Nieuwe iPad vergeleken met voorgangers en NVIDIA Tegra 3 in benchmark-tests

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

games-new-ipadDe derde generatie iPad is al in handen van heel wat testers. De wat meer technisch ingestelde types zijn meteen aan de slag gegaan met benchmarks, waarvan we de resultaten inmiddels op internet kunnen vinden. Insanely Great Mac besloot de prestaties van de nieuwe iPad te vergelijken met de eerste en tweede generatie iPad. LaptopMag daarentegen besloot de nieuwe iPad te vergelijken met tablets die voorzien zijn van een NVIDIA Tegra 3-processor. Deze processor is momenteel gewild bij mensen die een Android-tablet willen kopen.

Het laat dus goed zien wat er momenteel op de markt te krijgen is. Welke gaat winnen? Bij de vergelijking tussen de drie iPad-generaties is de winnaar makkelijk te voorspellen: de derde generatie iPad natuurlijk. Of toch niet? De testers ontdekten dat de quad-core grafische chip in de nieuwe iPad eigenlijk nauwelijks een betere ervaring oplevert, als we alleen naar performance kijken. Wel moet de nieuwe iPad viermaal zoveel pixels aansturen dan de iPad 2, dus er is onder de motorkap wel degelijk sprake van een performanceverbetering – al zal een leek dat niet meteen opvallen. Ook de framerates zijn op beide apparaten ongeveer hetzelfde.

Als de derde generatie iPad het moet opnemen tegen tablets met de NVIDIA Tegra 3-processor, dan blijkt dat de iPad 3 betere prestaties levert op minstens één onderdeel, de Fill Test in GLBenchmark 2.1:

GLBench-Fill-Test

Grafisch heeft de iPad 3 een sterke positie, dankzij de quad-core GPU. Maar kijken we alleen naar processorkracht, dan blijkt de quad-core NVIDIA Tegra 3 toch beter te scoren dan de A5X-chip in de iPad 3:

geekbench-score

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.