‘Apple komt met ‘ultimate’ iPad vierde generatie’

28 januari 2013, 09:21 · Bastiaan Vroegop

iPad 4Apple is van plan om een nieuw model van de iPad vierde generatie te introduceren, die intern bekendstaat als de ‘ultimate’ iPad. Dit heeft 9to5Mac gehoord van bronnen. Deze nieuwe iPad krijgt vermoedelijk 128GB opslag en zal met zowel 4G als alleen Wi-Fi worden aangeboden. Het dit weekend verschenen iOS 6.1 bevatte namelijk al aanwijzingen naar een iDevice met 128GB opslag. Wanneer deze nieuwe iPad wordt aangeboden en hoeveel hij zal gaan kosten, is nog niet duidelijk.

Met iOS 6.1 schijnbaar zo goed als klaar voor release, bestaat er een kans dat de ultimate vierde generatie iPad al snel zal worden aangeboden. Apple’s eerstvolgende gebruikelijke iDevice-evenement is nog zo’n twee maanden van ons verwijderd: tot nu toe was er sinds 2010 ieder jaar in maart een iPad-gerelateerde aankondiging. Hoewel het waarschijnlijk is dat de ultimate iPad het 128GB-model zal worden, baseert 9to5Mac zich hierbij enkel op de eerdere speculatie over iOS 6.1′s aanwijzingen.

Gaat het inderdaad om een nieuw model van de iPad 4, dan is het nog de vraag of we naast extra opslag nog iets anders kunnen verwachten. Apple staat er om bekend na verloop van tijd iDevices met alternatieve opslagcapaciteit aan te bieden, maar hierbij gaat het vaak juist om goedkopere iPhones met minder geheugen.

Ultimate iPad 4

Apple heeft op dinsdag 29 januari het 128GB-model van de iPad vierde generatie aangekondigd.
Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

26 reacties

 • Ismail
  1 year

  Ik zie het al helemaal voor me: ‘De nieuwe iPad met 128GB geheugen, nu voor slechts €999,99!’ Haha, dan zou ik liever voor een Macbook Air of iets dergelijks gaan.

  Antwoord Quote

 • Profie
  1 year

  @Ismail: Precies;) Ik zou ook geen 128gb willen, maar voor alles wat Apple maakt is een markt;)

  Antwoord Quote

 • olga2000
  1 year

  Ik heb nu iPad 3 32gb wifi. Prima dingetje… 64gb vond ik aan dure kant. Moet wel bij zeggen, dat ik nu wat gratis podcasts (met video) heb gedownload en mijn geheugen zit toch aardig vol. Ik overweeg het om volgende iPad toch met 64gb te nemen. Maar dan is die nieuwe connector… mijn iPad 3 heeft nog oude 30pin en ik heb redelijk nieuwe accessoires ervoor. Daarnaast doet die het nog prima! Ik zou eerder een iPad mini met 64gb aanschaffen. iPad 3 is geweldig, maar een beetje te zwaar om dagelijks mee te nemen. Echter, op de bank, wordt die dagelijks gebruikt!

  Antwoord Quote

 • Barend
  1 year

  Dit is toch gewoon klanten naaien en de markt verzieken ik heb pas een 4 64GB en nu alweer een nieuwe

  Antwoord Quote

 • Bart
  1 year

  Ikzelf heb een ipad 4 en mijn vrouw een ipad 3 en het verschil is miniem. Er mag een nieuwe uitkomen en ik heb altijd gevolgd maar ik ga passen denk ik. Zolang mijn toestellen het goed doen zal ik ze houden. Dan loop ik maar één of een paar modellen achter, het gaat te snel. Je krijgt van je toestellen nog wel veel terug op 2de handssites maar toch. De laatste nieuwe telkens, niet meer voor mij. Al zweer ik wel bij Apple, het enige goede tablet is een ipad.

  Antwoord Quote

 • ramon
  1 year

  Ben al wat jaren Apple fan maar de laatste half jaar gebeurt er veel niks!!

  Heb van t weekend ook een Samsung Note 2 gehaald. Prachtig ding als er niet snel wat gaat gebeuren is Apple zo BlackBerry.

  Antwoord Quote

 • aspers
  1 year

  Apple gaat hun concurrentie een beetje naspelen. Steeds nieuwe modellen uitbrengen die weer wat beter zijn. Alles leuk en wel…. maar als dat hun nieuwe strategie is moeten ze ook de prijs aanpassen naar dat van de concurrentie

  Antwoord Quote

 • Dirk
  1 year

  Waarschijnlijk is de 128 GB versie een warm houdertje voor het later verschijnen van de 5de gen ipad in de herfst en niet in maart.

  Antwoord Quote

 • Jaap
  1 year

  In combinatie met de geruchten dat de igzo schermen van sharp langer gaan duren logisch.
  Ik koop pas weer een ipad als ze een echt nieuwe uitbrengen bv met design van de mini tot die tijd hou ik mijn ipad 2.

  Antwoord Quote

 • Mark
  1 year

  Sja, leuk, een 128GB iPad… maar niet voor mij, ik kocht sowieso nooit de 64GB, altijd de 32GB.
  En ben prima tevreden met m’n iPad4.

  Antwoord Quote

 • Evander
  1 year

  @Barend:

  Ik snap dit soort typetjes nooit. Wil jij altijd het nieuwste van het nieuwste? Dus jij koopt ook elk jaar een nieuwe Volkswagen Golf omdat jou Golf 5 een jaar ‘oud’ is? Zucht.

  On-topic: Ik denk persoonlijk dat de 16GB zal verdwijnen. 32GB zal het instapmodel worden, gevolgd door 64GB en 128GB.

  Antwoord Quote

 • Frits
  1 year

  Origineel geplaatst door Barend
  Dit is toch gewoon klanten naaien en de markt verzieken ik heb pas een 4 64GB en nu alweer een nieuwe

  Pfff…nou ja zeg. Komen ze niet mee nieuw model dat zeiken dat ze achterlopen omdat de concurrentie wel met nieuwe modellen komt en nu zeiken dat je genaaid wordt.

  Je wordt niks genaaid zeur. Je koopt een product met bepaalde specs en hebt daar schijnbaar een bedrag voor over. Klaar.

  Antwoord Quote

 • Frits
  1 year

  Origineel geplaatst door aspers
  Apple gaat hun concurrentie een beetje naspelen. Steeds nieuwe modellen uitbrengen die weer wat beter zijn. Alles leuk en wel…. maar als dat hun nieuwe strategie is moeten ze ook de prijs aanpassen naar dat van de concurrentie

  Tsja…eigenlijk zonder woorden….
  Concurrentie naspelen. Hoe zie jij het eigenlijk dan voor je?
  Elke fabrikant van welk product brengt nieuwe modellen uit met veranderde specs. Auto’s, witgoed, fietsen. brommers enz enz enz

  Antwoord Quote

 • Eendje
  1 year

  Toch verbazingwekkend hoe mensen conclusies kunnen trekken na het horen van een (enkele) gerucht.

  Wacht gewoon en oordeel dan pas.

  Antwoord Quote

 • SilverShadow
  1 year

  Ik voel me bijna antiek met de eerste iPad die nog super functioneert :)

  Antwoord Quote

 • lordoftheflatbush
  1 year

  Nou nou, schokkend hoor. De “ultimate” iPad met 128GB.
  Gewoon dezelfde iPad met wat meer geheugen.
  Is er nou helemaal niets meer te hypen….?
  Dit is toch niet het vermelden waard. Gewoon in de Apple store zetten en verder niks.

  Antwoord Quote

 • Flieps
  1 year

  @SilverShadow:

  Die is ook pas 2,5 jaar oud!

  Antwoord Quote

 • joho
  1 year

  Origineel geplaatst door lordoftheflatbush
  Nou nou, schokkend hoor. De “ultimate” iPad met 128GB. Gewoon dezelfde iPad met wat meer geheugen. Is er nou helemaal niets meer te hypen….? Dit is toch niet het vermelden waard. Gewoon in de Apple store zetten en verder niks.

  Euh ik weet niet hoor dit blijft allemaal een gerucht en je weet helemaal nog niet of het een ipad 4-tje wordt met alleen maar wat meer geheugen. Neemt niet weg dat dit soort geruchten altijd overal maar blijven opduiken en totaal geen echte nieuwswaarde hebben.

  Antwoord Quote

 • Arthur
  1 year

  Veel mensen beginnen hun iPad te gebruiken ipv hun computer, dus met veel foto’s, documenten. Dan is meer geheugen een goede zet.

  Antwoord Quote

 • Pedro
  1 year

  Goh, mijn eerste iPad met 16 Gb werkt nog steeds goed en ben er zeer tevreden mee. De programma’s en spelletjes werken gewoon, het voordeel van weinig opslag is dat je verplicht bent op de zaak eens op te schonen. Er staan vaak veel apps op die je amper gebruikt.
  Veel opslagcapaciteit werkt als een grote zolder, alle zooi gaat omhoog en er wordt nooit meer naar gekeken.

  Antwoord Quote

 • Marco Veldhuizen
  1 year

  Concurrentie of niet, Apple verliest sowieso terrein dus dat maakt niet uit. ik zeg maak weer een nieuwe Steve Jops dan zijn ze goed bezig en als je dan toch loopt te zeiken koop maar eens Samsung wat een traag kutding echt niet best en al die tabs met Android zijn traag dus niet zeuren over 1 GHz meer.

  Antwoord Quote

 • Stef
  1 year

  Ik heb een huis gekocht, en naast mij worden nieuwe huizen gebouwd
  Ik wordt genaaid.
  Ik heb een nieuwe fiets gekocht, twee maanden later komt er een nieuw model.
  Ik wordt genaaid
  Ik heb net nieuwe Nikes gekocht. Volgende week weer nieuwe modellen.
  Ik wordt genaaid, De markt wordt verziekt!!!
  Gaap!!!

  Antwoord Quote

 • Linda
  1 year

  Begrijp niet zo goed waarom men zich zo druk maakt over de GB-tjes. Er zijn inmiddels WIFI schijven van 500 GB op de markt voor nog geen 180 Euro, dus koop gewoon een Ipad met de kleinste opslag. Google maar eens op: seagate goflex satellite. Heb deze schijf inmiddels al ruim een 1/2 jaar en al veel foto’s en films gestreamd, zowel thuis maar ook onderweg in de trein, alsmede documenten opgeslagen en gewoon een 16 GB Ipad 3 :-)

  Antwoord Quote

 • Goovaerts Steven
  1 year

  Ik zou die 128GB wel best kunnen gebruiken. Ik gebruik mijn ipad 2 met 32GB wel eens om op een feestje muziek te gaan draaien en hoe meer geheugen hoe meer muziek in kan meenemen.
  Dus er zal zeker wel een markt voor bestaan!!!

  Antwoord Quote

 • Bobo
  1 year

  Ik heb vandaag een ipad 4 gekocht. Met 4G ben er blij mee dus voorlopig voor mij geen nieuwe meer.

  Antwoord Quote

 • Quinten
  1 year

  Ik heb pas Ipad4 en nu al een nieuwe wat is er ander Gb zielig

  Antwoord Quote

Comments are closed.