Simyo is al regelmatig uitgeroepen tot de beste mobiele provider van Nederland, onder andere door de Consumentenbond. Je krijgt de beste service voor een prijs waar je blij van wordt. Enige tijd geleden hebben we een oproep gedaan om Simyo eSIM te ervaren en daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven.

Simyo wilde de lezers van iCulture lezers bekender maken met eSIM van Simyo en hoopte waardevolle feedback te ontvangen om de service nog beter te maken. Simyo zelf zegt hierover:

We hebben voor iCulture gekozen, omdat dit het grootste en populairste Nederlandse Apple platform is en beschikt over enthousiaste en actieve lezers die veel kennis hebben van Apple, iPhones en telefonie in het algemeen. Wij wilden daarom graag met ze in gesprek gaan over eSIM van Simyo. De sterke en enthousiaste community was voor ons de belangrijkste drijfveer om deze gezamenlijke eSIM test op te zetten.

De grote iCulture Simyo eSIM-test: dit hebben we geleerd
In oktober en november konden 50 geselecteerde testers van iCulture gratis gebruik maken van de Simyo eSIM. We vertellen je graag de uitslag en wat de belangrijkste leerpunten waren!

Allereerst de belangrijkste redenen voor de testers om mee te doen. Dit waren:

  • Nieuwsgierigheid: veel mensen waren benieuwd hoe eSIM werkt en wat je nu eigenlijk met een Simyo eSIM kunt doen.
  • Combi werk en privé testen: hoe zorg je ervoor dat je zowel zakelijk als privé bereikbaar bent.
  • Overstappen van provider: bevalt je huidige provider niet goed? Met de Simyo eSIM was het voor testers een uitgelezen mogelijkheid te ervaren hoe eenvoudig alles bij Simyo werkt.
  • Bereik op specifieke locatie testen: als jouw huidige provider slechte dekking geeft, lukt het via Simyo dankzij het netwerk van KPN wellicht beter.
  • Specifieke functionaliteit testen: testers wilden bijvoorbeeld graag ervaren of het eenvoudig was om bij Simyo een vervangende sim aan te vragen (spoiler; supereenvoudig!)

Natuurlijk is het ook leuk om de belangrijkste leerpunten te laten weten, want dat was de insteek van de actie: kijken hoe het bevalt en of alles net zo soepel gaat als Simyo belooft. En wie alles nog eens na wil lezen; in het Simyo testforum kun je het hele testproces nog eens raadplegen. Wel zo transparant!

Ervaring met bestellen en installeren Simyo eSIM

Het bestel- en installatieproces werd gemiddeld met een 8,6 beoordeeld. De meeste testers willen dan ook in de toekomst gebruik blijven maken van eSIM.

Simyo heeft ook een paar timing issues opgelost die tijdens de test aan het licht kwamen. Testers konden bijvoorbeeld niet meteen inloggen na ontvangst van hun inloggegevens. Ze moesten een paar minuten wachten of kregen ten onrechte een melding dat hun bundels nog niet actief waren. Dat is mede dankzij de inbreng van onze testers nu voor iedereen opgelost. En daarom goed nieuws voor nieuwe klanten, want die krijgen er niet meer mee te maken.

Voordelen Simyo eSIM

Simyo heeft tijdens de test ook gemerkt dat de voordelen van eSIM naast een fysieke simkaart, nog wat beter benoemd kunnen worden. iCulture-lezers zijn vaak wat meer ervaren gebruikers en kennen de voordelen vaak al, maar voor andere gebruikers kan het zin hebben om het wat concreter op een rijtje te zetten.
Een aantal argumenten hebben we al voor je op een rijtje gezet: Waarom Simyo eSIM voor jou de beste keuze is

Meer uitleg werking eSIM

Sommige punten waren wat meer technisch en hadden ook met beperkingen van de iPhone te maken. Als je de Simyo eSIM namelijk naast een fysieke simkaart gebruikt en instelt als Primair voor gesprekken, dan bel je nog steeds met je fysieke simkaart naar een nummer dat je al eerder gebeld hebt. Dat staat namelijk opgeslagen op je toestel en moet handmatig per contactpersoon worden aangepast. Het is iets van het toestel zelf, maar het was voor de testers niet altijd duidelijk waarom dat is. Ook staat er in de Simyo app bij het type simkaart nu ‘Onbekend’ in plaats van ‘eSIM’. Simyo gaat dit verduidelijken.

Voor testers was het daarnaast niet altijd duidelijk waarom je niet kan bellen met de ene aansluiting, terwijl je aan het internetten bent met de andere aansluiting. Dat is een beperking van de iPhone zelf, waar Simyo in de communicatie meer aandacht aan moet besteden. Dat geldt ook voor het feit, dat het nummer van de eSIM pas zichtbaar op je iPhone wordt nadat je FaceTime of iMessage hebt geactiveerd. Ook dat is een beperking vanuit de iPhone, maar vereist wel wat duidelijkere communicatie.

En natuurlijk kun je ook nog eens onze FAQ over eSIM raadplegen waarin alle veelgestelde vragen behandeld worden.

Bekijk ook

eSIM FAQ: veelgestelde vragen over de eSIM op de iPhone

In deze eSIM FAQ lees je antwoorden op veelgestelde vragen over de ingebouwde simkaart. Op welke toestellen is het beschikbaar, welke aanbieders zijn er, hoe activeer je het?

Conclusie Simyo eSIM test met iCulture

Kortom: de Simyo eSIM test is zeer geslaagd en echt grote problemen zijn niet aan het licht gekomen. Simyo is druk bezig om de communicatie waar nodig nog wat te optimaliseren, en dat allemaal dankzij jullie hulp! Heel erg bedankt aan de 50 iCulture-lezers die hebben meegedaan aan de test en daarbij waardevolle feedback hebben gegeven.

En de prijswinnaars zijn…
We hebben ook nog een feestelijke aankondiging te doen en dat is natuurlijk wie de prijswinnaar is geworden van die prachtige iPhone 12 64GB. De gelukkige is… (tromgeroffel) Marcel Broekarts.

Gefeliciteerd Marcel! Simyo neemt snel contact met je op om deze geweldige prijs bij je te bezorgen. We hopen dat je veel plezier zult hebben van de prijs en willen jou ook nog even speciaal bedanken voor de moeite die je hebt genomen om mee te doen.

Daarnaast mochten we als bedankje ook 3x €50,- iTunes tegoed weggeven aan lezers die (massaal) graag wilden meedoen aan de test, maar helaas niet uitgekozen waren. De winnaars daarvan zijn:

  1. Ruben B.
  2. Wouter H.
  3. Petra vd W.

Zij hebben hun promocode inmiddels van ons ontvangen.

Meer weten over Simyo eSIM?
We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over Simyo eSIM. Kun je makkelijk wisselen tussen de nummers? Ben je écht op beide nummers bereikbaar? En waarom zou je voor Simyo kiezen? We hebben voor je een aantal argumenten op een rijtje gezet.

Meer lezen: Waarom Simyo eSIM voor jou de beste keuze is

Hoe werkt eSIM?
eSIM is een ‘digitale’ simkaart die ervoor zorgt dat je gemakkelijker een extra abonnement kunt afsluiten. Je hebt dan geen traditionele plastic simkaart meer nodig. Het is de opvolger van de Apple SIM, een plastic simkaartje die Apple vroeger meeleverde bij sommige iPads. Het inbouwen van de simkaart scheelt gedoe. Je hoeft niet meer te wachten tot je de simkaart van je provider hebt ontvangen en kunt dus meteen online zijn. eSIM is de toekomst: het is goed denkbaar dat Apple in toekomstige iPhones helemaal geen simkaartslot meer inbouwt, zodat alles digitaal gaat.

In dit uitlegartikel lees je alles over eSIM en wat je ermee kunt doen! 🙂

Bekijk ook

eSIM: alles over de ingebouwde simkaart in Apple-producten

Lees alles over eSIM en Apple SIM, de digitale simkaart in Apple-toestellen. De eSIM is een ingebouwde simkaart in sommige iPhones, iPads en Apple Watch-modellen. In welke landen is eSIM en hoe zit het met eSIM in Nederland?

Veelgestelde vragen over eSIM
Hoe zit het met eSIM in Nederland? Hoe werkt dualsim? Welk toestel heb ik nodig en wat heb ik er nou eigenlijk aan? We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt. Geen nood, dat hadden wij ook toen we voor het eerst hoorden van eSIM. Gaandeweg hebben we steeds meer informatie verzameld, zodat we precies weten wat wel en niet werkt. We leggen ook per provider uit wat de mogelijkheden en kosten zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Onze FAQ over eSIM helpt je op weg!

Bekijk ook

eSIM FAQ: veelgestelde vragen over de eSIM op de iPhone

In deze eSIM FAQ lees je antwoorden op veelgestelde vragen over de ingebouwde simkaart. Op welke toestellen is het beschikbaar, welke aanbieders zijn er, hoe activeer je het?
Vrouw in hangmat met iPhone

Dualsim gebruiken op je iPhone
De recente iPhones beschikken over een dualsim-functie. Naast het normale simkaartslot zit er ook eSIM in, waarmee je een tweede nummer kunt toevoegen. Deze dualsim iPhones bieden allerlei nieuwe mogelijkheden. Wil je weten hoe het zit met de dualsim statussymbolen, hoe je moet omgaan met voicemail, roaming en toepassingen zoals FaceTime en WhatsApp-gesprekken lees je in onze uitleg.

Bekijk ook

Dualsim op de iPhone gebruiken: zo doe je dat

Recente iPhones beschikken over een dualsim-functie. Naast het normale simkaartslot zit er ook een eSIM in, waarmee je een tweede nummer kunt toevoegen. In deze tip leggen we je uit hoe je de eSIM dualsim instelt en gebruikt.

Hoe werkt eSIM bij Simyo?
Stel, je hebt gekozen voor eSIM van Simyo. Uistekende keuze! Maar hoe krijg je het vervolgens werkend? Moeilijk is het niet, maar mocht je toch tegen bepaalde dingen aanlopen, dan hebben we een handleiding voor je. Als nieuwe klant kies je bij het aanvragen van een bundel voor eSIM in plaats van de gewone simkaart. Ben je al klant, dan kun je eSIM aanvragen als vervangende simkaart. Dit werkt via de Mijn Simyo-app. Ga je met je Simyo eSIM overstappen naar een nieuwe iPhone, dan kun je de simkaart er natuurlijk niet uithalen omdat ‘ie digitaal is. Ook dit regel je gemakkelijk via de Mijn Simyo-app. In ons stappenplan staat precies wat je moet doen. Op dit moment werkt Simyo eSIM nog niet met wearables zoals de Apple Watch. De mogelijkheden worden onderzocht, maar op dit vlak is nu nog niets te melden.

Meer lezen: Hoe werkt eSIM bij Simyo?

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2020
Onderwerp