Airfoil Speakers Touch maakt van iPhone een draadloze speaker

·

airfoilOntwikkelaar Rogue Amoeba heeft Airfoil Speakers Touch uitgebracht, een iPhone-applicatie waarmee je muziek via je netwerk thuis kunt streamen. Het werkt samen met Airfoil (Windows/Mac, $25), een desktopapplicatie waarmee je muziek op het netwerk kunt delen met andere computers (ongeacht Windows, Linux of Mac), een Apple TV, Airport Express of ander apparaat. Met de nieuwe applicatie Airfoil Speakers Touch is die functionaliteit nu ook beschikbaar op je iPhone of iPod touch. Je geeft je apparaat een naam, vult een wachtwoord in en het luisteren naar muziek kan beginnen.

airfoil for iphoneEigenlijk maakt Airfoil van je iPhone een draadloze speaker, op een manier die enigszins vergelijkbaar is met Airphones.

Als je Airfoil op de desktop hebt geïnstalleerd hoef je vanaf de iPhone alleen nog maar aan te geven dat je iTunes wilt gebruiken als audiobron. Er zijn nog andere bronnen mogelijk, zoals Last.fm en Pandora. Om naar muziek te luisteren zul je de applicatie op de iPhone wel steeds geopend moeten hebben. Het werkt niet zoals het afspelen van de muziek via de iPod-applicatie, waarbij je tussendoor een spelletje kunt doen en waarbij de muziek gewoon blijft doorspelen. In de applicatie heb je ook veel minder bedieningsopties dan in de gratis Remote-applicatie van Apple zelf.

Meer info: Rogue Amoeba
Installeren: Airfoil for iPhone (gratis); de WIndows/Mac-applicatie kost $25

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

13 reacties

 1. door Harold

  Nou dat werkt ook weer leuk. Ik had Airfoil Speakers al dus kon meteen testen. Na start van de app op de iPhone wordt ie herkent door Airfoil op de Mac. Na selectie kun je willekeurige bronnen naar de iPhone en je speakers sturen. Perfect in sync overigens.

 2. door nigel

  kan je beter zumodrive gebruiken, kan je muziek en plaatjes beluisteren/bekijken, helenaal gratis. Werkt top

 3. door Maarten

  Kan je ook muziek van op je iphone streamen naar andere speakers?

 4. door Chris

  Rogue Amoeba, wat we willen is andersom: de iPhone audio streamen naar een Airport base station

 5. door MacBoot

  Whoppa. Speakers aansluiten op de iPhone en ik heb een mobiele Airport Express. Een Wifi netwerk maak ik zo nodig wel via mijn MacBook aan :)

 6. door Bouke Regnerus

  werkt prima, ook het bedienen gaat prima (via apple remote met Airfoil op de achtergrond XD)

 7. door JanvanE

  Super (als je iPhone speakers de beste zijn die je in huis hebt).

 8. door Tilbury

  Als je hiermee nu eens uitzendiggemist kunt gebruiken zou ik het begrijpen. Nu zie ik echt niet wat ik hiermee zou moeten doen. Of mis ik iets?

 9. door MacBoot

  @JanvanE:
  je kunt natuurlijk speakers aan de iPhone hangen…

 10. @MacBoot: jep, dat heb ik. echt heel handig.

 11. door Rudy Heidenis

  Origineel geplaatst door MacBoot
  @JanvanE:
  je kunt natuurlijk speakers aan de iPhone hangen…

  Ja dat kan maar hifi kwaliteit? Lijkt me in huis bv. wel zo prettig toch..

 12. door Chris

  De kwaliteit van de audio-uitgang van de iPhone 3G is hifi als je hem op één klikje minder dan maximaal zet. Dit volgens professionele tests. (Op maximum ontstaat intern iets meer vervorming)

 13. werkt niet met mijn touch 2nd Gen. als ik er een (niet-apple) koptelefoon op zet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.