Logitech Powered review

Review: Logitech Powered draadloze oplaaddock voor iPhone

De Logitech Powered is een draadloze dock voor je iPhone, die ideaal is voor je nachtkastje. Je iPhone valt altijd goed op z'n plaats en je kunt de dock op meerdere manieren gebruiken. Wij vertellen in deze review over onze ervaringen met de Logitech Powered.

Erg veel keuze heb je nog niet als je een rechtopstaande draadloze dock zoekt waarmee je kunt opladen en tegelijk je scherm kunt aflezen. De Logitech Powered komt dan ook als geroepen. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Apple en zou daarom extra goed moeten bevallen.

Logitech Powered in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van het Logitech Powered:


Deze Logitech Powered is beschikbaar gesteld door het PR-bureau van Logitech.

Design van de Logitech Powered

De bouwkwaliteit van de Logitech Powered is uitstekend. Hij staat stevig op een voet en is gemaakt van een zacht aanvoelende kunststof. De iPhone hangt een beetje achterover tussen twee zijbalken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kostbare speeltje eruit valt. Kleine groefjes voorkomen dat de iPhone wegglijdt. Je kunt de iPhone er op twee manieren in zetten: op z’n kant bovenop (zie foto) of in portretstand. Logitech heeft erop gelet dat de dock goed aansluit op de iPhone en dat elk model past, tot en met mijn iPhone XS Max, die er met hoesje en al in past.

Powered voor iPhone (2)

Het bedrijf heeft nauw samengewerkt met Apple, maar dit heeft geen betrekking op het design. Apple hielp vooral bij de technische ontwikkeling, zoals het testen van de spoelen op de juiste frequenties en het voorkomen van interferentie en oververhitting. Eerder gaf Apple bedrijven als Belkin en ElevationLab ook al soortgelijke assistentie. Toch zie je ook qua design wel wat invloeden van Apple. Zo is er op veel details gelet. Kleine afstandhouders zorgen ervoor dat de speaker van je iPhone aan de onderkant nog werkt. Toch is ook niet weer aan alles gedacht. De ‘rug’ van de lader zou verstelbaar moeten zijn, zodat je zelf de kijkhoek kunt aanpassen.

Logitech Powered oplaadstation voor iPhone

Gebruik van de Logitech Powered

Zet je de iPhone op de dock, dan gaat er bovenop een ledlampje branden. Voor gebruik in de slaapkamer is het echter nog prima te doen. Ik heb deze dock op mijn nachtkastje gezet en dat bevalt goed: het ziet er mooi uit en je kunt je toestel ‘s nachts makkelijk even eruit pakken, zonder dat je een kabel hoeft los te trekken. Bovendien kun je even op het scherm tappen om het weerbericht te zien, of nog even liggend naar een video kijken voordat je in slaap valt. Hou er wel rekening mee dat Face ID niet werkt als je iPhone gekanteld is.

Omdat deze dock twee geleiderails heeft zet je de iPhone er eigenlijk altijd goed in. Dat voorkomt dat je de volgende ochtend wakker wordt met een lege batterij, waardoor je iPhone-wekker niet afgaat. Dit is ook meteen het grootste pluspunt: zelfs met een slaperige kop laat je de iPhone altijd goed in de dock vallen. Ook handig: het werkt zelfs op z’n kop. Bij liggend gebruik kun je zelfs nog gebruik maken van de Lightning-poort voor je oordopjes. De iPhone werd niet heet tijdens het opladen.

Logitech Powered review

Net als de meeste andere Qi-laders ondersteunt de Powered een maximaal vermogen van 7,5 Watt. Hiervoor heb je een iPhone 8 of nieuwer voor nodig. Wel is het jammer dat de stroomkabel er standaard aan vastzit, waardoor je alleen de meegeleverde oplader kunt gebruiken. De kabel is lang genoeg om ook een verder weg gelegen stopcontact te bereiken.

Score

8.5

Draadloze oplaadstandaard van Logitech

Draadloze oplaadstandaard van Logitech

69,95

Voordelen +

  • Goed design, op veel punten is gelet
  • Onopvallende hagelwitte lader, mooi voor je witte interieur
  • Stevige bouwkwaliteit
  • iPhone past er op meerdere manieren in
  • iPhone valt altijd goed op z'n plek, glijdt niet weg

Nadelen -

  • Geen universele oplader
  • Kijkhoek niet aanpasbaar

Conclusie Logitech Powered review

De Logitech Powered is een van de betere iPhone-docks voor op je nachtkastje of bureau. Het design ziet er goed uit, vooral als je een wit interieur hebt waardoor het bijna wegvalt. Technisch functioneert deze lader perfect, zonder dat je iPhone heet wordt tijdens het laden. Wel hebben we nog wat verbeterpunten gevonden. Zo zouden we liever een universele oplader erbij krijgen en zou het handig zijn als je de kijkhoek van de houder kunt aanpassen.

Logitech Powered kopen

De Logitech Powered is verkrijgbaar via de Apple Store voor 70 euro en is daar te vinden als: draadloze oplaadstandaard van Logitech. Zoek je een andere draadloze oplader voor je iPhone, kijk dan eens naar de ZENS Dual+Watch, de ZENS Dual Fast Wireless Charger of ons overzicht van draadloze opladers.

https://www.iculture.nl/gids/draadloze-opladers-iphone/