Patent: Slim sorteren in Herinneringen-app van iOS

06 december 2012, 22:35 · Bastiaan Vroegop

HerinneringenIn iOS 5 introduceerde Apple de Herinneringen-applicatie, waarmee je takenlijsten kunt maken en bijhouden op je iPhone. Dit systeem kan slimmer in elkaar steken, aldus een patent dat Apple heeft aangevraagd voor de app. Door automatisch context te geven aan je taken, zou je minder snel vergeten waar iets over gaat. Zo zou een herinnering om iemand terug te bellen automatisch geassocieerd worden met een contactpersoon in je adresboek, door bijvoorbeeld te kijken of je gemiste gesprekken of voicemailberichten van iemand met dezelfde voornaam hebt.

Op basis van bepaalde informatie zou de Herinneringen-app ook bijvoorbeeld taken kunnen sorteren. Een herinnering voor het halen van een brood kan automatisch in een boodschappenlijstje worden gezet, omdat het woord ‘brood’ altijd met boodschappen wordt geassocieerd. Deze lijstjes kun je op basis van onderwerp, maar ook op basis van locatie sorteren, zodat je makkelijk ziet waar je iets moet doen. Op het moment kun je al een gps-locatie aan een taak koppelen, zodat je er aan wordt herinnerd dat je iets moet doen zodra je daar arriveert.

Het patent beschrijft verder hoe je dergelijke taken kunt invoeren door commando’s in te spreken. Iets dat de iPhone op het moment ook al doet met behulp van Siri. Of Apple de genoemde functies ook echt zal integreren in de Herinneringen-app is nog de vraag, maar het patent geeft wel een interessant kijkje in Apple’s mogelijke plannen. Het patent werd in september 2011 al door Apple aangevraagd, maar is vandaag pas openbaar gemaakt.

Via Appleinsider.

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

5 reacties

 • Tim
  1 year

  eindelijk…

  Hopelijk voegen ze ook de swipe tussen de verschillende lijsten snel terug in!!

  Antwoord Quote

 • Rob
  1 year

  De swipe zit er nog in op de titel van de lijst.

  Antwoord Quote

 • dendezen
  1 year

  Zijn de tekeningen en layout op een patent ook bindend??
  deze verhoudingen van het scherm lijken mij zo raar #veel te breed

  Antwoord Quote

 • Tim
  1 year

  potverdikke.. bedankt Rob!

  Antwoord Quote

 • Andreas
  1 year

  Is het mogelijk een herinnering in te stellen op plaats en tijd, zodat je batterij niet snel leeg geraakt door geo-fencing. Bv “haal een brood” “maandag 3 oktober 8:00″ “als ik vertrek thuis”
  Zodat hij rond 8 uur pas begint te geofencen? Nu doet hij òf 8 uur, of heel maandag (dus ook nacht) geo-fencing

  Antwoord Quote

Comments are closed.