iMovie Logo

iMovie geoptimaliseerd voor iPhone X

Geen zwarte balken meer

Apple heeft iMovie voor iOS geoptimaliseerd voor de iPhone X, zodat je meer werkruimte op je scherm hebt. Ook heeft de app nu ondersteuning voor Metal, waardoor alles nog sneller verloopt.

iMovie geoptimaliseerd voor iPhone X

Begin dit jaar schreven we over Apple’s eigen apps die nog niet geoptimaliseerd zijn voor de iPhone X. Eén opvallende aanwezige in dit rijtje was de veelgebruikte app iMovie, naast een paar minder bekende apps zoals Muziekmemo’s en iTunes Connect. Vandaag komt daar verandering in, want Apple heeft iMovie voor iOS vernieuwd. Je hoeft nu niet langer tegen de zwarte balken aan te kijken als je een iPhone X hebt.


Elementen op het scherm gaan nu door tot aan de rand van het display, in plaats dat ze worden afgesneden bij de ‘notch’. Omdat je afhankelijk bent van het touchscreen is het bijsnijden van clips een priegelwerkje en dat is nu een ietsje verbeterd (maar niet spectaculair). Desondanks: als je op een klein scherm een film probeert te bewerken komt elke millimeter extra werkruimte goed van pas. Het volledige 5,8-inch OLED-scherm is nu te gebruiken voor het bekijken, bewerken en delen van je video’s, ook in 4K.

iMovie op iPhone X

iMovie en Metal

De nieuwe versie van iMovie heeft ook een verbetering waar iedereen van profiteert: ondersteuning voor Apple’s Metal API. Dit houdt in dat de app directe toegang heeft tot de hardware die de grafische beelden verwerkt. Metal wordt vooral gebruikt om games vloeiend te laten spelen, maar het kan ook van pas komen in andere apps. Het renderen verloopt sneller omdat de app direct toegang heeft tot de GPU (graphics processing unit).

Verder zitten er de gebruikelijke bugfixes in de app. Je kunt iMovies tegenwoordig gratis downloaden vanuit de App Store.

iMovie welkom op iPhone X

Ook update van iMovie voor macOS

Eerder deze week kreeg iMovie voor de Mac ook een update met ondersteuning voor iPhone X. Dit was de eerste update sinds macOS High Sierra uit kwam. De Mac-versie bood ondersteuning voor het schermformaat van de iPhone X, zodat je makkelijker previews kunt bekijken. Verder loste de app vooral bugs op en werd de stabiliteit aangepakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2018, 9:19
Categorie Apps
Onderwerp imovie
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.