iTunes-Connect-icon

Wat is iTunes Connect?

iTunes Connect is een beheertool waarmee ontwikkelaars hun apps voor de App Store, iTunes en iBooks Store kunnen beheren. In deze tip lees je meer informatie over iTunes Connect.

Ontwikkelaars gebruiken iTunes Connect om nieuwe apps te uploaden, voordat ze in de App Store verschijnen. iTunes Connect wordt ook gebruikt door uitgevers en boekauteurs voor het uploaden en beheren van boeken die via Apple’s iBookstore worden verkocht. In dit artikel lees je alles over iTunes Connect: wat kun je ermee en hoe werkt het?

iTunes Connect: wat is het?

iTunes Connect is een beheersysteem voor ontwikkelaars van iOS- en Mac-apps en allerlei andere content die je via de iTunes Store, iBooks Store en dergelijke kunt downloaden. Ontwikkelaars kunnen er in iTunes Connect de beschrijvingen, screenshots en andere info rondom een app beheren. Bovendien kunnen ze in iTunes Connect zien hoeveel ze hebben verdiend met hun apps. Er zijn in iTunes Connect nog meer functies te vinden voor ontwikkelaars: ze kunnen bijvoorbeeld promocodes voor apps en boeken aanmaken, die ze weggeven aan prijswinnaars of reviewers. Rond de kerstdagen sluit iTunes Connect altijd voor onderhoud, zodat er een week lang geen prijswijzigingen en app-updates doorgevoerd kunnen worden. Ontwikkelaars kunnen in die periode wel inloggen op iTunes Connect, maar er vinden geen wijzigingen plaats.

iTunes Connect voor ontwikkelaars

Je kunt iTunes Connect raadplegen via een browser op de desktop, maar er is ook een mobiele app, iTunes Connect Mobile (link) waarvan je onderaan dit artikel wat screenshots ziet.

iTunes Connect

Om toegang te krijgen tot iTunes Connect moet je een ontwikkelaarsaccount aanmaken bij Apple. Je krijgt vervolgens toegang via de webpagina iTunes Connect. Voor appontwikkelaars heeft Apple ook het App Developer Center gemaakt, waar ze programmeertools, handboeken en richtlijnen kunnen vinden.

Inschrijven als iPhone-ontwikkelaar

Voordat je je inschrijft als ontwikkelaar bij het iPhone Developer Program is het verstandig om na te denken over de manier waarop je in de App Store zichtbaar wilt zijn. Ben je medewerker van een bedrijf dat een app wil uitbrengen, dan wil je liever niet dat de app onder jouw persoonlijke naam in de App Store staat. Zorg daarom dat je een account aanmaakt namens je bedrijf.

Laat je als bedrijf een app maken door een externe ontwikkelaar, dan wil je de app liever onder je eigen bedrijfsnaam uitbrengen, niet via het account van de ontwikkelaar. Het is achteraf lastig om een app over te hevelen naar een ander developeraccount.

iTunes Connect mobiele app op de iPhone

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor een developeraccount bij Apple. Pas als je je app wil publiceren in de App Store heb je een betaald account nodig, dat ongeveer 100 euro per jaar kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2019
Categorieën Apps, iTunes
Onderwerpen itunes, itunes connect

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes