T-Mobile introduceert 4G LTE-netwerk voor zakelijke klanten

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

T-Mobile 26T-Mobile is vandaag begonnen met het uitrollen van zijn 4G LTE-netwerk. In de eerste plaats zal het hierbij horende T-Mobile 26-abonnement alleen te gebruiken zijn door zakelijke klanten. Deze abonnees krijgen een dongle, die ze kunnen gebruiken om met het 4G-netwerk te verbinden op bijvoorbeeld een laptop. Net als bij andere providers kunnen T-Mobile-abonnees alleen op bepaalde locaties verbinding maken met het 4G LTE-netwerk.

Op een speciale pagina beschrijft T-Mobile hoe je precies gebruik kunt maken van het abonnement. Een dekkingskaart laat zien dat je alleen in Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam en Gorinchem met het netwerk kunt verbinden. Abonnees betalen 85 euro per maand om van 4G gebruik te maken, inclusief de eenmalige activatiekosten van €44,12.

T-Mobile gaat met dit abonnement akkoord met de vergunning voor de uitrol van 4G. Volgens deze vergunning moeten de providers deze week het netwerk voor een bepaalde locatiegrootte beschikbaar stellen. Eerder introduceerden KPN, Vodafone en Ziggo ook al 4G-netwerken.

iPhone-bezitters hebben in de eerste plaats niks aan de uitrol: zij kunnen immers geen dongle gebruiken om de verbinding op de iPhone te gebruiken. Het is echter interessant om te zien hoe T-Mobile op het moment investeert in 4G LTE. Er bestaat immers een kans dat Apple 4G LTE in een volgende iPhone introduceert. De nieuwe iPad maakt al gebruik van 4G, maar werkt alleen met Amerikaanse frequenties.

Tipgever: Jenny

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.