App Store in cijfers: 78% is betaald, gemiddelde prijs $2,65

Apple is aan het aftellen naar de 1 miljardste iPhone-applicatiedownload. Ben Lorica heeft op O’Reilly Radar wat interessante statistieken verzameld over de App Store. Zo zijn er nu iets meer dan 35.000 applicaties in de Amerikaanse App Store verschenen, waarvan er afgelopen week nog 31.000 stuks beschikbaar waren. Daarvan is zo’n 78% betaald. Per week […]

App Store statistiekenApple is aan het aftellen naar de 1 miljardste iPhone-applicatiedownload. Ben Lorica heeft op O’Reilly Radar wat interessante statistieken verzameld over de App Store. Zo zijn er nu iets meer dan 35.000 applicaties in de Amerikaanse App Store verschenen, waarvan er afgelopen week nog 31.000 stuks beschikbaar waren. Daarvan is zo’n 78% betaald. Per week verschijnen er zo’n 1.500 nieuwe applicaties, waarbij het percentage betaald nog iets hoger is geworden: 80%.

De categorie Books groeit het snelst: afgelopen week bestond 11% van de applicaties uit boeken en daarmee heeft het de categorie Utilities inmiddels ingehaald. Veruit de grootste categorie is nog steeds games. De gemiddelde prijs van een applicatie is de afgelopen maanden gedaald en zit nu op $2,65. De gemiddelde waardering van de applicaties in de top 100 is 3,5 sterren maar er zijn ook applicaties die erg goed worden verkocht en toch minder dan 2 sterren krijgen.

O’Reilly zocht ook uit wat de gemiddelde ‘incubatieperiode’ is: dit is de tijd die verstrijkt tussen het indienen van de applicatie en het pubiceren in de App Store. Die periode zien ontwikkelaars liefst zo kort mogelijk, omdat gebruikers vaak op datum sorteren om te kijken wat er nieuw is. Applicaties die lang bij Apple in het reviewproces hebben gezeten lijken daardoor al erg oud.

Het blijkt dat de incubatietijd van Medisch, Muziek en Boeken de afgelopen tijd langer is geworden: het duurt bij deze applicaties nu zo’n 7 dagen voordat ze in de App Store verschijnen (voorheen 4 tot 5 dagen). Bij sport- en weerapplicaties is die beoordelingsperiode aanmerkelijk korter geworden: van 7 dagen naar zo’n 2 dagen.

Alle grafieken en cijfers zijn te zien op O’Reilly Radar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2009, 15:20
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.