Airfoil Speakers Touch maakt van iPhone een draadloze speaker

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

airfoilOntwikkelaar Rogue Amoeba heeft Airfoil Speakers Touch uitgebracht, een iPhone-applicatie waarmee je muziek via je netwerk thuis kunt streamen. Het werkt samen met Airfoil (Windows/Mac, $25), een desktopapplicatie waarmee je muziek op het netwerk kunt delen met andere computers (ongeacht Windows, Linux of Mac), een Apple TV, Airport Express of ander apparaat. Met de nieuwe applicatie Airfoil Speakers Touch is die functionaliteit nu ook beschikbaar op je iPhone of iPod touch. Je geeft je apparaat een naam, vult een wachtwoord in en het luisteren naar muziek kan beginnen.

airfoil for iphoneEigenlijk maakt Airfoil van je iPhone een draadloze speaker, op een manier die enigszins vergelijkbaar is met Airphones.

Als je Airfoil op de desktop hebt geïnstalleerd hoef je vanaf de iPhone alleen nog maar aan te geven dat je iTunes wilt gebruiken als audiobron. Er zijn nog andere bronnen mogelijk, zoals Last.fm en Pandora. Om naar muziek te luisteren zul je de applicatie op de iPhone wel steeds geopend moeten hebben. Het werkt niet zoals het afspelen van de muziek via de iPod-applicatie, waarbij je tussendoor een spelletje kunt doen en waarbij de muziek gewoon blijft doorspelen. In de applicatie heb je ook veel minder bedieningsopties dan in de gratis Remote-applicatie van Apple zelf.

Meer info: Rogue Amoeba
Installeren: Airfoil for iPhone (gratis); de WIndows/Mac-applicatie kost $25

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.