15 iPhone-apps die meer uit je Dropbox halen

·

Dropbox fotoOnline opslagdiensten zijn handig als je meerdere apparaten gebruikt. Je hebt altijd toegang tot belangrijke bestanden en kunt backups maken, zodat je foto’s en documenten nooit zoekraken. Er zijn heel wat aanbieders van dergelijke diensten. Zo heb je de opslagdienst van Apple MobileMe (iDisk), Box.net en als meest populaire aanbieder: Dropbox. Een zoekopdracht in de App Store levert veel resultaten op van apps die Dropbox-integratie hebben, maar welke apps zijn ook daadwerkelijk nuttig? iPhoneclub zocht het uit en selecteerde 15 applicaties die op een leuke en goede manier gebruik maken van Dropbox. De applicaties zijn verdeeld in enkele categorieën: bestanden, tekst verwerken, to-do’s, muziek en foto’s.

Bestanden

Dropbox pictogramDropbox
Prijs: €0,00
Versie: 1.4.1

De meest voor de hand liggende app is natuurlijk de eigen app van DropBox. Met de Upload-functie kun je eenvoudig foto’s en video’s in je DropBox-account zetten en daarnaast kun je natuurlijk alle bestanden vanuit je DropBox bekijken. Verder heeft DropBox een handige optie om bestanden als favoriet te markeren, zodat je deze ook offline kunt bekijken. Ook kun je e-mailbijlagen (documenten, foto’s, enzovoorts) direct naar de Dropbox-app opslaan.

iFileExplorer pictogramiFileExplorer
Prijs: €1,59
Versie: 3.2

iFileExplorer is een echte all-in-alleskunner. Met deze applicatie kun je foto’s, video’s, documenten en zelfs .zip-bestanden opslaan. Als speciale mogelijkheden claimt deze app dat je er ook bestanden met kunt comprimeren, Word-bestanden mee kunt openen en ook andere online opslagdiensten kunt gebruiken zoals MobileMe. Een aanrader voor de mensen die alles uit hun Dropbox willen halen dus of een all-round bestandsbeheerder zoeken.

Tekstverwerkers

Schrijven 2Schrijven (Write) 2
Prijs: €1,59 (introductieprijs)
Versie: 1.0.1

Deze applicatie is geheel gericht op het schrijven van tekst. Je kunt met deze app onder andere ‘full-screen’ tekst schrijven zodat je niet wordt afgeleid door andere dingen. Ook heeft deze app de mogelijkheid om een wachtwoord op je notitie of tekst te zetten als je bang bent dat iemand je intieme of gevoelige teksten leest. De meest aantrekkelijke feature van deze app is dat je kunt instellen dat een woord automatisch wordt vervangen door een vooraf ingestelde tekst.

PlainText pictogramPlainText
Prijs: €0,00
Versie: 1.4.1

Deze applicatie heeft in tegenstelling tot de vorige app maar één thema. De applicatie heeft een “papieren” achtergrond, waardoor je makkelijker lange stukken tekst zou moeten kunnen schrijven. De app concurreert vooral met Apple’s eigen Notities-applicatie. Bijkomend voordeel: de app is universeel, dus ook op de iPad te gebruiken.

Nebulous NotesNebulous Notes
Prijs: €1,59
Versie: 4.3.2

Deze tekstverwerker is vooral gericht op de echte die-hard tekstverwerkers en ontwikkelaars. Zo kun je bij deze app macro’s instellen, heeft de app een woordenteller en kun je HTML-tags invoeren. Toch heeft deze app ook voor de normale gebruiker een aantrekkelijke feature: je kunt namelijk AirPrint gebruiken om je geschreven documenten uit te printen. Moet je nog wel even zoeken naar een compatibele printer.

To-do’s

Do appDo
Prijs: €1,59
Versie: 1.4

Takenplanner Do kwam eerder deze maand al langs in het AppEvent, maar deze takenlijst-app is zeker interessant genoeg om ook als betaalde versie te downloaden. Zo kun je met Do todo’s groeperen, voorzien van een context of tag, aangeven hoe lang een taak doorloopt en kun je taken delen via e-mail, sms, Twitter, Facebook of deze opslaan in je Dropbox, zodat je op meerdere iOS-devices dezelfde takenlijst kunt beheren. Ook kun je functies toewijzen aan het badge-icoon.

droplist todoDroplist ToDo
Prijs: €1,59
Versie: 1.21

Droplist ToDo heeft nog geen waarderingen in de Nederlandse App Store, maar in de Amerikaanse App Store mag deze app zich verheugen op een hoog gemiddelde van 4,5 sterren na 48 recensies. Die zijn dan ook allemaal verdiend. Met deze app kun je namelijk heel makkelijk to-do’s toevoegen. Het is zelfs mogelijk om lijstjes uit een e-mail in de applicatie te kopiëren die dan direct worden omgezet in een to-do-lijst. Ook kun je via de webinterface van Dropbox eenvoudig de takenlijst aanpassen, als je even niet je iPhone op zak hebt. Daarnaast heeft de app ook een mooie interface.

Muziek

boxytunes pictogramBoxyTunes
Prijs: Tijdelijk €0,79, daarna €1,59
Versie: 1.4

Deze app bespraken we eerder deze week, maar werd toen niet positief onthaald. Toch is het een interessante app, omdat het gebaseerd is op de manier waarop Amazon en Google hun muziekdienst aanbieden. Met deze applicatie kun je muziek in je Dropbox-account zetten, die daarna via deze applicatie kan worden afgespeeld. De app heeft een iPod-achtige interface en heeft ondersteuning voor AirPlay. Let wel even op welke muziekbestanden de app ondersteunt!

Ringtone remix pro appRingtone Remix Pro
Prijs: €0,79
Versie: 1.04

Ben je de saaie standaard ringtones van Apple een beetje beu? Dan kun je met deze applicatie je eigen ringtones maken. De app heeft een optie die automatisch (probeert) het beste gedeelte van een liedje om te zetten in een ringtone. Ook heeft de app een overzicht van de geluidsgolven van een liedje, voor het geval je heel precies een gedeelte van het liedje wilt afbakenen. Ben je klaar met het maken van een ringtone, dan kun je deze daarna afluisteren met de preview-optie die deze app heeft. Delen van de ringtones kun je doen via Dropbox of e-mail.

DropvoxDropVox
Prijs: Tijdelijk €0,79, daarna €1,59
Versie: 1.0.5

Deze app is handig voor journalisten, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld snel wat willen opnemen in een vergadering. De applicatie heeft een simpele interface, met een grote opnameknop (Record). Zodra je een opname hebt gemaakt, wordt het bestand opgeslagen op je Dropbox account. Ook heeft de app de mogelijkheid om direct na het openen te beginnen met opnemen, handig als je haast hebt. Daarnaast heeft de iPhone app ook multitasking, zodat je in de achtergrond kan blijven opnemen. Afluisteren van de opnames kan bijvoorbeeld via de officiële Dropbox app.

Foto’s

CloudCopyCloudCopy
Prijs: €1,59
Versie: 1.1

Als je veel op reis bent – en veel foto’s maakt met je iPhone- zul je niet altijd een computer bij de hand hebben om de foto’s van je iPhone af te halen. Met deze applicatie kun je dat gewoon via Dropbox doen. Zo heeft de app de mogelijkheid om ál je foto’s te synchroniseren, of slechts een selectie. Een nadeel is uiteraard wel dat je 2GB bij een gratis DropBox-account zo vol staat met foto’s. Gelukkig kun je met deze app de foto’s ook naar Facebook sturen. Let er wel op dat er voor deze applicatie een Wi-Fi-verbinding nodig is.

pictogram QuickShotQuickShot
Prijs: €0,79
Versie: 1.5

In tegenstelling tot de vorige app kun je met deze applicatie ook foto’s maken, die direct naar je Dropbox gesynchroniseerd worden. De app heeft een duidelijke interface en heeft volgens de ontwikkelaar alle camerafuncties die je in andere apps ook vindt, met nog wat extra. Daarnaast kun je net als met CloudCopy bestaande foto’s uit je fotorol uploaden naar je Dropbox-account. De app is universeel, dus als je (ook) een iPad 2 hebt hoef je de applicatie maar eenmalig aan te schaffen.

Opvallend

pictogram contacts backup appContacts Backup
Prijs: €1,59
Versie: 1.5.0

Met deze applicatie kun je makkelijk en snel een back-up van je contacten maken en die back-up weer terugplaatsen als de nood aan de man is. Via een In App Purchase kun je een code kopen waarmee je de back-up van je contacten via een aparte website kunt bewerken. Als je veel foto’s in je contacten hebt staan, moet je opletten dat je genoeg ruimte op je Dropbox-account hebt, omdat profielfoto’s ongemerkt veel ruimte kunnen innemen. De app is universeel, dus ook te gebruiken op de iPad.

Scanner Pro appScanner Pro
Prijs: €5,49
Versie: 3.1

Het doel van deze applicatie is het scannen van documenten, visitekaartjes, bonnetjes en informatie op whiteboards, en lijkt dus vooral gericht op het bedrijfsleven. Maar ook scholieren zullen deze app graag gebruiken. Heb je geen zin om alle tekst van het schoolbord of een PowerPoint-presentatie over te schrijven, dan maak je toch gewoon een foto? In Scanner Pro kun je dan de foto importeren, waarna deze wordt aangepast zodat je de tekst beter kunt lezen. Daarna kun je er eventueel een PDF-bestand van maken, die je dan weer op je Dropbox-account zet zodat je deze later op je computer nog eens kunt bekijken.

Maven Web-browserMaven Web Browser
Prijs: €0,79
Versie: 1.3.1

Deze web-browser is redelijk uniek; zo heeft de app een soort joystick waarmee je op de webpagina navigeert, heeft de app een downloadbeheertool, een privéstand en een schijf met bekende websites. Ook kun je met deze browser meerdere tabbladen openen, al is het helaas onmogelijk om alle tabbladen te sluiten, zoals dat in Apple’s eigen Safari wel mogelijk is. Met Maven Web Browser kun je bestanden downloaden, die je daarna kunt opslaan naar Dropbox of Evernote.

Weet je nog meer applicaties die op een leuke manier gebruik maken van Dropbox? Laat het ons weten via de reacties.

Niet alle besproken apps zijn persoonlijk door ons getest. DropBox referral- of affiliate-links in reacties zullen worden verwijderd.

door Leon Verhelst

Had tot de introductie van de iPhone 3G een Nokia 3310. Kocht zijn eerste iDevice in 2008, als cadeautje voor het slagen op de HAVO. Ontdekte daarna Apple en alles wat daar mee te maken heeft. Groot liefhebber van gadgets. Studeert momenteel Commerciële Economie aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen en loopt een half jaar stage bij iPhoneclub.

26 reacties

 1. door Peter van Loevezijn

  Goed om aandacht te besteden aan het programma dat papierloos en slimmer werken stimuleert en faciliteert. Jammer dat bij Nebulous notes het grootste voordeel niet wordt genoemd: de pijltjestoetsen! Die mist iedereen in het iPadtoetsenbord, maar die krijg je wel bij deze tektsverwerker. Heb er een artikel over geschreven: http://bit.ly/g6dhFz

  Beantwoorden Quote

 2. door Martijn

  Er is ook de erg handige site dropdav.com. Deze biedt webdav-toegang tot Dropbox, dwz dat je vanuit bijv. Pages op iPad rechtsstreeks documenten naar je Dropbox kunt saven.

  Was gratis, maar het lijkt erop dat je er binnenkort voor moet gaan betalen helaas.

  Beantwoorden Quote

 3. door Nick

  Goed artikel, zulke overzichten zijn erg handig nu de meeste apps in de Store ‘gevestigd’ zijn. Een gratis account zit helaas wel zo vol, maar daar is het ook gratis voor!

  Kan me nog een andere app herinneren die uit je Dropbox account streamde, maar kan het niet vinden tussen de 57 (toch indrukwekkend vergeleken met een tijd geleden!) Dropbox apps.

  Ga zo door :)

  Beantwoorden Quote

 4. door wiedo

  De jailbreak app DataDeposit is een leuke. Hiermee kan je alle configuratie van je apps naar je dropbox backuppen en weer terug halen!

  Beantwoorden Quote

 5. door Martijn

  1Password is de ideale password management tool icm Dropbox. Mac, Windows, mobiles etc etc.

  Beantwoorden Quote

 6. door Bart

  Even kijken of er wat handigs tussenzit, ik maak zelf dankbaar gebruik van Dropbox.

  15 iPhone-apps die meer uit Evernote halen next?

  Beantwoorden Quote

 7. door appe

  De app ‘notebooks’ blijft het beste!!

  Beantwoorden Quote

 8. door Rembert

  Ik ben juist overgestapt van DropBox naar SugarSync. Ben benieuwd wat voor Apps daarmee samenwerken (buiten bv. Documents 2 Go Premium)

  Beantwoorden Quote

 9. door Steven

  Hey, erg bedankt!
  Mischien leuk te vermelden dat je via dropbox .dwg bestanden kunt openen. Ze verschijnen dan in de app autocad WS, erg makkelijk! Zullen vast nog meer apps zijn die dit kunnen….

  Beantwoorden Quote

 10. door n8n

  Wel leuk PlainText en Contacts Backup maar notities synchroniseren al met Mail op de desktop en contacten via Google met Adress Book

  Beantwoorden Quote

 11. door Niels

  Had gonny al eens getipt. Waar ik blij mee ben, Picbox: Upload je Camera Roll naar Dropbox
  http://nielshoogenhout.nl/archives/193

  Beantwoorden Quote

 12. door Paul citroen

  Ben zelf erg enthousiast over de dropbox intergratie in goodreader. Je kunt nu hele directories vanuit dropbox rechtstreeks syncen in Goodreader

  Beantwoorden Quote

 13. door Legalcomplex

  Ik mis nog steeds het simpele mailen van een bestand en niet alleen de link vanuit dropbox. In dat geval bied alleen Goodreader een uitkomst

  Beantwoorden Quote

 14. Vergeet Songbox niet. Deze doet zo te lezen hetzelfde als Boxytunes, maar is geheel gratis. Ook de Chrome plug-in voor in je browser is handig.

  Beantwoorden Quote

 15. door Fritz

  Hierboven noemt Martijn het al: 1Password.
  Hieronder de link naar het artikel van vorig jaar hierover (van jullie zelf notabene)

  Beantwoorden Quote

 16. door Rednose

  Nuttig artikel, evenals een aantal reakties. Mijn dank daar voor.

  Beantwoorden Quote

 17. door MobieleEenheid

  Dropbox geeft 2 GB gratis opslag. SugarSync geeft 5 GB. Gebruik vooralsnog Dropbox, meerdere malen per dag, vooral tekst. Ik kom meestal niet boven 5% van de opslagcapaciteit, mede omdat veel bestanden er tijdelijk opstaan. Snap trouwens niet dat Microsoft nog niet met een mooie app komt, daar krijg je 25 GB gratis.
  De besproken schrijf-apps hebben mooie functionaliteit maar missen compatibiliteit met bestandsformaten van de grote tekstverwerkers. Gebruik dagelijks DocsToGo (premium) en soms QuickOffice die naadloos samenwerken met Dropbox, SugarSync en met de officeprogramma’s van Microsoft en Apple. Zij missen echter de mooie features van de genoemde schrijf-apps (zucht).

  Beantwoorden Quote

 18. door Muppel

  Leuke samenvatting. Thx!

  Beantwoorden Quote

 19. door Max

  Ik gebruik al een tijdje Quickoffice met Dropbox en dat werkt ook prima. Op m’n PC al m’n office documenten in m’n Dropbox syncfolder en ik heb ze altijd bij de hand.

  Beantwoorden Quote

 20. door Julio

  Jammer dat er geen aandacht wordt besteed aan dropbox-apps voor gejailbreakte telefoons… De meeste dropbox apps in cydia kunnen meer dan deze apps…

  Beantwoorden Quote

 21. door MobieleEenheid

  Origineel geplaatst door Julio
  Jammer dat er geen aandacht wordt besteed aan dropbox-apps voor gejailbreakte telefoons… De meeste dropbox apps in cydia kunnen meer dan deze apps…

  Vertel eens. Ben wel benieuwd.

  Beantwoorden Quote

 22. door Michiel R

  Ik zweer bij TaskPaper, beste To Do App die er op de markt is wat mij betreft! Syncen kan ook over dropbox…

  Beantwoorden Quote

 23. door Maarten

  Wat te denken van Office2…
  Een app waarmee je word en excel documenten kan bewerken. Werkt vanuit je standaard mailapp, maar ook met dropbox.

  Beantwoorden Quote

 24. door benBen

  Origineel geplaatst door wiedo
  De jailbreak app DataDeposit is een leuke. Hiermee kan je alle configuratie van je apps naar je dropbox backuppen en weer terug halen!

  is er ook een variant van deze app voor NIET jailbreak iPad/iPhone?

  Beantwoorden Quote

 25. door Nicolas

  Je hebt ook nog GoodReader, waarmee je naast Dropbox ook nog naar Google Docs, Mail accounts, FTP servers en nog een paar andere dingen kunt connecten.

  Beantwoorden Quote

 26. door Erik

  Mocht je nog geen Dropbox hebben, gebruik deze link dan om je aan te melden. Dan krijg je namelijk 250 MB extra ruimte!!!
  http://db.tt/wzaY4wE

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.