iMovie met green screen op iPad

iMovie werkt voortaan met green screens

iMovie heeft een update gekregen en werkt nu met green screens. Ook wordt ClassKit voortaan ondersteund en er zitten nieuwe soundtracks in voor je achtergrondmuziek.

iMovie werkt nu met green screens

Apple heeft een flinke update voor iMovie op de iPhone en iPad uitgebracht. De grootste vernieuwing is dat er ondersteuning voor green screens in zit, zodat je de achtergrond van een video kunt vervangen door iets anders. Het werkt bij materiaal dat voor een groen of blauw scherm is gefilmd. Er zit 4-punts masker in en een schuifknop om de sterkte van het green screen-effect te regelen.


Apple heeft ook 80 nieuwe soundtracks toegevoegd in genres als pop, chill en sentimental. Deze achtergrondmuziek past zich automatisch aan de lengte van je film aan. Je kunt ook stilstaande beelden met een transparante achtergrond toevoegen, bijvoorbeeld voor logo’s en andere graphics.

iMovie update op iPad

De ondersteuning voor ClassKit houdt in dat je video-opdrachten voor school kunt insturen. Tegelijk werd een andere functie onklaar gemaakt: delen via iMovie Theater werkt niet langer. In plaats daarvan moet je iCloud Photos gebruiken.

iMovie met green screen op iPad

Er staan nog veel meer punten in de releasenotes van iMovie 2.2.7. Zo is er een bug opgelost waarbij je een zwart scherm kreeg bij het bekijken van je fullscreen video op een extern scherm. iMovie is een populaire app van Apple, waarmee je video’s net iets beter kunt bewerken dan met de standaard Foto’s-app. In iOS 13 komen er wel iets meer mogelijkheden bij om je video’s aan te passen, zonder dat je een extra app nodig hebt. Zo wordt het na ruim tien jaar eindelijk mogelijk om een video die in onjuiste stand is gefilmd te roteren in de Foto’s-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2019, 8:13
Categorie Apps
Onderwerp imovie
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.