Game-update: Burning Bull, Bumpy Road, Bad Apples: Battle Harvest en Game van de Week

In de Game-update vandaag allemaal originele games voor de iPhone en iPod touch die beginnen met een B: Burning Bull, Bad Apples: Battle Harvest, Bumpy Road en Buckshot. Oh, en dan is er nog The King's Worry.

GU VR Bumpy Road voor iPhone en iPod touch hoofdplaatMet een iets creatievere kop hadden we deze Game-update de ‘B’ editie kunnen noemen. Burning Bull gaat over een stier die mensen omver loopt, Bad Apples Battle Harvest is een vernuftig leuk match-3 spelletje, Bumpy Road is een game waarin je niet de auto maar de weg bestuurt en ook de Game van de Week begint met een B. Maar stel nou dat we dat gedaan hadden, wat had het tijdelijk gratis The King’s Worry hier dan gedaan?

Burning Bull: de stier slaat terug!

GU VR Burning Bull voor iPhone en iPod touchEergisteren bespraken we Bullfighting Hero in de Game-update. We zijn twee dagen verder en nu slaat de stier alweer terug op de stierenvechters! Het kan snel gaan in de App Store. In Burning Bull speel je een stier die conform een Spaans volksfeest door de straten rent achter mannen aan die zichzelf iets te graag willen bewijzen. Nu je de controle hebt over de stier, ontsnapt geen man meer aan het noodlot. Tenminste, dat is de bedoeling. Raak zoveel mogelijk mannen op straat en ga daarna het gevecht aan met groepen mannen in de ring. Als je een gevecht wint, komt er nog een horde potentiële matadoren en dat gaat zo maar door totdat je het beoogde aantal geraakte mannen niet haalt. Dan is het een kwestie van je naam invullen en de highscore optekenen. Nee, echt smakelijk is het allemaal niet maar Burning Bull is stiekem best leuk.
Downloaden: Burning Bull (gratis)

Bad Apples: Battle Harvest tijdelijk goedkoop

GU VR Bad Apples Battle Harvest voor iPhone en iPod touchGelukkig zijn er nog steeds games die een gaatje in de overvolle markt van de match-3 spellen ontdekken. Toen Bad Apples anderhalf jaar geleden uitkwam, prezen we het spel om zijn afwerking en originele aanpak. In een veld met appels moest je de goede namelijk sorteren en de slechte juist niet. Het vervolg, Bad Apples: Battle Harvest, heeft opnieuw een originele insteek. Nu klimmen wormen na elke zet naar boven. De bovenkant mogen ze echter niet raken natuurlijk. Dus is het taak het appelsoort te verwijderen waar de worm op dat moment in zit, óf de appelsoort waar de worm na je zet in zit, te prepareren voor verwijdering. Bad Apples: Battle Harvest heeft een verhaalmodus, een Recruit-stand met een beperkt aantal zetten en een Invasion-stand waarin je op jacht kan naar de highscore. Er zijn in totaal 90 levels. Battle Harvest kost momenteel de helft omdat Apple het spel aanraadt in de New & Noteworthy-sectie. Die nominatie vinden we meer dan terecht: het spel is zeker zo leuk als zijn voorganger.
Downloaden: Bad Apples: Battle Harvest (tijdelijk €0,79)
Downloaden: Bad Apples: Battle Harvest Lite (gratis)

Vandaag gratis: The King’s Worry

GU VR The King's Worry voor iPhone en iPod touchEen beetje raar is het wel: ter ere van de release van de gratis Lite-versie de volledige versie tijdelijk gratis maken. The King’s Worry is opnieuw een innovatief match-3 spelletje. Je speelt een blond knulletje dat een leger van rare schepsels van zich afslaat door diamanten te combineren. De diamanten hebben een waarde van 1 tot en met 9. Elke keer als je erop drukt, wordt het cijfer hoger maar de kracht ervan minder. Je hebt slechts een paar seconden de tijd voordat je weer een aanval kan doen. Als de tijd verstreken is, moet je aanval zo krachtig mogelijk zijn en moet je dus zoveel mogelijk diamantjes met lage waarden aan elkaar gekoppeld hebben. Klinkt lastig? Het spel legt het nog eens rustig uit in Engelstalige tutorials. The King’s Worry heeft een origineel concept (zoals elk spel vandaag in de Game-update, eigenlijk) en is leuk om te spelen, maar we vinden het wel wat lastig.
Downloaden: The King’s Worry (tijdelijk gratis)

Rijdende haat-liefde verhouding: Bumpy Road

GU VR Bumpy Road screenshotIn de reacties op de Game-update van gisteren veronderstelde een lezer dat we het nieuwe spelletje Bumpy Road waren vergeten. Dat is niet helemaal waar: we wisten gewoon nog niet zo goed wat we ermee aan moesten. Zie je, Bumpy Road is een lieflijk uitziend spel dat overloopt van de schattige, mierzoete beelden en geluiden. Het maakt tevens gebruik van een bijzonder origineel spelmechanisme: je bestuurt niet het autootje waar meneer en mevrouw Bumpy Road in rijden, maar de ondergrond. Daarmee kan je het autootje laten stuiteren en springen. Een geweldig idee, maar nu komt het… we kunnen gewoon niet erg warm worden van Bumpy Road. Het is meer bezigheidstherapie dan een spel. Je pakt muntjes en dat is het. Er is geen uitdaging en geen afwisseling. Bovendien vinden we het spel voor 2,39 euro verhoudingsgewijs ook nog aan de prijzige kant. Maar maak vooral zelf een proefritje.
Downloaden: Bumpy Road (€2,39, universele app)

GAME VAN DE WEEK: Buckshot!

GU VR Buckshot voor iPhone en iPod touchDe Game van de Week hebben we niet besproken in de Game-update, maar in een apart artikel. Buckshot luidt de naam en in het spel ga je tegen je vrienden op fotojacht. De computer schotelt een veld van 25 vakken met foto-opdrachten voor en wie de beoogde doelstelling als eerst haalt (completeer een rij, kolom of het veld), wint. Ondertussen kunnen tegenspelers een slechte foto ‘uitdagen’ en als een meerderheid tegen de foto is, vervalt de foto en de score. Buckshot kwam begin deze week uit en had wat vastloop- en login-problemen, maar die zijn nu al verholpen in een update. Dat geeft ons het vertrouwen dat een chatfunctie tijdens het spel er snel aankomt. Buckshot is geen spel waarbij je een mannetje laat springen; nee, hier vlieg je zelf door het huis en de buurt op zoek naar de juiste foto. Er is nu ook nog een gratis versie met advertenties uitgekomen. Dus verzamel je vrienden en hup, op jacht!
Downloaden: Buckshot (€1,59)
Downloaden: Buckshot Free (gratis)


Hier een overzicht van alle Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 19:21
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.