Beosound Explore speaker in groen

B&O Beosound Explore-speaker is ‘Made For iPhone’

Bang & Olufsen heeft een nieuwe Bluetooth-speaker aangekondigd, die het 'Made For iPhone'-keurmerk heeft gekregen. Je laadt op met USB-C.

B&O Beosound Explore

De Deense audiofabrikant Bang & Olufsen maakt vaak speaker van aluminium en dat is bij deze nieuwe Bluetooth-speaker ook weer het geval. De Beosound Explore is gemaakt van geanodiseerd aluminium en is licht van gewicht. Het is een goed alternatief voor de pas aangekondigde Sonos Roam, die ook makkelijk mee te nemen is en tegen en regenbui kan. Op het eerste gezicht lijkt de B&O Beosound Explore misschien iets te kwetsbaar voor een ruige trektocht, maar volgens de fabrikant valt dat wel mee.


Deze speaker heeft een batterijduur van 27 uur en is speciaal gericht op outdoor avonturen. De buitenkant is gemaakt van een speciaal Type 2 geanodiseerd aluminium, dat krasbestendig is. De behuizing heeft een IP67-rating, vergelijkbaar met de AirTag. Hij is dus stof- en waterbestendig. “We hebben de Beosound Explore gemaakt als onze meest stevige speaker, die de elementen buitenshuis kan weerstaan”, aldus productmanager Christoffer Poulsen van B&O. Ook benadrukt hij de buitengewone geluidskwaliteit gezien het formaat. Dit maakt de speaker ideaal om mee te nemen op elk avontuur.

Beosound Explore speaker op avontuur

Lekker luide bas
Om te zorgen dat het hele bos kan meegenieten van jouw muziek zitten er twee 1,8-inch full range drivers in, die een bas van 59 decibel produceren. De grill is voorzien van insnijdingen aan alle kanten, zodat je 360 graden geluid krijgt. Ook kun je twee speakers koppelen tot een stereopaar.

Beosound Explore speaker in lichtgrijs

AirPlay 2 wordt niet genoemd in de specs, maar de speaker zou wel MFi-gecertificeerd zijn. Wat dit inhoudt wordt niet helemaal duidelijk op de productpagina. Daar is wel te lezen dat de speaker ook gecertificeerd is voor Google Fast Pair en Microsoft Swift Pair, twee manieren om snel te kunnen koppelen.

Beosound Explore speaker aan een rugzak

De aluminium behuizing heeft aan de bovenkant een simpel bedieningspaneel, dat ook geschikt is voor handschoenen en voor koude omstandigheden. Je krijgt er een karabijnhaak bij om de speaker te kunnen ophangen, bijvoorbeeld aan een boomtak of rugzak. Opladen doe je via USB-C en de verbinding leg je met Bluetooth 5.2.

Beosound Explore speaker in groen

De kleurkeuze is afgestemd op Scandinavische landschappen, zoals bossen en fjorden. Je kunt kiezen uit Black Anthracite, Green en Grey Mist. Antraciet en groen zijn verkrijgbaar via de B&O winkels terwijl de grijze variant deze zomer uit komt. Hij kost €199.

Beosound Explore speaker in water

B&O is verkrijgbaar bij gespecialiseerde audiowinkels zoals HifiKlubben, maar ook bij bekende retailers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2021, 11:49
Categorie Accessoires
Onderwerp speaker
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.