iOS bèta duurt gemiddeld 2 tot 4 maanden (grafiek)

· Bastiaan Vroegop

iOS installHoewel ontwikkelaars al sinds WWDC 2012 iOS 6 mogen testen, duurt het nog een tijd voordat andere iPhone-bezitters met de gloednieuwe software-update aan de slag mogen. Apple heeft beloofd dat iOS 6 ergens in de herfst van 2012 zal verschijnen, maar een precieze datum is nog niet bekend. Will Hains probeert met een handige grafiek meer duidelijkheid te scheppen: hierin geeft hij aan hoeveel tijd er gemiddeld zat tussen de eerste bèta en de officiële uitgave van nieuwe iOS-versies.

Uit de grafiek van Hains valt af te lezen dat we meer dan vier maanden moesten wachten op iOS 5. iOS 2.1 liet het kortst op zich wachten met minder dan twee maanden, terwijl iOS 4.0 de snelst uitgegeven grote nieuwe update was met circa. 2,5 maanden.

Je kunt op Wikipedia de precieze data bekijken. Zouden we net zo lang op iOS 6 moeten wachten als op iOS 5, dan zou iOS 6 op 17 oktober verschijnen. Omdat de wachttijden voor een nieuwe iOS-versie vaak van elkaar verschillen, zijn we daar allesbehalve zeker van. iOS 6 zal in ieder geval in de herfst verschijnen, waardoor de kans zeer klein is dat de update net zo snel als bijvoorbeeld iOS 4 zal uitkomen.

iOS betas

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.