Apple ID inloggen

Beveiligingsvragen van Apple ID vergeten: dit moet je doen

Ben je de beveiligingsvragen van je Apple ID vergeten, dan kun je nog steeds toegang krijgen tot je account. Deze tip legt uit welke stappen je moet ondernemen.

Apple gebruikt meerdere methodes om je Apple ID extra te beveiligen, naast je eigen ingestelde wachtwoord. Eén van deze beveiligingsopties zijn de beveiligingsvragen. Maar wat nou als je de antwoorden op deze beveiligingsvragen bent vergeten? Wij leggen je uit wat dan de opties zijn.

Apple ID inloggen

Apple ID is belangrijk

Het Apple ID (zie uitleg) wordt voor veel zaken gebruikt. Je hebt een Apple ID nodig om een Apple-apparaat te kunnen gebruiken, om apps en muziek te kopen, om je iPhone te synchroniseren en om berichten te sturen via iMessage. Daarom moet je een moeilijk te raden wachtwoord gebruiken voor je Apple ID, zodat deze niet zo gemakkelijk geraden of gehackt kan worden. Naast je wachtwoord is het verstandig om extra beveiligingsopties in te stellen.

Bij het aanmaken van een nieuw Apple ID ben je verplicht om drie beveiligingsvragen in te voeren waar alleen jij het antwoord op weet. Het gaat bijvoorbeeld om de naam van je eerste juf, je eerste woonplaats of de meisjesnaam van je moeder. Je kunt zelf kiezen welke drie vragen je invult.

Wachtwoord Apple ID kwijt?

Voor alle instellingen van je Apple ID kun je terecht op de Apple ID-pagina. Je kunt daar ook het wachtwoord wijzigen en de beveiligingsvragen veranderen. Ben je je wachtwoord kwijt, dan kun je via de pagina iForgot opnieuw je wachtwoord instellen. Je hebt nu drie opties: opnieuw instellen via e-mail, het beantwoorden van de beveiligingsvragen en het gebruik van een herstelcode.

Wachtwoord Apple ID vergeten.

Bij resetten via e-mail ontvang je instructies hoe je je wachtwoord kunt resetten. Heb je geen toegang tot je e-mail, dan kan de methode met de beveiligingsvragen het snelst zijn. Apple stelt een aantal vragen waarop alleen jij het antwoord weet en geeft je daarna de mogelijkheid om je wachtwoord te resetten. Hiervoor is geen telefonisch contact met Apple nodig. Je regelt alles online. Als je ook die vragen vergeten bent, dan kun je de herstelcode krijgen die je bij het instellen van je Apple ID ontving.

Antwoorden op beveiligingsvragen vergeten?

Ben je alleen de antwoorden op je beveiligingsvragen kwijt en weet je wel je wachtwoord nog, dan kun je dat gemakkelijk oplossen. Ga naar Apple’s iForgot-pagina, log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Kies de optie Ik moet mijn beveiligingsvragen opnieuw instellen. Je kunt daarna de vragen en antwoorden wijzigen.

Beveiligingsvragen Apple ID vergeten.

Antwoorden op beveiligingsvragen én wachtwoord kwijt?

Heb je geen toegang tot je e-mail, weet je je wachtwoord niet, heb je geen herstelcode meer en ben je óók alle antwoorden op de beveiligingsvragen kwijt, dan moet er wel sprake zijn van flink geheugenverlies. In dat geval moet je Apple Support bellen en aangeven dat je je wachtwoord en beveiligingsvragen wilt herstellen maar géén toegang hebt tot de resetlink. Je zult dan met iemand van Tech Support worden doorverbonden, die je vervolgens moeten doorverwijzen naar Apple Security. Dit is een derdelijns helpdesk, die je niet rechtstreeks kunt bellen.

Apple Security zal je op basis van persoonlijke informatie proberen te identificeren. Dat doen ze op basis van je naam, de serienummers van de toestellen die op je Apple ID geregistreerd staan, ordernummers van eerdere aankopen, e-mailadressen, woonadressen, creditcardgegevens en dergelijke. Verder moet je het antwoord weten op de volgende vragen: geboortedatum, factuuradres van het account en telefoonnummer van het account.

Als Apple Security ervan overtuigd is dat jij werkelijk de genoemde persoon bent, zullen ze de beveiligingsvragen resetten. Je krijgt daarna weer toegang tot je Apple ID en kunt inloggen. We raden aan om daarna meteen over te stappen op tweefactorauthenticatie, de meest recente beveiligingsmethode voor je Apple ID. Je hebt daardoor geen beveiligingsvragen meer nodig, want een vertrouwd apparaat of telefoonnummer is voldoende. Voordat je tweefactorauthenticatie kunt instellen, is het wel vereist om enkele beveiligingsvragen in te stellen. Deze kun je na het inschakelen van tweefactorauthenticatie direct weer vergeten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2018
Categorie iTunes
Onderwerpen apple id, beveiliging, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes