Hoofdstukken maken in iTunes-video’s doe je zo

Video's van dvd die je in iTunes hebt hebt geïmporteerd bevatten geen hoofdstukindeling zoals in de originele film. In Garageband kun je alsnog de juiste hoofdstukken toevoegen.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Hoofdstukken maken in video’s

Als je dvd’s in iTunes hebt geïmporteerd wil je de film misschien in hoofdstukken indelen, net zoals op de originele dvd het geval is. Je zou denken dat je daarvoor in iMovie moet zijn, maar dat blijkt niet het geval: Garageband biedt de oplossing.


Na het inlezen van de video-dvd met software als Handbrake of soortgelijke software open je Garageband en sleep je de video in een nieuw muziekproject. Garageband is gratis verkrijgbaar voor elke Mac-gebruiker.

Zo ga je verder:

  1. Garageband voegt een filmspoor toe, die je in de tijdlijn kunt selecteren. Er verschijnt nu een gebied waar je hoofdstukken kunt maken.
  2. Klik op de knop Toevoegen marker onderin het venster en typ in de kolom Hoofdstuk een naam voor het hoofdstuk.
  3. Herhaal dit totdat je alle hoofdstukken hebt gemarkeerd.
  4. Ben je klaar, kies dan Delen > Stuur video naar iTunes. Je moet nu aangeven welke kwaliteit (resolutie) je wilt: iPhone, Apple TV en dergelijke. Heb je voldoende Mac opslagruimte, dan kies je de best mogelijke kwaliteit.
  5. Klik op Delen om het exporteren te starten.

Bij het afspelen in iTunes zal er een hoofdstukkenmenu verschijnen, waarmee je alle hoofdstukken die je in Garageband hebt gemaakt, kunt terugzien.

hd movie iphone

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes