IronWire-kabel met Lightning.

iCulture bekijkt: Echo IronWire-kabel voor iPhone en iPad

De Echo IronWire is een extra stevige Lightning-kabel. Deze kabel moet minder makkelijk scheuren en gaat daardoor langer mee. Hoe stevig is deze kabel? We bekeken de kabel van dichtbij.

De Lightning-kabels die Apple standaard bij de iPhone en iPad levert, staan niet bekend om de hoge kwaliteit. De Echo IronWire-kabel is een gecertificeerde Lightning-kabel die een stuk steviger is. Wij bekeken de kabel of hij de moeite waard is.

Echo IronWire Lightning-kabel

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van deze kabel:

  • Made for iPhone (MFi) gecertificeerde Lightning-kabel
  • Stevige gevlochten kabel
  • Ruim een meter lang
  • Blauwe uiteindes

IronWire-kabel in doosje.

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen verdienen een uitgebreide bespreking zoals de iPhone X review. Aan accessoires zoals hoesjes en kabels valt niet zo heel veel te testen. Vandaar dat we voor dit soort accessoires experimenteren met een nieuw type review: ‘iCulture bekijkt’. Geen lange lappen tekst en beschrijvingen van details, maar alleen de info die je nodig hebt om te weten of het een aankoop waard is. De kabel in deze review is beschikbaar gesteld door Echo.

De Echo IronWire is een extra stevige kabel die ervoor moet zorgen dat hij niet zo snel kapot gaat als de kabeltjes van Apple zelf. De kabel is net zo lang als de versie van Apple en dat is eigenlijk wel jammer omdat die met een ruime meter wat aan de korte kant zijn. Dat de kabel extra stevig is, voel je meteen zodra je hem uit de verpakking haalt. Hij voelt in het begin dan ook best wel stroef en buigt wat moeilijk. Het voordeel hiervan is wel dat de kabel daardoor minder makkelijk in de knoop raakt. En als hij al in de knoop zit, dan haal je hem er ook zo weer uit.

IronWire-kabel met Lightning.

De uiteindes van de kabel zijn nog extra verstevigd met een soort rubber. Bij Apple’s eigen kabels is dit de zwakke plek, mede doordat de kabels op die punten vaak omgebogen worden. Een hoek van negentig graden maken met de IronWire-kabel is door de versteviging een stuk lastiger, maar in de praktijk is dat niet zo erg. Het zorgt ervoor dat de kabel niet zo snel scheurtjes vertoont, al is het lastig om te zeggen over het gebruik op langere termijn. Qua oplaadsnelheid doet de kabel niet onder voor Apple’s eigen kabel. In een uurtje is een batterij van een iPhone 8 met een 10 Watt stekker voor 50% opgeladen.

De Echo IronWire Lightning-kabel is voor €24,95 ex €4,95 verzendkosten te koop via E-Gadget.eu. De kabel is alles bij elkaar dus iets duurder dan die van Apple, maar is dan ook een stuk steviger. De prijs maakt de kabel wel meteen een stuk minder aantrekkelijk, aangezien er wel meer kabels met gevlochten huls verkrijgbaar zijn, die ook niet in de knoop raken en extra verstevigd zijn, maar waar je een stuk minder voor betaalt. Heel wat iCulture-lezers hebben op dit punt hun eigen favorieten gevonden.

Score

7.5

Echo IronWire Lightning-kabel

Echo IronWire Lightning-kabel

€29,95

Voordelen +

  • Extra stevige kabel
  • Raakt niet snel in de knoop

Nadelen -

  • Aan de korte kant
  • Prijzig

Conclusie Echo IronWire-kabel

Als je het zat bent dat Apple’s eigen kabeltjes te snel kapot gaan, dan is de Echo IronWire-kabel een prima alternatief. De kabel is behoorlijk stevig en zal daardoor niet snel scheuren. Je kan hem overal mee naartoe nemen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij het begeeft. Door de gevlochten structuur raakt hij ook niet eenvoudig in de knoop. De uiteindes, normaal gesproken de gevoelige plekken van kabels, zijn nog eens extra verstevigd met blauw rubber. Het buigen van de kabel gaat daardoor wat lastiger, maar het zorgt er in ieder geval voor dat ze langer mee gaan. De hoge prijs inclusief verzendkosten vinden we wel een domper.