Reacties voor: Zweedse iPhone-gebruikers hebben langer kunnen slapen door fout Vodafone

Zweden hebben vanmorgen 2 uur langer kunnen slapen door een tijdsynchronsatiefout bij Vodafone. Hierdoor werd de tijdzone 2 uur verschoven waardoor de wekkerfunctie van de iPhone niet op tijd waarschuwde.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:
26 reacties
 1. Da’s wel echt de meest coole smoes die je kunt hebben om te laat te komen. “Jaa…neee, euh.. mijn telefoonoperator heeft een update gedaan…vandaar.”

  Wij hebben de regel op het werk; te laat = taart. Ik denk dat ik Apple-gebak zou nemen…

 2. dan kan ik tenminste een schadeclaim naar de operator of naar apple sturen 😀

 3. hahahaa idd een heel goed excuus om ff lkkr uit te slapen :p Zeg ik voortaan ook gewoon als ik te laat ben hahaha

 4. ff een stom vraagje, Wat heeft de tijd te maken met een provider? Een provider geeft je toch alleen maar de dataverbinding? Dus niet de tijd?

  Ik weet wel dat de iPod de tijd sinct met de computer, Doen de iPhones dat dan met de provider ofso?

 5. Als dat geactiveerd is, ja.

 6. @ZoeF: Waar werk jij? 😀

  @Duco: Simpel: Tijd is data.

  Normaal op je Vodaphone mobieltje van 30 euro staat ook de tijd, maar hoe? Je maakt toch nooit verbinding met je computer? Juist, omdat je dit doorkrijgt van Vodaphone. Stel je gaat op vakantie naar Engeland, gaat de tijd ook met je mee. Op het moment dat je in Engeland bent en verbonden met een Engelse operator zoals Vodaphone UK, gaat je mobile klokje een uurtje terug.

  Snappie?

 7. “Snappie?” Eh.. Nee… ook ik snap hier geen reet van. Ik heb nog nooit een mobieltje gehad die zijn klok aanpaste (let alone zonder vraag/bevestiging van eindgebruiker) automatisch via gsm. Als ik nog eens de batterij van mijn mobieltje eruit moest halen (wisselde nogal eens van sim-kaarT) moest ik altijd de tijd opnieuw instellen, handmatig. Als ik dat niet deed, bleef de klok gewoon verkeerd lopen, de tijd werd niet ineens meegestuurd over het gsm netwerk, hoor?!
  Idem voor datum. Heel vreemd om te lezen, dit. Trouwens, m’n iPhone synchroniseert de tijd volgens mij alleen maar via de PC, die dat dan weer via de servers van Apple doet (OSX)

  Origineel geplaatst door sander
  @ZoeF: Waar werk jij? @Duco: Simpel: Tijd is data.Normaal op je Vodaphone mobieltje van 30 euro staat ook de tijd, maar hoe? Je maakt toch nooit verbinding met je computer? Juist, omdat je dit doorkrijgt van Vodaphone. Stel je gaat op vakantie naar Engeland, gaat de tijd ook met je mee. Op het moment dat je in Engeland bent en verbonden met een Engelse operator zoals Vodaphone UK, gaat je mobile klokje een uurtje terug.Snappie?

 8. Foutje…! Vodafone bestaat al lang niet meer in Zweden! Is in 2005 al overgenomen door het Noorse Telenor…

 9. tja waneer gebeurt dit hiero?

 10. Zal me niks verbazen als T-Mobile dit ook voor elkaar krijgt 😀 😛

 11. Een iPod Touch heeft zo zen voordelen… WiFi sync.

 12. Origineel geplaatst door Maxx
  Zal me niks verbazen als T-Mobile dit ook voor elkaar krijgt

  En dan duurt het waarschijnlijk 4 maanden om het te fixen.

 13. Hmm.. Ik heb toch echt de tijd zelf ingesteld (via instellingen  algemeen  datum en tijd..)
  Hoe kun je het laten syncen dan? Ik krijg het niet gevonden..
  Zou wel fijn zijn, de iPhone van m’n vriendin loopt nooit gelijk met de mijne…

 14. Dit is ook nieuw voor mij, en eerlijk gezegd zie ik op mijn iphone helemaal geen automatische tijdscorrectie. Ik kan gewoon de tijd zelf instellen? Hoezo synchronisatie met provider?

 15. ja ik wil ook wel weten hoe je automatisch tijd laat synchroniseren. Is wel handig voor de trein enz

 16. t-mobile is het een week of wat geleden ook gelukt hoor, toen stond mijn foon ook een half uur of meer achter ineens ’s sochtends. Was toen ook te laat wakker.

 17. Ik dacht dat de iPhone de tijd synced met de tijd van de computer waaraan de iPhone is gekoppeld met iTunes. En dus dat hij enkel de tijd corrigeert op het moment dat je hem aan iTunes koppelt.

  Dit is wel beter eigenlijk 🙂

 18. PC fetcht de tijd van de Apple server: time.euro.apple.com –> sync met iphone. Met windows gaat dit volgens mij op dezelfde manier.

 19. @Joery
  Maar dan zou dit bericht niet kloppen.
  Misschien alleen als hij internet heeft.

 20. In Nederland staat ‘NITZ’ enkel aan bij Vodafone. De andere aanbieders sturen geen tijd door over GSM.

 21. Tijdssynchronisatie hangt af van de provider, de ene biedt het aan, de andere nieti In België biedt Proximus het bv niet aan.

 22. Toen ik met de Eurostar naar Londen geweest ben was bij het uitkomen van de tunnel mijn iphone klok verzet met 1 uur.
  Terug naar Belgie werd mijn klok ook automatisch verzet naar de belgische tijd.

  Ik zit bij Proximus…

  De tijd gaat dus wel degelijk over het telefoonnetwerk. Toen had ik ook nog geen mobile internet.

 23. zweedse vrouwen zijn mooi 🙂

 24. Dat is grappig. Vorige week had ik ’t ook even!! Gewoon in Nederland, met een Vodafone abbo. Ik dacht heel even dat ’t aan mij lag, even langs 3 / 4 andere klokken gelopen en moest inderdaad constateren dat de iPhone een uur achter liep. Ik controleerde natuurlijk meteen of het lag aan de ’time sync’ instellingen, maar die stonden aan/goed. Even later, weet niet precies hoeveel later, stond de tijd gewoon weer goed!

 25. if the time is also from the network then that explains why my t-mobile iphone ( old 3g model ) is 2 minutes behind my vodafone iphone ( 3gs )

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.