Nieuwe festival-apps: Cultuurmarkt en Mysteryland

·

Mysteryland voor iPhone iPod touch appDe (ecologische) Cultuurmarkt in Antwerpen en het Mysteryland-dancefeest aan het Haarlemmermeer hebben elk hun eigen festival-applicatie voor de iPhone gekregen. Beide bieden ze een informatie over de locaties van de podia, hebben ze een overzicht van artiesten die optreden en zijn ze uiteraard voorzien van een plattegrond. Toch zijn de kersverse applicaties totaal verschillend van elkaar.

Cultuurmarkt

Festival-app Cultuurmarkt AntwerpenDe Cultuurmarkt-app van ontwikkelaar Bits of Love heeft vier prominente tabbladen die de stroom aan informatie organiseren. Maar bij de eerste twee is het meteen even goed kijken wat waar staat. Het meest linker tabblad staat voor het programma en die daarnaast voor de standhouders, maar de indeling is op beide pagina’s bijna hetzelfde. Onder programma tref je Nu & Later, Locaties, Genres en Alles en onder de Standhouders vind je Locaties, Genres, Alles en Kids. Desondanks is er geen lijst die de tijden van de optredens en de locaties samenbrengt. Dat is in meer festival-apps het geval. Mysteryland laat zien hoe dat wél moet, overigens.

Er is natuurlijk wel degelijk een plattegrond te vinden. Die tref je onder het derde tabblad. Er staan allerlei markeringen op, maar de kaart is niet interactief. Via een legenda in de rechter bovenhoek wordt alsnog toegelicht wat alle markeringen betekenen. Helaas zijn ook daar de locaties niet verbonden aan de optredens. Het was handiger geweest als alles in één oogopslag te zien was.

De Cultuurmarkt in Antwerpen vindt plaats op zondag 28 augustus van 11.00 tot 18.00 uur. Onder de Info-pagina in de app is meer (praktische) informatie te vinden.

Downloaden: Cultuurmarkt (gratis)

Mysteryland

Festival-app Mysteryland programmaIn tegenstelling tot de Cultuurmarkt, is Mysteryland een uiterst commercieel feest. Er gaat veel geld om in de dancescene en dat zie je terug aan de applicatie, die overigens ‘Powered by Vodafone’ is. De applicatie ziet er zeer verzorgd uit. Het maakt niet gebruik van tabbladen, maar van een hoofdmenu met de zes knoppen Programma, Capture, Plattegrond, Videos, Exclusive Content en Informatie.

Het Programma mag vanaf dit moment het schoolvoorbeeld zijn van hoe een festival-app is ingedeeld. Bovenin staat horizontaal een tijdbalk. In stroken van verschillende kleuren staan daaronder de verschillende podia. Door naar rechts te scrollen, ga je naar optredens die later zijn. De artiestennamen blijven echter onder de podiumnamen – die niét meescrollen – staan. Daarbij kan je ook naar onderen scrollen om nog meer podia en optredens te zien. De artiestennamen hebben bovendien een sterretje voor zich. Door die aan te tikken favoriet je een optreden. Ook kan je op een artiestennaam klikken om er meer informatie over te zien. Daar staat voorts een biografie, een foto, een video en Festival-app Mysteryland iPhone kaartkun je het podium op de kaart zien. Met de knop Artiesten rechtsboven het programma zie je de eigen als favoriet gemarkeerde artiesten onder elkaar staan, op volgorde van tijdstip van het optreden. Ook de podiumnaam is terug te vinden bij elk optreden. De manier waarop dit Programma-overzicht in elkaar steekt, is werkelijk subliem.

Met Capture kun je foto’s nemen en op Facebook delen waar voorts een Mysteryland-kader omheen komt, op de videopagina tref je filmpjes van zaken in en om Mysteryland en de Plattegrond is kleurrijk, duidelijk en interactief. Je kan op elke locatie drukken voor een korte toelichting en met één druk op de knop zie je dan ook weer de line-up van het podium. Als laatste leuke toefje zet de app een rode counter met het aantal dagen tot Mysteryland in het pictogram van de app. Die kun je in de instellingen uitschakelen.

Downloaden: Mysteryland (gratis)

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

14 reacties

 1. door Jacq

  Ik ga keer niet naar Mysteryland maar zou best fijn zijn als ze eens investeren in extra zendcapaciteit. Standaard werkt internet gewoon niet op grote feesten. Dus waarom je iPhone nog meenemen?

  Beantwoorden Quote

 2. door Frits

  Precies, zie bovenstaande reactie.
  Tot nu lukt het geen enkele provider om het netwerk dekkend en werkend te houden bij alle festivals die ik bezocht heb. Deze App zou er mede voor zorgen dat het netwerk plat ligt.
  Dus leuk dat ze een applicatie maken maar ze hadden zich alle moeite en geld kunnen besparen. Het werkt toch niet..

  Beantwoorden Quote

 3. door MrFCUUnknown

  Origineel geplaatst door Jacq
  Ik ga keer niet naar Mysteryland maar zou best fijn zijn als ze eens investeren in extra zendcapaciteit. Standaard werkt internet gewoon niet op grote feesten. Dus waarom je iPhone nog meenemen?

  Durf het bijna niet te zeggen. Meestal werkt mijn internet prima als ik 3G uitschakel. De GPRS werkt wel.

  Beantwoorden Quote

 4. door Henk

  Mysteryland app is bijna exact hetzelfde als de Welcome to the future app van het gelijknamige festival dat vorige week in Amsterdam plaatsvond. Overigens was deze ook gesponsord door Vodafone dus volgens mij een gevalletje van copy paste.

  Beantwoorden Quote

 5. door Jacq

  Origineel geplaatst door MrFCUUnknown
  Durf het bijna niet te zeggen. Meestal werkt mijn internet prima als ik 3G uitschakel. De GPRS werkt wel.

  Dat wil nog wel eens helpen maar ML is wel kansloos feest hoor, wat netwerk betreft. 70.000 bezoekers is ook niet niks natuurlijk. Maar wat Frits al zei.. ze belasten het netwerk zo alleen maar meer.

  Beantwoorden Quote

 6. door Jan

  Ai techno gangers hiero

  Beantwoorden Quote

 7. door Nils

  @Jacq: Omdat het ook offline werkt?

  Ot: leuke app. Foto’s plaatsen werkt ook! ;)

  Beantwoorden Quote

 8. door xLvk

  Mysteryland app toch maar proberen..

  Beantwoorden Quote

 9. door Neoflux

  Origineel geplaatst door Henk
  Mysteryland app is bijna exact hetzelfde als de Welcome to the future app van het gelijknamige festival dat vorige week in Amsterdam plaatsvond. Overigens was deze ook gesponsord door Vodafone dus volgens mij een gevalletje van copy paste.

  Als ik naar de screenshots kijk is het dezelfde app van Tomorrowland. En aangezien de slogan voor beide festivals dezelfde is, ga ik ervan uit dat ook daar ID-T de organisator is, en dat appmiral de app gemaakt & gekopieerd (lees: aangepast) heeft.

  Beantwoorden Quote

 10. door Frits

  @MrFCUUnknown: Dacht je dat ik hetzelfde nooit probeer?
  – Dancevalley, noppes
  – Emporium, noppes
  – Extrema, noppes
  – Electronic Family, nagenoeg noppes
  – Mysteryland, verwacht er helemaal niks van gezien dekking vorig jaar.

  Ook Extrema & Emporium hadden speciale App’s waar je geen ruk aan had. Geld van ontwikkeling hiervan had men beter in een lagere entreeprijs kunnen verwerken!

  En de providers verhogen flink de tarieven maar dekking op grote evenementen, ho maar.

  Beantwoorden Quote

 11. door Jacq

  @Frits: Jij hebt je in ieder geval niet verveeld deze zomer :D

  Voor Sensation hadden ze dit jaar als thema ‘Innerspace’, wat ondersteund werd met een app waarmee je dan direct je foto’s en video’s kon delen met de buitenwereld.
  Nou heb ik daar geen behoefte aan maar een beetje netwerk om vrienden terug te vinden is toch prettig. Ik was ook echt blij dat er op de plattegrond 6 wifimasten stonden. Die heb ik tot op heden nog niet gevonden :(

  Aan de andere kant. Soms staan mensen ook wel teveel met hun BB’s en iPhones en wordt er weinig meer gefeest.

  Beantwoorden Quote

 12. door Jaap

  Nou ik had dit jaar zowel op extrema als dance valley internet op de iphone. Niet super snel en af en toe een happering maar kon gewoon whatsappen ed. Zit bij vodafone.
  Hopelijk bij mystery ook gewoon weer bereik.

  Beantwoorden Quote

 13. door Harry

  @Frits: Vandaar dat er ook voor gezorgd is dat de app ‘offline’ te gebruiken is…

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.