple brengt zelf de pas aangekondigde applicatie FaceTime uit en Skype ziet het wel zitten om binnen FaceTime VoIP-diensten aan te bieden, maar dit ook uit te breiden naar andere apps en platformen. Daarnaast willen ze videobellen op andere hardware aanbieden: naast smartphones zijn dat bijvoorbeeld ook tv’s.


De wens werd geuit door een ‘insider bij Skype‘. Skype biedt al videobellen in twee richtingen op de Nokia N900 aan en had officieel al aangegeven dat ze het naar andere platformen willen uitbreiden.

Het lijkt op het eerste gezicht lastig om toegang te krijgen tot FaceTime, maar Apple zet het neer als een open standaard waarbij gebruik wordt gemaakt van SIP (een protocol dat Skype juist NIET gebruikt). Misschien is Skype bang om de boot te missen als straks iedereen op SIP overstapt. FaceTime gebruikt H.264 video en audio in AAC-formaat. FaceTime zal straks aanvankelijk via Wi-FI te gebruiken zijn, om goede performance te kunnen garanderen.

De aankondiging van FaceTime wordt met argusogen gevolgd door aanbieders zoals Cisco, Microsoft en Google. Maar ze vinden natuurlijk dat ze het zelf beter doen: “Cisco believes in open standards as evidenced in our recent TIP [TelePresent Interoperability Protocol] announcement”, zei een woordvoerder van Cisco. Een woordvoerder van Google wilde niet reageren op FaceTime zelf, maar benadrukte wel dat ook Google dol is op open standaarden en platformen.

Update: Een woordvoerder van Skype heeft aangegeven dat Skype enorm benieuwd is hoe FaceTime zich ontwikkelt, maar is niet van plan om Apple’s videochat-protocol te gebruiken in Skype, mocht iemand die indruk hebben gekregen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.