Draadloos synchroniseren zonder Wi-Fi-router met Personal Hotspot

· Bastiaan Vroegop

T-Mobile Personal HotspotSinds iOS 5 is het mogelijk om je iPhone zonder een iPhone-kabel met iTunes te synchroniseren. Zolang je iPhone en pc op hetzelfde netwerk zitten, kan iTunes van deze draadloze verbinding gebruik maken om met je iPhone te communiceren. Wanneer je gebruik kunt maken van de Personal Hotspot-functie van je iPhone, is het ook mogelijk om dit zonder een router te doen. Hiervoor maakt je iPhone geen gebruik van je mobiele dataverbinding.

Met behulp van Personal Hotspot kun je de mobiele dataverbinding van je iPhone gebruiken om bijvoorbeeld met je laptop te internetten. De verbinding tussen een computer en iPhone is echter ook intern te gebruiken: zijn de iPhone en laptop met elkaar verbonden, dan kunnen ze met elkaar synchroniseren via deze Wi-Fi-verbinding. Hierdoor heb je niet een draadloze router meer nodig om tussen beide apparaten te staan. Omdat de apparaten binnen het netwerk met elkaar communiceren, wordt er niks via je mobiele dataverbinding verzonden.

Ook andere apps zouden met elkaar kunnen communiceren aan de hand van Personal Hotspot. Gear Diary zegt dat de video-app AV Player video’s van een MacBook naar een iPad kan downloaden via het door een iPhone opgezette netwerk.

Niet iedereen met een iPhone kan Personal Hotspot gebruiken. Hiervoor moet de functie zijn geactiveerd door je provider, iets waar je vaak extra voor moet betalen.

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.