‘iPhone minder populair in Singapore en Hong Kong’

De iPhone is minder populair geworden in de trendsettende steden Singapore en Hong Kong, aldus gegevens van StatCounter.

iPhone asiaIn de Aziatische steden Singapore en Hong Kong is het iPhone-gebruik het afgelopen jaar afgenomen. Zo schrijft Reuters op basis van gegevens van StatCounter, dat het internetverkeer op 3 miljoen websites in de gaten houdt. In Singapore werd de iPhone in januari 2012 nog in 72 procent van alle gevallen gebruikt om mobiel een website te bezoeken, maar dit jaar is het percentage gedaald naar 50 procent. Daarmee is iOS nog steeds een populairder platform dan Android in Singapore, maar het verschil tussen de twee is een stuk kleiner: Android groeide in dezelfde periode van 20 procent naar 43 procent.

In Hong Kong daalde het iOS-gebruik van 45 procent in januari 2012 naar 30 procent in januari 2013. Wat de reden is voor de daling is nog niet helemaal duidelijk. Reuters wijst er op dat Hong Kong en Singapore allebei trendsettende steden zijn in Azië, wat kan betekenen dat verminderd iPhone-gebruik ook naar andere delen van het continent verspreidt. Tim Cook stelde in 2011 nog dat China de op één na grootste afzetmarkt voor Apple is, wat aantoont hoe belangrijk Azië precies voor Apple is.

StatCounter’s cijfers bieden een interessant kijkje in het mobiele gebruik in Singapore en Hong Kong, maar een definitief plaatje van beide steden is dit niet. Hoewel StatCounter een flink aantal websites in de gaten houdt, heeft het bedrijf geen overzicht van werkelijk iedere website die op een iPhone of andere smartphone werd bezocht. Daarnaast staat internetgebruik niet per se gelijk aan het aantal iPhone-bezitters.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2013, 10:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen hong kong, singapore

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.