Nieuwe iPad vergeleken met voorgangers en NVIDIA Tegra 3 in benchmark-tests

·

games-new-ipadDe derde generatie iPad is al in handen van heel wat testers. De wat meer technisch ingestelde types zijn meteen aan de slag gegaan met benchmarks, waarvan we de resultaten inmiddels op internet kunnen vinden. Insanely Great Mac besloot de prestaties van de nieuwe iPad te vergelijken met de eerste en tweede generatie iPad. LaptopMag daarentegen besloot de nieuwe iPad te vergelijken met tablets die voorzien zijn van een NVIDIA Tegra 3-processor. Deze processor is momenteel gewild bij mensen die een Android-tablet willen kopen.

Het laat dus goed zien wat er momenteel op de markt te krijgen is. Welke gaat winnen? Bij de vergelijking tussen de drie iPad-generaties is de winnaar makkelijk te voorspellen: de derde generatie iPad natuurlijk. Of toch niet? De testers ontdekten dat de quad-core grafische chip in de nieuwe iPad eigenlijk nauwelijks een betere ervaring oplevert, als we alleen naar performance kijken. Wel moet de nieuwe iPad viermaal zoveel pixels aansturen dan de iPad 2, dus er is onder de motorkap wel degelijk sprake van een performanceverbetering – al zal een leek dat niet meteen opvallen. Ook de framerates zijn op beide apparaten ongeveer hetzelfde.

Als de derde generatie iPad het moet opnemen tegen tablets met de NVIDIA Tegra 3-processor, dan blijkt dat de iPad 3 betere prestaties levert op minstens één onderdeel, de Fill Test in GLBenchmark 2.1:

GLBench-Fill-Test

Grafisch heeft de iPad 3 een sterke positie, dankzij de quad-core GPU. Maar kijken we alleen naar processorkracht, dan blijkt de quad-core NVIDIA Tegra 3 toch beter te scoren dan de A5X-chip in de iPad 3:

geekbench-score

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

4 reacties

 1. door alex

  Nou en?

  Beiden werken super, ik heb al jaren niets meer te klagen over rekenkracht, dat was vroeger wel anders…

 2. door Dennis

  Jullie linkje naar de Insanely Great Mac wijst naar hetzelfde atrikel als dat van de LaptopMag.

 3. door Ronald1959

  Uiteindelijk gaat het om gebruikerservaring en mijn originele iPad doet het nog goed en snel. Als ik het te traag vind worden gooi ik er een paar grote programma’s van af die ik dan toch niet gebruik.

  Maar ja, wie wil niet zo’n mooi scherm. Ik ook.
  Dus er komt er nog een bij. En mijn originele iPad? Die hou ik. Voor algemeen gebruik binnen het gezin.

 4. door diederik

  Allemaal leuk en aardig, maar ik ben uiterst tevreden met mijn iPad 2. Anders dan velen vind ik het niet nodig nog een iPad aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.