iCallAccess: monitor iPhone gesprekken op de computer (jailbreak)

·

iCallAccessiCallAccess is een extensie voor de iPhone die het mogelijk maakt om op de computer notificaties te ontvangen als je gebeld wordt. Als je op je iPhone gebeld wordt, verschijnt er op de computer een popup waarin je een afbeelding, de naam en het telefoonnummer van de beller krijgt te zien.

iphonecall100Je kunt een inkomend gesprek ook met behulp van de applicatie vanaf de computer weigeren of de verbinding verbreken. Daarnaast is het met behulp van syslogd mogelijk om een log-bestand van de inkomende gesprekken op te slaan. De afbeelding en naam van de beller worden alleen getoond als deze in het adresboek van je iPhone zijn opgenomen. De iPhone applicatie is getest op een iPhone 2G op firmware 2.0.1 en een iPhone 3G op firmware 3.0, maar zou ook op nieuwere firmwares en de iPhone 3GS moeten werken.

iCallMonitorOm gebruik te maken van de applicatie moet je op de computer een op Java gebaseerde client installeren genaamd iCallMonitor. De applicatie is getest op Linux en Windows, maar zou dankzij het gebruik van Java ook op de Mac of elk ander besturingssysteem moeten werken dat Java ondersteunt.

iCallAccess is beschikbaar via de repository van BigBoss. De applicatie kun je 15 minuten gratis proberen, daarna wordt de functionaliteit vanzelf uitgeschakeld totdat je een volledige license aanschaft voor €3,50. iCallMonitor is te downloaden op de website van de ontwikkelaar Adoubleu.de
door Paul Pols

Paul Pols is onze editor en schrijver op het gebied van beveiliging. Zijn interesse voor techniek en het 'hacken' daarvan begon al vroeg. Paul ziet het jailbreaken van iPhones, iPods touch en iPads als het recht van iedere gebruiker. In het dagelijks leven is Paul werkzaam als IT Security Expert bij Fox-IT en voert in dat kader onder andere penetratietesten uit op iOS apps en devices.

23 reacties

 1. door swen

  Dit had apple moeten uitvinden
  Apple kan zoveel meer als ze willen.

 2. door Bas

  Is het dan ook mogelijk om dit te koppelen aan een CRM? ben hier namelijk naar opzoek. (liefst vaste lijn) als iemand belt via SIP dat ik dan een browser windows kan openen.

 3. door Jchan

  Vraagje: Stel dat je iPhone gestolen wordt en de dief gebruikt je iPhone met zijn sim-kaart. Kan je hiermee telefoonnummers en dergelijke checken waarmee de dief belt?

 4. door sNicker

  Handig… tenminste… hoe wordt dit duidelijk gemaakt aan de app op de PC? Gaat dit via internet, via WiFi in hetzelfde netwerk, of zelfs nog lokaler via BlueTooth?
  Bij BlueTooth zou het geinig zijn als je dan ook met je PC kan opnemen en via microfoon en speakers van die PC kan bellen :D

  (Weet iemand trouwens software waar dat mee kan?)

 5. Origineel geplaatst door Jchan
  Vraagje: Stel dat je iPhone gestolen wordt en de dief gebruikt je iPhone met zijn sim-kaart. Kan je hiermee telefoonnummers en dergelijke checken waarmee de dief belt?

  Er wordt nergens gemeld hoe ver je van de computer af kunt zitten, slechte documentatie… Op zich wel tof als het zou kunnen :)

 6. door Robbin

  Nu nog voor smsjes

 7. door Remco

  Op Mac bestaat dit (en handsfree bellen, sms etc) al langer. BluephoneElite (mirasoftware.com). Perfect via Bluetooth

 8. door maurits

  @Remco:
  sms werkt alleen niet, voor de rest prima

 9. door Arie

  BluephoneElite is maar zeer beperkt voor de IPhone.

 10. door kruithre

  Origineel geplaatst door Arie
  BluephoneElite is maar zeer beperkt voor de IPhone.

  Huh? Ken je het wel?
  Doet loggin, SMS, chatten via telefoonlijn, draadloos spreken/luisteren, beheer (gemiste) gesprekken (exporteren, printen etc), uitlezen phonebook, enz enz enz

  Wat zou je nog meer moeten dan?

 11. door Roy

  @Bas: op het werk gebruiken we Procall software gekoppeld aan CRM pakket van Exact (E-Synergy) Volgens mij zijn er veel koppelingen met diverse CRM pakketten mogelijk, kijk maar eens op http://www.procall.de

 12. door Arie

  Zie site.

  Text Messages
  Phone lacks required features.

  Support for this feature is not possible.
  Limitations of the iPhone make it impossible for us to support SMS over Bluetooth. [link]

  Date+Time Sync
  Phone lacks required features.

  Call Log Sync
  Phone lacks required features.

  Ring Profile
  Phone lacks required features.

 13. door ScoeS

  Wat het bizarre is, er wordt helemaal niets vermeld over hoe de verbinding uberhaupt tot stand komt, over welke port dit loopt?

  Ik heb de plugin geinstalleerd en het een beetje zielige java bestandje geopend. Iphone respringt, plugin komt op de achtergrond tot leven. Op het laptopscherm komt plots m’n EMEI en serienummer te staan en het javascript leidt me door naar een paypal betaling, waar deze netjes al voor me worden ingevuld.

  Heb de boel getest en het werkt inderdaad, al is de interface van de client op de pc heel erg schamel. Je kunt het schermpje niet eens verplaatsen..

  Ik neem aan dat de verbinding via wifi tot stand is gekomen, wat gebeurt er nu als ik andermans huis binnenloop of ergens op straat een open wifi signaal oppak (in m’n broekzak..?)

  Het idee vind ik leuk, maar er zal echt moeten worden gewerkt aan de interface, en zo spoedig mogelijk een sbsettings toggle. Ook mis ik instellingen om te kiezen welke netwerk wel en niet informatie mogen ontvangen.
  Ook misschien iets aan de prijzige kant, voor dit geld hoop ik na een paar updates ook bijvoorbeeld via mn laptop een gesprek op de nemen en te kunnen bellen.
  Daar zou ik wel 10 dollar voor over hebben….

 14. Wat een brakke applicatie. Er bestaat al langer zoiets voor iedere telefoon, inclusief de iPhone, over het bluetooth protocol.

  http://www.sustworks.com/site/prod_phoneAmego_help/PhoneAmegoHelp.html

 15. door Jelle

  Aangeschaft en een aantal keer gebeld met een nummer dat in mijn telefoonboek staat. Het callding gaf echter aan dat het anoniem was (of iig niet zichtbaar). Heb licientie aangeschaft, ben benieuwd of het dan wel werkt.

 16. door Paul

  Misschien een zeer ‘n ‘stomme’ vraag.
  – Maar hoe kan je in 1 keer je ‘e-mail prullenbak’ op je 3GS leegmaken?

  Dank!

 17. door avdvee

  Even afgezien van de armzalige website en de armzalige niet te verplaatsen app (met spelvouten) krijg ik de client op mijn Windows 7 32bit NL met nieuwe Java omgeving totaal niet aan de praat: IcallMonitor: NetworkMultiCastListener: Coult not create MulticastSocket. Error setting options. .

  Idee is leuk, dat wel.

 18. door Jelle

  Bij mij werkt het prima! Ik begrijp alleen het praktisch nut nog niet helemaal. Popup blijft staan na een gesprek (ook als er niet opgenomen wordt). Irritant als je een film kijkt.
  Je kan met de popup alleen maar ophangen of negeren. Geen gesprekken opnemen of wat dan ook.

  Maar ach, het idee is geinig, 3,50 euro middelmatig gespendeerd.

 19. door bram Beirens

  BluePhoneElite werkt perfect op mn N85 met m’n macbook :)
  Inkomende oproepen, melding op het scherm, itunes pauzeert, je kan opnemen en zelfs bellen via de luidsprekers en micro van de macbook.
  Smssen is ook geen probleem :)

  Voor de iphone lijkt het me idd dat je alleen maar kan bellen.

 20. door Petert

  Is er niet nog een app voor dit maar dan dat je via je computer kan sms’en met je iPhone? Dat zou echt geweldig zijn! En mag ook via Jailbreak. Iemand?

 21. Origineel geplaatst door Paul
  Misschien een zeer ‘n ’stomme’ vraag.
  – Maar hoe kan je in 1 keer je ‘e-mail prullenbak’ op je 3GS leegmaken?Dank!

  Gewoon, door je telefoon op de grond te laten vallen… Lekker relevant?

 22. door jetgadget

  ja ziet er idd erg brak uit en ik moet drie keer klikken voor hij echt ophangt. . brr

 23. door jetgadget

  @ snicker en @ Scoes.. ik heb mn wife en Bluetooth uitstaan! telefoon in de andere kamer en nog doet ie het?
  werkt het dan toch anders?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.