Force Touch homeknop iPhone 7

iPhone-homeknop defect? Opnieuw kalibreren helpt (soms)

Een kapotte homeknop is op de iPhone soms makkelijk te repareren, door hem opnieuw te kalibreren. Deze tip legt uit hoe je dit doet.

Force Touch homeknop iPhone 7
De iPhone-homeknop (de ronde knop onder het scherm) lijkt niet meer goed te werken. Wat te doen? Proberen om voortaan je iPhone op een andere manier te bedienen? Dat is op de meeste iPhones bijna onmogelijk, want je hebt homeknop nodig om te multitasken, om apps af te sluiten of om Siri te starten. Een reparatiedienst kan je probleem verhelpen door de homeknop te vervangen, maar dat kost geld. Vaak is het probleem veel goedkoper en sneller op te lossen, door de homeknop opnieuw te kalibreren. Je kunt deze procedure zonder risico uitvoeren, ook als je (nog) geen last hebt van problemen met de homeknop.

iPhone homeknop kalibreren

Lijkt het alsof je homeknop niet meer reageert, traag is of defect is, dan los je dit als volgt op:

  1. Start één van de standaardapps op je iPhone, bijvoorbeeld Klok, Weer, Muziek, iTunes of Aandelen.
  2. Druk de aan/uitknop in totdat de Zet uit-knop verschijnt. Laat nu de aan/uitknop los. De melding blijft in beeld.
  3. Druk de homeknop in totdat de Zet uit-knop uit beeld verdwijnt. De app wordt nu opnieuw opgestart.

Homeknop kalibreren.

Druk nu op de homeknop om terug te keren naar het beginscherm van je iPhone en je homeknop werkt weer als vanouds. Het opnieuw kalibreren van de homeknop werkt op de iPhone, iPod touch en iPad. Mocht het niet werken, dan kun je de werking van de homeknop ook softwarematig simuleren dankzij Assistive Touch. Daarover lees je hieronder meer.

Update: De werking van deze tip wordt door sommige mensen in twijfel getrokken, met als meest prominente tegenstander @chpwn. Toch zijn er ook veel mensen die zeggen er baat bij te hebben gehad. Wat ons betreft: gewoon proberen. Het kost niets, kost weinig moeite. En: baat het niet, dan schaadt het niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen defect, homeknop