YouTube minispeler

YouTube laat je nu snel wisselen tussen video’s door te swipen: zo doe je dat

YouTube heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, zodat je sneller kan wisselen tussen video's. Door naar links en rechts te vegen, bekijk je snel de volgende of vorige video.

Als je op je iPhone fanatiek aan het YouTuben bent, herken je dit misschien wel. Je springt van de ene video naar de ander en voordat je het weet ben je een video aan het kijken waarvan je geen idee hebt hoe je daar gekomen bent. Vanaf nu wissel je weer makkelijk en snel tussen al je bekeken video’s, want het enige wat je hoeft te doen is vegen. Zo werkt het YouTube swipen tussen video’s.

YouTube swipen: snel wisselen tussen video’s

De functie is beschikbaar vanaf versie 14.01. Tijdens het bekijken van een YouTube-video zie je onder de video altijd een reeks van suggesties die na je huidige filmpje afgespeeld worden. Als je snel naar deze video wil gaan, kun je deze video natuurlijk aantikken. Vanaf nu is het ook mogelijk om snel naar de volgende video’s te gaan door van rechts naar links op je huidige filmpje te vegen.

YouTube swipen door video's.

Terugkeren naar de vorige video kan natuurlijk ook. Je veegt dan wederom op je huidige video van links naar rechts. Op deze manier kun je dus supersnel wisselen en veeg je een stuk sneller naar de eerste video die je in je huidige kijksessie bekeken hebt. Met deze veegactie speelt de video weer af vanaf het moment dat je gestopt bent met kijken, dus de filmpjes worden niet helemaal opnieuw afgespeeld.

Behalve in de portretweergave, werkt deze functie ook als je de filmpjes horizontaal in de landschapsweergave bekijkt. Aangezien de video dan schermvullend afgespeeld wordt, maakt het niet uit waar op het scherm je naar links of rechts veegt. De functie is alleen beschikbaar op de iPhone 6s en nieuwer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apps
Onderwerp youtube