Hoofdstukken maken in iTunes-video’s (Mac OS X)

Video's die je in iTunes hebt hebt geïmporteerd bevatten geen hoofdstukindeling zoals in de originele film. In Garageband kun je alsnog de juiste hoofdstukken toevoegen.

Als je dvd’s in iTunes hebt geïmporteerd wil je de film misschien in hoofdstukken indelen, net zoals op de originele dvd het geval is. Je zou denken dat je daarvoor in iMovie moet zijn, maar dat blijkt niet het geval: Garageband biedt de oplossing. Deze tip is alleen geschikt voor Mac-gebruikers die iLife hebben geïnstalleerd.

Na het rippen van de dvd-video met software als Handbrake, MacTheRipper open je Garageband en sleep je de video in een nieuw muziekproject.

Tip: Garageband is gratis verkrijgbaar voor de Mac.

  1. Garageband voegt een filmspoor toe, die je in de tijdlijn kunt selecteren. Er verschijnt nu een gebied waar je hoofdstukken kunt maken.
  2. Klik op de knop Add Marker onderin het venster en typ in de kolom Chapter een naam voor het hoofdstuk.
  3. Herhaal dit totdat je alle hoofdstukken hebt gemarkeerd.
  4. Ben je klaar, kies dan Share > Send Movie to iTunes. Je moet nu aangeven welke kwaliteit (resolutie) je wilt: iPod, Apple TV en dergelijke. Heb je eerder al het juiste resolutie gekozen, dan kies je gewoon Full Quality.
  5. Klik op Share om het exporteren te starten.

Bij het afspelen in iTunes zal er een hoofdstukkenmenu verschijnen, waarmee je alle hoofdstukken die je in Garageband hebt gemaakt, kunt terugzien.

hd movie iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2014
Categorieën iTunes, Video
Onderwerpen itunes, mac os x, video