Apple en Live Nation brengen downloads live concerten in iTunes

Apple is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met concertorganisator Live Nation. Hierdoor is het sinds gisteren mogelijk om live concerten te downloaden in de Amerikaanse iTunes store.

LN_iTunesApple is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met concertorganisator Live Nation. Hierdoor is het sinds gisteren mogelijk om live concerten te downloaden in de Amerikaanse iTunes Store. Er zijn tot nu toe een vijftiental concerten te downloaden van onder andere Hilary Duff, Plain White T’s en Ziggy Marley. De prijzen voor het downloaden van een concert liggen gemiddeld zo rond de 10 dollar.

Apple verwacht de komende maanden nog enkele honderden nieuwe concerten toe te voegen. Live Nation verzorgt meer dan 20.000 concerten per jaar, en zal het grootste gedeelte van de aangeboden concerten dan ook zelf produceren. Om dit te kunnen doen hebben zij op hun beurt weer een deal gesloten met enkele grote platenmaatschappijen.

Van ieder aangeboden concert is een trailer / preview te bekijken in iTunes. Een overzicht van de aangeboden concerten vind je hier (let op: link naar Amerikaanse iTunes Store).

Het aanbieden van live concerten via iTunes boort weer een nieuwe inkomstenbron aan voor artiesten. Michael Rapino, CEO van Live Nation laat in het persbericht (PDF) weten:

We are thrilled to offer artists a new high-quality platform to share the magic of their live shows with their fans.

Of en wanneer er ook concerten in de Nederlandse iTunes Store te vinden zullen zijn is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2009, 15:05
Categorieën Apple, Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.