iCallAccess: monitor iPhone gesprekken op de computer (jailbreak)

· Paul Pols

iCallAccessiCallAccess is een extensie voor de iPhone die het mogelijk maakt om op de computer notificaties te ontvangen als je gebeld wordt. Als je op je iPhone gebeld wordt, verschijnt er op de computer een popup waarin je een afbeelding, de naam en het telefoonnummer van de beller krijgt te zien.

iphonecall100Je kunt een inkomend gesprek ook met behulp van de applicatie vanaf de computer weigeren of de verbinding verbreken. Daarnaast is het met behulp van syslogd mogelijk om een log-bestand van de inkomende gesprekken op te slaan. De afbeelding en naam van de beller worden alleen getoond als deze in het adresboek van je iPhone zijn opgenomen. De iPhone applicatie is getest op een iPhone 2G op firmware 2.0.1 en een iPhone 3G op firmware 3.0, maar zou ook op nieuwere firmwares en de iPhone 3GS moeten werken.

iCallMonitorOm gebruik te maken van de applicatie moet je op de computer een op Java gebaseerde client installeren genaamd iCallMonitor. De applicatie is getest op Linux en Windows, maar zou dankzij het gebruik van Java ook op de Mac of elk ander besturingssysteem moeten werken dat Java ondersteunt.

iCallAccess is beschikbaar via de repository van BigBoss. De applicatie kun je 15 minuten gratis proberen, daarna wordt de functionaliteit vanzelf uitgeschakeld totdat je een volledige license aanschaft voor €3,50. iCallMonitor is te downloaden op de website van de ontwikkelaar Adoubleu.de

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.