Gestolen Belgische iPhones in Rusland opgedoken

Na de diefstal van 4.000 Belgische iPhones blijken Russische handelaren opeens veel aanbiedingen te krijgen van simlockvrije Europese iPhones. De verdenking bestaat dat ze uit de diefstal afkomstig zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobistar iphone diefstalRuim een week geleden kon je lezen dat er 4.000 iPhones in België waren gestolen, met een waarde van meer dan 2 miljoen euro. De politie heeft de gestolen iPhones nog niet gevonden, maar zou daarvoor het beste even in Rusland kunnen kijken. Volgens TouchMyApps proberen de dieven de gestolen iPhones te slijten aan lokale distributeurs. Resellers op Russische iPhone-sites vertellen dat ze officiële, simlockvrije Europese iPhones aangeboden hebben gekregen. Bij afname van 100 stuks of meer kun je de iPhones inkopen. Volgens TouchMyApps is de belangstelling bij de Russische handelaren zeer hoog, omdat de iPhone 3GS nog niet officieel in het land verkrijgbaar is (in Rusland zijn er wel drie mobiele operators die de iPhone 3G officieel verkopen.

Mocht je Russische connecties hebben en een verdachte iPhone tegenkomen, dan kun je in Instellingen > Algemeen > Over deze telefoon controleren of het modelnummer eindigt op NF, want dan zou het om een Mobistar-telefoon moeten gaan. De serienummers zijn al door Mobistar/Apple blokkeerd, al zal er in Rusland vast een whizkid zijn die daar een oplossing voor weet.

Via: TouchMyApps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2009, 11:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen belgische apps, diefstal, iPhone 3G, rusland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.