iPhone-bug zorgt voor verkeerd ingestelde tijdzones

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

iPhone klokSteeds meer gebruikers melden op het iCulture-forum problemen te hebben met de automatische tijdzone van de iPhone. De iPhone zou denken zich te bevinden op verre locaties zoals Jakarta of Manila, terwijl de gebruiker gewoon in Nederland zit. Omdat sommige locaties zich in een andere tijdzone bevinden, wordt de tijd van de iPhone verkeerd ingesteld. Op het Apple supportforum klagen vooral iPhone 4S-bezitters over de problemen.

Op 14 december werd het probleem voor het eerst geconstateerd op het forum. Sindsdien hebben meerdere gebruikers gemeld tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Er is een groot aantal locaties dat foutief wordt aangegeven voor de iPhone: onder andere Manila, Jakarta, Shanghai, Egypte, Dharka en Islamabad kwamen al voorbij.

Waar het probleem door wordt veroorzaakt is nog niet duidelijk: op Twitter gaan wel verschillende verhalen de ronde dat het de locatievoorzieningen van de iPhone zelf zijn die last hebben van problemen. Zo zou Foursquare bij sommige iPhone-bezitters locaties in China tonen.

Op het Apple-discussieforum wordt een andere mogelijke oorzaak aangewezen: op momenten dat de iPhone geen verbinding met gps of het internet kan maken, zou hij de telecomprovider gebruiken om een mogelijke tijdzone te bepalen. Hier zou het bij sommige providers de afgelopen paar dagen mis gaan.

Totdat er een mogelijke oplossing door Apple wordt aangeboden, kunnen gebruikers vanuit het instellingenscherm van de iPhone het automatisch instellen van de tijdzone uitschakelen. Dit kan bij Algemeen -> Datum en tijd. Heb je last gehad van tijdzoneproblemen, dan horen wij het graag in de reacties onder dit artikel.

Is de poll niet goed zichtbaar? Ga dan naar Polldaddy voor de webversie!

Tipgevers: Jos Wiersma, @paul_van_dijk

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.