Nieuwe iPad raakt sneller oververhit: 5 graden warmer dan iPad 2

Afgelopen weekend kon je op iPadclub lezen dat de nieuwe iPad meer tijd nodig heeft om op te laden. Ook bleek de nieuwe iPad iets warmer te worden tijdens het opladen. Het leidde al snel tot speculaties dat de iPad snel oververhit zou raken, waarbij sommige gebruikers misschien al visioenen kregen van iPads die in […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad 3 hitteAfgelopen weekend kon je op iPadclub lezen dat de nieuwe iPad meer tijd nodig heeft om op te laden. Ook bleek de nieuwe iPad iets warmer te worden tijdens het opladen. Het leidde al snel tot speculaties dat de iPad snel oververhit zou raken, waarbij sommige gebruikers misschien al visioenen kregen van iPads die in vlammen zouden opgaan. Maar het blijkt allemaal reuze mee te vallen. Tweakers nam de derde generatie iPad mee naar het testlab om metingen te doen en meldt een verschil van ongeveer 5°C met de iPad 2. Het blijkt uit warmtebeelden die met een infraroodcamera zijn gedaan.

Na vijf minuten testen met GLBenchmark bleek de iPad 2 een temperatuur van 28,3°C te hebben bereikt op het heetste punt en de nieuwe iPad een temperatuur van 33,6°C. De nieuwe iPad wordt wel degelijk warmer, maar van kans op oververhitting is nog geen sprake. Vooral rondom de processor blijkt de temperatuur aardig op te lopen, wat waarschijnlijk wordt veroorzaakt door de grafische chip die zwaardere prestaties moet leveren. Met een temperatuur van 33,6°C blijft de iPad nét onder de maximumtemperatuur die Apple bij gebruik aanraadt, namelijk 35°C.

ipad temperatuur

Bij eerdere generaties iPad kwam oververhitting overigens wel voor, maar daarbij was sprake van externe factoren. Leg je de iPad bijvoorbeeld op het dashboard van een auto of zit je op een terrasje terwijl de felle zon schijnt, dan kan er gemakkelijk oververhitting optreden. Er verschijnt dan een melding zoals bovenin beeld, waarin je het advies krijgt om de iPad te laten afkoelen.

Is het nu iets om moeilijk over te doen? Ja en nee. De temperatuur van de iPad blijft nog in de buurt van je lichaamstemperatuur, dus er is geen kans op brandwonden of een iPad die te heet wordt om vast te pakken. Maar als je op een terrasje zit, je iPad wilt opladen én tegelijk een grafisch zwaar spelletje wilt spelen, heb je wel grotere kans dat je een oververhit-melding krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:21
Categorie iDevices
Onderwerpen oververhit, warmte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.